Round-up HK (D): Kampong verslaat B’daal, zakelijke zege SCHC

In de Hoofdklasse Dames heeft Kampong eindelijk de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Op ’t Kopje werd Bloemendaal zaterdag met 2-1 verslagen. Met dezelfde cijfers was SCHC in Den Haag te sterk voor HDM. Hierdoor is de koploper ook na negen wedstrijden zonder puntenverlies.

Bloemendaal – Kampong 1-2

De trainerswissel bij Kampong heeft dan toch het gewenste schokeffect gehad. Jeroen Schoenmakers boekte in zijn eerste duel meteen de eerste zege als opvolger van de vertrokken coach Fleur van de Kieft. Na een 1-0 achterstand trok Kampong, dat aantrad zonder de geblesseerde Lidewij Welten, de overwinning over de streep na het winnende doelpunt van Delfina Merino. Hierdoor pakte de Utrechtse ploeg voor de tweede keer dit seizoen de volle buit en verkleinde daarmee de achterstand op Bloemendaal, dat negende staat, tot op twee punten. Bloemendaal incasseerde de vijfde nederlaag in haar laatste zes competitiewedstrijden.

35. Demi Hilterman 1-0 (sc)
48. Bente van der Veldt 1-1
53. Delfina Merino 1-2(sc)

Delfina Merino schreeuwt het uit nadat ze Kampong op een 2-1 voorsprong heeft gezet tegen Bloemendaal. Foto: Bart Scheulderman

HDM – SCHC 1-2

SCHC boekte een moeizame, maar zakelijke 2-1 overwinning in Den Haag op HDM. Het was voor de koploper in de Hoofdklasse de twintigste zege op rij, een verlenging van de langste reeks in de clubhistorie. Bovendien is de Bilthovense formatie al 33 duels op rij ongeslagen. De winnende treffer kwam op naam van Kyra Fortuin die attent reageerde op een rebound uit een strafcorner. HDM moest het doen zonder aanvoerster Tessa Clasener. Zij was geveld door het coronavirus. Ook coach Ivar Knötschke ontbrak vanwege corona op de bank bij de Haagse ploeg. Zijn taken werden overgenomen door zijn assistent Jorgen Kwinkelenberg.

20. Trijntje Beljaars 0-1
21. Dymph Luttge 1-1 (sc)
42. Kyra Fortuin 1-2

Lees hieronder de hoogtepunten terug van zowel het eerste deel van de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames als het eerste deel van de tiende speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren.


Wat vind jij? Praat mee...