Round-up HK (D): Rotterdam verrast HGC, HDM verslaat Tilburg

Rotterdam heeft zaterdagavond voor een verrassing gezorgd. In eigen huis was de promovendus op de tiende speeldag met 4-3 te sterk voor HGC. Een andere promovendus, Tilburg, ging met 2-0 onderuit tegen HDM.

Rotterdam – HGC 4-3

Rotterdam boekte de tweede competitiezege op rij. Na de 3-0 zege vorige week op hekkensluiter Klein Zwitserland werd zaterdag HGC op een 4-3 nederlaag getrakteerd. Het was voor Rotterdam ook de eerste zege voor eigen publiek na elf thuisduels zonder overwinning. Annebregt Rietveld maakte de winnende treffer voor Rotterdam dat in de slotfase een 3-2 achterstand wist om te buigen. Alle treffers van HGC werden gemaakt door Lola Riera. De Spaanse maakte in de laatste zeven speelronden telkens een doelpunt. Met twee rake strafcorners en een benutte strafbal staat Riera tot dusver op een totaal van tien treffers.

10. Tessa van Haaster 1-0
17. Lola Riera 1-1 (sc)
30. Lola Riera 1-2 (sc)
42. Lotte de Heer 2-2 (sc)
50. Lola Riera 2-3 (sb)
54. Rebecca Huijgens 3-3
58. Annebregt Rietveld 4-3 (sc)

Drie doelpunten van Lola Riera waren niet genoeg om de nederlaag van HGC tegen Rotterdam af te wenden. Foto: Bart Scheulderman

Tilburg – HDM 0-2

Tilburg moest na de 7-0 tegen Amsterdam opnieuw een nederlaag slikken. Op eigen veld bleek HDM te sterk. Het werd 2-0 voor de Haagse ploeg die pas haar tweede overwinning in de laatste acht competitiewedstrijden vierde. Nadat Belén van den Broek al vroeg HDM op het spoor van de overwinning zette, besliste Pien van Nes het duel definitief in Haags voordeel. Voor Van Nes was het haar vijfde doelpunt van het seizoen en 130ste in de reguliere Hoofdklasse.

9.Belén van den Broek 0-1 (sc)
30.Pien van Nes 0-2 (sc)

Tilburg – HDM (0-2). Foto: Rogier Balk

Tilburg – HDM (0-2). Foto: Rogier Balk

Tilburg – HDM (0-2). Foto: Rogier Balk

Tilburg – HDM (0-2). Foto: Rogier Balk

Lees hieronder de hoogtepunten van het eerste deel van de tiende speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerste deel van de elfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...