Round-up HK (D): 100ste hoofdklassegoal Jansen, zege Den Bosch

Koploper SCHC maakte zaterdagavond snel werk van het duel tegen Pinoké. Op bezoek in het Amsterdamse Bos kwam de Bilthovense ploeg al na twee minuten op voorsprong en liep vervolgens snel uit naar een 4-0 zege. Dezelfde cijfers stonden ook na afloop aan de Oosterplas op het bord. Landskampioen Den Bosch was te sterk voor Kampong.

Pinoké – SCHC 0-4

Een bliksemstart bezorgde SCHC de tiende zege van het seizoen. De koploper in de Hoofdklasse leidde na acht minuten al met 3-0 tegen Pinoké. Met het openingsdoelpunt na twee minuten scoorde Yibbi Jansen, die twee keer doel trof, haar honderdste goal in de Hoofdklasse (40 doelpunten voor Oranje-Rood en 60 goals voor SCHC). Inmiddels staat haar seizoentotaal op twaalf. Teamgenote Pien Dicke scoorde haar negende van het seizoen. SCHC verlengde door de ruime zege haar ongeslagen reeks in de competitie naar 35 wedstrijden. Pinoké leed voor de derde maal op rij een nederlaag en won slechts één van de laatste vijf competitieduels.

2. Yibbi Jansen 0-1
5. Yibbi Jansen 0-2 (sc)
8. Laurien Leurink 0-3
19. Pien Dicke 0-4

Den Bosch – Kampong 4-0

Den Bosch had een zorgeloze avond tegen Kampong. De landskampioen won het ‘dinerduel’ – aanvang 18.30 uur – met 4-0, nadat het binnen twintig minuten al 3-0 stond. Het was alweer de zesde zege op rij voor de Brabanders.

De ploeg van Marieke Dijkstra schoot uit de startblokken en had al na vier minuten een voorsprong te pakken via Noor Omrani, die fraai met haar backhand raakschoot. Kampong beet in het eerste kwart nog aardig van zich af; een veldkans voor Bente van der Veldt en een strafcorner zorgden voor gevaar in de Bossche cirkel.

De openingsgoal van Noor Omrani tegen Kampong. Foto: René Nijhuis/Orange Pictures

Maar daarna trok Den Bosch de teugels een stuk strakker aan. Met venijnige, gretige aanvalsgolven werd Kampong onder vuur genomen. Het leidde al vlot tot de 2-0 van Brooke Peris (cornerrebound) en de 3-0 van Sanne Koolen, een flats uit de volgende corner.

Kampong werd in die fase overhoop gespeeld en mocht blij zijn dat het bij rust slechts 3-0 stond. Die vierde treffer viel alsnog in het derde kwart. Joosje Burg maakte ‘m na een fraai een-tweetje met Maartje Krekelaar. Op het moment dat de wedstrijd allang gespeeld was, kreeg Kampong nog een sloot corners. De eretreffer bleef echter uit voor de Utrechters, die na twee zeges op rij weer met beide benen op de grond staan.

4. Noor Omrani 1-0
17. Brooke Peris 2-0 (sc)
18. Sanne Koolen 3-0 (sc)
39. Joosje Burg 4-0

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de elfde speeldag in de Hoofdklasse Dames