Round-up HK (D): Kampong knokt zich naar punt, zege SCHC

Op de vierde speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Kampong het eerste punt van het seizoen gepakt. Op de Klapperboom eindigde het gevecht met promovendus Rotterdam in 3-3. Eerder op de avond boekte koploper SCHC een 2-0 zege op Hurley, de vierde van het nog prille seizoen.

SCHC – Hurley 2-0

SCHC liep ook tegen Hurley geen averij op. De koploper in de Hoofdklasse Dames won met 2-0 en verlengde daarmee de ongeslagen reeks naar 28 duels (W22 G6). Voor Hurley kwam er juist een einde aan een ongeslagen reeks. De Bosuilen waren in hun voorgaande laatste acht competitieduels zonder nederlaag (W5 G3) gebleven. Doelpunten van Ginella Zerbo en Elzemiek Zandee maakten een einde aan de reeks van Hurley, die goed was voor een clubrecord.

28. Ginella Zerbo 1-0
30. Elzemiek Zandee 2-0

Kampong – Rotterdam 3-3

Met nul punten uit de eerste drie competitiewedstrijden kende Kampong een teleurstellend begin van het seizoen. Nooit eerder startte de ploeg uit Utrecht de competitie met vier nederlagen. Dat negatieve record bleef Kampong bespaard, maar de ploeg moest diep gaan om verlies te voorkomen. Een 1-3 achterstand werd uiteindelijk gerepareerd dankzij een rake strafcorner van Luna Fokke in de laatste minuut van de wedstrijd. De puntendeling leverde promovendus Rotterdam wel het tweede punt van het seizoen op.

17. Merel Boekhorst 0-1 (sc)
22. Luca Preyde 0-2
26. Luna Fokke 1-2
30. Frederique Moerman 1-3
35. Delfina Merino 2-3 (sc)
60. Luna Fokke 3-3 (sc)

Blije gezichten bij Kampong nadat de ploeg zich alsnog naar een 3-3 gelijkspel heeft geknokt tegen promovendus Rotterdam. Foto: Bart Scheulderman

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het eerste deel van de vierde speeldag in de Hoofdklasse Dames en het eerst deel van de vijfde speeldag in de Tulp Hoofdklasse Heren


Wat vind jij? Praat mee...