Round-up HK Dames: winst Den Bosch, eclatante zege voor SCHC

Op de eerste speeldag van de Hoofdklasse Dames heeft Den Bosch de volle buit gepakt. In Wassenaar was de landskampioen zondag nipt te sterk voor HGC (0-1). Vice-kampioen SCHC kende een meer dan prima start van het seizoen met maar liefst een 8-0 zege op Kampong.

HGC – Den Bosch 0-1

Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 8-0 zege voor Den Bosch. Dit keer moest de landskampioen zich tevreden stellen met een magere 1-0. Met een tip-in maakte Pleun van der Plas het enige doelpunt van de middag.

49.Pleun van der Plas 0-1

Margot van Geffen debuteerde zondag in de Hoofdklasse voor HGC tegen haar oude club Den Bosch (0-1). Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen HGC en Den Bosch

Rotterdam – HDM 1-4

De terugkeer op het hoogste niveau leverde Rotterdam een 4-1 nederlaag op tegen HDM. De promovendus kwam na rust nog wel op 1-1, maar daarna stelde de ploeg van coach Ivar Knötschke orde op zaken door snel twee keer te scoren en zodoende de overwinning over de streep te trekken.

13.Tessa Beetsma 0-1
33.Rebecca Huijgens 1-1
51.Pien van Nes 1-2 (sc)
51.Stephanie Kershaw 1-3 (sc)
60.Belén van den Broek 1-4 (sc)

Tilburg – Pinoké 0-2

Net als Rotterdam bleef Tilburg als promovendus op het hoogste niveau met lege handen achter. In eigen huis werd met 2-0 verloren van Pinoké. Maxime Kerstholt opende vlak voor rust de score. Tot de slotminuut bleef de marge van een doelpunt op het scorebord staan. Nieuwkomer Lieke van Wijk zette met een rake strafcorner de eindstand op het bord. Het was haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse.

28.Maxime Kerstholt 0-1
60.Lieke van Wijk 0-2 (sc)

Donja Zwinkels (Tilburg) in duel met Pam van der Laan (Pinoké). Foto: Rogier Balk

SCHC – Kampong 8-0

Kampong had de start van het seizoen anders voorgesteld. De derby tegen SCHC leek een mooi meetpunt voor de ploeg die zich flink had versterkt met onder meer Lidewij Welten, Delfina Merino en Laura Barrios. De ploeg van coach Fleur van de Kieft kwam van een koude kermis thuis. Mede dankzij vier treffers in het tweede kwart won SCHC met liefst 8-0. De van blessureleed teruggekeerde Pien Dicke maakte drie doelpunten. Ginella Zerbo was goed voor twee doelpunten.

8.Elzemiek Zandee 1-0 (sc)
18.Xan de Waard 2-0
20.Pien Dicke 3-0
25.Ginella Zerbo 4-0
28.Ginella Zerbo 5-0
33.Pien Dicke 6-0
36.Pien Dicke 7-0
59.Laurien Leurink 8-0

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de eerste speeldag in de Hoofdklasse Dames