Round-up HK (D): Kampong wint weer, B’daal pakt punt tegen SCHC

Koploper SCHC heeft de eerste punten van het seizoen laten liggen. Op eigen veld kwam de ploeg van coach Lucas Judge niet verder dan 0-0 tegen Bloemendaal. Kampong boekte onder de nieuwe coach Jeroen Schoenmakers de tweede zege op rij na de 3-1 op Pinoké. Landskampioen Den Bosch was met 6-2 te sterk voor hekkensluiter Klein Zwitserland en de Bosderby tussen Hurley en Amsterdam eindigde zonder doelpunten.

Kampong – Pinoké 3-1

Onder leiding van de nieuwe coach Jeroen Schoenmakers boekte Kampong haar tweede zege op rij. Na de winst vorig weekend op Bloemendaal werd zondag op de Klapperboom Pinoké met 3-1 verslagen. De Steekneuzen kwamen nog wel op voorsprong, maar twee strafballen binnen een minuut in het derde kwart betekende de ommekeer voor Kampong in de wedstrijd. Bente van der Veldt gooide met haar doelpunt het duel definitief in het slot. Het was voor Utrechtse formatie pas de tweede zege in de laatste achttien thuiswedstrijden in de Hoofdklasse.

21. Imke Verstraeten 0-1
36. Vanessa Blockmans 1-1 (sb)
37. Noor van den Nieuwenhof 2-1 (sb)
52. Bente van der Veldt 3-1

Vreugde bij Kampong nadat Bente van der Veldt de 3-1 tegen Pinoké heeft gemaakt. Foto: Willem Vernes

SCHC – Bloemendaal 0-0

Met een doelpuntloos gelijkspel heeft Bloemendaal de zegereeks van SCHC een halt toegeroepen. De ploeg uit Bilthoven had haar laatste twintig wedstrijden gewonnen, de langste reeks uit de clubhistorie. Het lukte SCHC niet om een gaatje te vinden in de defensie van Bloemendaal. De beste kans was er voor Yibbi Jansen, maar zij benutte de toegekende strafbal niet. Dat had haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse kunnen zijn. De laatste keer dat SCHC punten verspeelde in de Hoofdklasse was op 7 november 2021. Op bezoek bij Oranje-Rood werd het 1-1. De Bilthovense formatie is wel al 34 competitieduels op rij ongeslagen (W27 G7).

Klein Zwitserland – Den Bosch 2-6

Het blijft kwakkelen met Klein Zwitserland. De hekkensluiter incasseerde zondag de tiende nederlaag op rij in de competitie. Landskampioen Den Bosch, zonder de geblesseerde Frédérique Matla, won in Den Haag met 6-2. Maartje Krekelaar, die vorig seizoen in hetzelfde duel vier keer scoorde, zette met twee snelle goals de Bossche formatie op koers voor de vijfde competitiezege op rij.

3. Maartje Krekelaar 0-1
9. Maartje Krekelaar 0-2 (sc)
19. Kaho Tanaka 1-2
37. Emma Reijen 1-3 (sc)
47. Pien Sanders 1-4 (sc)
52. Pleun van der Plas 1-5
55. Lauren van der Geld 1-6
57. Kaitlin Nobbs 2-6 (sb)

Hurley – Amsterdam 0-0

De Bosderby tussen Hurley en Amsterdam eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Het was de eerste keer dat Amsterdam in een hoofdklassewedstrijd op bezoek bij Hurley niet tot scoren kwam. In de voorgaande negentien wedstrijden maakte Amsterdam in totaal 57 doelpunten. Voor Hurley was de remise de eerste puntendeling met de buren uit het Amsterdamse Bos sinds 1 maart 2020. Toen eindigde het duel in 1-1.

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de tiende speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...