Round-up HK (D): zeges R’dam en Den Bosch, vier duels afgelast

De twaalfde en voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Dames voor de winterstop werd geteisterd door afgelastingen. Vier van de zes wedstrijden gingen zondag niet door vanwege de vrieskou. Hierdoor kwamen Pinoké, Tilburg, Amsterdam, Klein Zwitserland, Bloemendaal, Hurley, Kampong en SCHC niet in actie.

Van de ploegen die wel speelden, wonnen Rotterdam en Den Bosch hun wedstrijden. De landskampioen was in eigen huis nipt te sterk voor HGC en Rotterdam won met dezelfde cijfers in Den Haag van HDM.

HDM – Rotterdam 0-1

Voor het eerst sinds 2011 boekte Rotterdam een overwinning op HDM. Toen was de uitslag in Den Haag 1-2, dit keer stond er na vier kwarten de score van 0-1 op het bord. De enige treffer kwam op naam van Sophie Noordenbos. Ze bezorgde de promovendus de derde zege in de laatste vier competitieduels. Het is voor HDM de tweede verliespartij op rij en de zesde van het seizoen. Lichtpunt aan de kant van HDM was de terugkeer van Margot van Hecking Colenbrander na anderhalf jaar blessureleed.

26. Sophie Noordenbos 0-1

Vreugde bij Rotterdam na het fluitsignaal in Den Haag. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen HDM en Rotterdam

Den Bosch – HGC 1-0

Vanwege de omstandigheden begon het duel aan de Oosterplas later dan gepland. Net als in de heenwedstrijd op 4 september leverde de wedstrijd een nipte 1-0 zege op voor Den Bosch. Het enige doelpunt kwam op naam van Sanne Koolen, die in de slotfase raak flatste uit een strafcorner. Het was voor de landskampioen de zevende zege op rij en daarmee is de ploeg inmiddels negen wedstrijden op rij ongeslagen (W8 G1). HGC blijft wisselvallig presteren in de Hoofdklasse. In twaalf competitieduels leed de ploeg uit Wassenaar tot dusver zes nederlagen tegenover vijf driepunters.

51. Sanne Koolen 1-0 (sc)

Overleg over de omstandigheden voorafgaand aan het duel tussen Den Bosch en HGC. Foto: Willem Vernes

Kampong – SCHC Afgelast

Pinoké – Tilburg Afgelast

Amsterdam – Klein Zwitserland Afgelast

Bloemendaal – Hurley Afgelast

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de twaalfde en laatste speeldag voor de winterstop in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...