HK (D): zeges voor HGC, HDM, Den Bosch en Amsterdam

Op de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft HGC in Eindhoven met 3-2 gewonnen van Oranje-Rood. Ook HDM boekte een overwinning. De 2-1 op Victoria was de tweede zege voor de Haagse formatie op rij. De strijd tussen Kampong en Hurley eindigde onbeslist (2-2). Koploper Den Bosch kende weinig moeite met Bloemendaal (4-0) en Amsterdam won met de hakken over de sloot van Klein Zwitserland (1-0).

Kampong – Hurley 2-2

Voor de negende keer op rij is Kampong er niet in geslaagd om van Hurley te winnen. De laatste zege van de Utrechtse formatie op de Bosuilen dateert van 2 april 2017. Zondag leek Kampong op weg die reeks te doorbreken, maar Lisa Visser voorkwam met een doelpunt, dat eigenlijk afgekeurd had moeten worden, een nederlaag voor Hurley. Het was voor de ploeg uit het Amsterdamse Bos pas het vierde punt uit de laatste elf competitieduels (W1 G5 V5).

20.Marente Barentsen 0-1
30.Eline Jansen 1-1 (sc)
45.Mabel Brands 2-1 (sc)
55.Lisa Visser 2-2

Lees het verslag van de wedstrijd tussen Kampong en Hurley

Macey de Ruiter van Hurley in achtervolging tijdens het duel in de Hoofdklasse Dames tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Oranje-Rood – HGC 2-3

Oranje-Rood heeft de zege vorige week op Klein Zwitserland geen vervolg kunnen geven. In eigen huis verloor de Eindhovense ploeg met 3-2 van HGC. Voor de Wassenaarse ploeg, de nummer vier op de ranglijst, was het pas de tweede overwinning in de laatste zes duels en de vierde zege in haar laatste 34 uitwedstrijden in de Hoofdklasse Dames. De achtste nederlaag van het seizoen van Oranje-Rood bleef zonder gevolgen, want ook de concurrentie bleef met lege handen achter.

8.Karlijn Scheepens 0-1
14.Giselle Ansley 0-2 (sc)
29.Janneke van der Venne 1-2 (sc)
62.Isis van Loon 1-3
70.Marlena Rybacha 2-3 (sc)

Vreugde bij HGC na een doelpunt tegen Oranje-Rood (2-3) in de Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Victoria – HDM 1-2

Op de valreep trok HDM de overwinning tegen Victoria naar zich toe dankzij een doelpunt van Belén van den Broek. Het was voor de Haagse formatie de vierde zege in de laatste vijf duels. HDM staat hierdoor op een voorlopige vijfde plaats. Victoria blijft tiende en evenaarde ondanks de nederlaag een clubrecord. In haar laatste zeven thuiswedstrijden kwamen de Rotterdamsen telkens tot scoren, een evenaring van het record uit de periodes 2005, 2005-2006 en 2019-2020.

20.Pien van Nes 0-1 (sc)
59.Daphne Voormolen 1-1
64.Belén van den Broek 1-2 (sc)

Den Bosch – Bloemendaal 4-0

Voor de achttiende maal bleef Den Bosch in competitieverband ongeslagen. Pleun van der Plas legde met haar treffer in de eerste minuut de basis voor de dertiende overwinning van het seizoen. Ook Frédérique Matla was trefzeker. De aanvalster heeft nu in elke speelronde gescoord, een totaal van 28 doelpunten in vijftien wedstrijden. Voor Bloemendaal betekende de 4-0 nederlaag de 23 verliespartij op rij tegen Den Bosch in de Hoofdklasse Dames. De laatste zege van Bloemendaal op de koploper dateert van 24 november 1996.

1.Pleun van der Plas 1-0
31.Frédérique Matla 2-0
36.Lidewij Welten 3-0
40.Teuntje de Wit 4-0

Amsterdam – Klein Zwitserland 1-0

Na de 4-2 nederlaag tegen Den Bosch afgelopen vrijdag won het zo door blessures geplaagde Amsterdam met minimaal verschil van Klein Zwitserland dankzij het doelpunt van Mea de Vries. Voor de ploeg van coach Robert Tigges was het de tweede zege in de laatste vijf thuisduels. In onderlinge duels bleef Amsterdam voor de zesde keer in eigen huis ongeslagen tegen Klein Zwitserland (W5 G1). De Steenbokken incasseerden de derde nederlaag op rij, maar ondanks het verlies in het Wagener Stadion behield de Haagse ploeg de tiende positie op de ranglijst. De concurrentie dolf ook het onderspit.

.Mea de Vries 1-0

SCHC – Pinoké Uitgesteld

Het duel tussen SCHC en Pinoké is afgelast op verzoek van SCHC, dat met veel coronagevallen kampt. De wedstrijd is verplaatst naar vrijdag 18 maart om 20.30 uur.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...