HK (D): Hurley pakt punt tegen Den Bosch,Victoria verslaat Laren

Hurley heeft op de zestiende speeldag in de Hoofdklasse Dames voor een verrassing gezorgd door in en tegen Den Bosch een punt te pakken. Aan de Oosterplas eindigde het duel zonder doelpunten. Dat gebeurde ook bij de wedstrijd HGC-Bloemendaal. Koploper Amsterdam won de burenruzie met Pinoké met 4-0. Onderin pakte hekkensluiter Kampong een punt tegen hdm en boekte Victoria een zege (1-2) op Laren.

Den Bosch – Hurley 0-0

Den Bosch liep voor de tweede keer dit seizoen op eigen veld tegen puntenverlies op. Na de nederlaag eerder tegen Amsterdam (0-1) kwam de Bossche formatie dit keer niet verder dan 0-0 tegen Hurley. Een knappe prestatie van Hurley, want met 59 doelpunten is Den Bosch de productiefste ploeg in de Hoofdklasse Dames. Voor de vijftiende keer in zestien duels hield keepster Josine Koning de nul voor Den Bosch. Het record staat op naam van MOP en HGC. Deze twee ploegen hielden zestien keer de nul: MOP in 1993-1994 en HGC in 1987-1988 en 1989-1990. Ondanks de puntendeling is Den Bosch net als Amsterdam geplaatst voor de play-offs.

Na twee overwinningen op rij liep Laren tegen een nederlaag op. De Gooise ploeg dolf het onderspit tegen directe concurrent Victoria. De Rotterdamse formatie won met 2-1 en besliste het duel in de onderste regionen van de Hoofdklasse Dames in de slotfase. Tien minuten voor tijd opende Julie van Rutte de score die drie minuten later werd verdubbeld door Daphne Voormolen uit een strafcorner. Pam van Asperen bracht met een doelpunt voor Laren de spanning terug in het duel, maar ze kon niet voorkomen dat de Gooise formatie ook in het tiende thuisduel niet tot winst kwam.

Vreugde bij Victoria na een doelpunt tegen directe concurrent Laren. Foto: Bart Scheulderman

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Laren en Victoria.

Hekkensluiter Kampong, zonder de geblesseerde Malou Pheninckx, heeft dankzij een doelpunt in de slotfase van Luna Fokke een punt overgehouden in het duel met de nummer vier op de ranglijst, hdm. De Haagse ploeg was na 23 minuten op voorsprong gekomen door een benutte strafbal van Pien van Nes. Het bleek uiteindelijk niet voldoende voor de zege, maar hdm is al wel zeven duels ongeslagen. Kampong, voor het eerst onder leiding van het duo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra, liep door de remise een punt in op Laren dat nog maar een punt voorsprong heeft op de hekkensluiter.

SCHC trok niet in de sterkste opstelling naar Eindhoven. Op het wedstrijdformulier ontbraken onder meer de namen van Xan de Waard, Ginella Zerbo, Kyra Fortuin, Famke Richardson, Mascha Sterk en Yibbi Jansen. Ondanks de lijst van afwezigen vanwege corona- en quarantaine-gevallen nam de ploeg van coach Lucas Judge de drie punten mee naar huis. Laurien Leurink maakte beide doelpunten voor SCHC, dat haar laatste wedstrijd met 2-0 had verloren van Hurley. Oranje-Rood bleef voor de zevende keer in eigen huis zonder zege. De laatste overwinning op eigen veld was op 20 september 2020 toen Laren met 2-1 werd verslagen.

Laurien Leurink ontvangt de felicitaties nadat ze haar ploeg SCHC in het duel met Oranje-Rood op voorsprong heeft gezet. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Oranje-Rood en SCHC.

Amsterdam heeft zich dankzij een 4-0 overwinning op de buren van Pinoké geplaatst voor de play-offs. Met de zege bleef de ploeg van coach Robert Tigges voor de 22ste keer op rij op eigen veld ongeslagen. Fay van der Elst had met twee treffers een groot aandeel in de vijftiende zege van de Amsterdamse ploeg, die vorige week werd geplaagd door coronaperikelen. Pinoké blijft vijfde op de ranglijst maar zag het gat naar de vierde plaats oplopen naar elf punten met nog zes duels te gaan.

HGC – Bloemendaal 0-0

Ondanks de terugkeer van Dirkie Chamberlain slaagde HGC er niet in een einde te maken aan de reeks van elf duels waarin de volle buit niet werd gepakt. In eigen huis werd voor de zesde keer in twaalf duels gelijkgespeeld. Bloemendaal pakte na vier nederlagen op rij eindelijk weer eens een punt.

Dirkie Chamberlain in duel met Demi Hilterman tijdens HGC-Bloemendaal in de Hoofdklasse Dames. Foto: Orange Pictures/Hans van der Valk


Lees hieronder het liveblog met alle hoogtepunten van de zestiende speeldag in de Hoofdklasse Dames


3 Reacties

  1. MIck

    Ik denk dat op een gemiddelde zaterdagochtend beter gefloten word.

  2. charliejanssen

    Knap dat Schc voorstaat. Hebben 3 kansen gekregen en scoren er 2. Dat is nog eens efficiënt omgaan met de kansen. OR heeft overigens wel recht op minstens 1 punt..


Wat vind jij? Praat mee...