Round-up HK (D): Laren nieuwe hekkensluiter na zege Kampong

De dames van Kampong hebben de laatste plaats in de Hoofdklasse Dames afgestaan aan Laren. De Utrechtse ploeg won met 2-1 van Pinoké, terwijl Laren op eigen veld niet verder kwam dan 0-0 tegen Oranje-Rood. hdm deed in de strijd om de play-offs goede zaken. Op bezoek in het Amsterdamse Bos werd Hurley met 2-0 verslagen. De Haagse ploeg zag concurrent Pinoké voor de vierde plaats dus verliezen in Utrecht.

Kampong heeft de negatieve reeks van acht duels zonder zege eindelijk doorbroken. De ploeg van het duo Jisse Waasdorp/Marieke Dijkstra boekte de tweede overwinning van het seizoen door op eigen veld Pinoké met 2-1 te verslaan. De Steekneuzen kwamen nog wel op voorsprong, maar Julia van den Heuvel en Margot Zuidhof bezorgden de Utrechtse formatie de drie punten. Hierdoor nam Kampong afscheid van de laatste plaats in de Hoofdklasse Dames. De voorsprong met de nieuwe hekkensluiter Laren bedraagt een punt.

Margot Zuidhof, Luna Fokke en Renée van Laarhoven vieren de 2-1 van Kampong tegen Pinoké in de Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Pinoké.

Voor de zevende keer op rij dolf Bloemendaal in een thuiswedstrijd tegen SCHC het onderspit. De nederlaag betekende ook dat de ploeg van coach Jeroen Visser al acht competitiewedstrijden zonder overwinning is. Pien Dicke, getooid met tulband, maakte twee doelpunten voor SCHC dat voor de vijfde maal op rij een zege boekte in een uitwedstrijd. Bloemendaal zakte naar de achtste plaats op de ranglijst, SCHC is derde met nog een wedstrijd tegoed.

Pien Dicke van SCHC getooid met een tulband in het duel met Bloemendaal in de Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

Voor de tweede maal op rij verloor Hurley in eigen huis. Na de nederlaag tegen Laren (0-1) was dit keer hdm met 2-0 te sterk. Na twee doelpuntloze kwarten opende Pien van Nes de score voor de Haagse ploeg, die na een uur werd verdubbeld door Belén van den Broek uit een scrimmage na een strafcorner. Door de zege neemt hdm in de strijd om een ticket voor de play-offs nog meer afstand van Pinoké, dat in Utrecht met lege handen achterbleef. Het verschil is nu al veertien punten.

Laren-Oranje-Rood 0-0

Laren pakte voor het eerst dit seizoen een punt op eigen veld. Tegen Oranje-Rood bleef het 0-0. Ondanks de puntendeling zakte Laren naar de laatste plaats in de Hoofdklasse Dames. Voor Oranje-Rood was het alweer het derde gelijkspel in de laatste vier wedstrijden. De ploeg van coach Stefan Duyf is terug te vinden op een zevende plaats.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zeventiende speeldag in de Hoofdklasse Dames


1 Reactie

  1. charliejanssen

    Laren zou zomaar kunnen. OR mist 3 a 4 basisspeelsters.. En niet de minste.. Aanvoerder en de belgisch international


Wat vind jij? Praat mee...