HK (D): ticket voor hdm, Kampong doet goede zaken, winst A’dam

hdm heeft zich na Amsterdam, Den Bosch en SCHC geplaatst voor de play-offs. De Haagse ploeg behaalde zondag met de 1-1 tegen Pinoké het benodigde punt binnen. Onderin in de Hoofdklasse Dames deed Kampong prima zaken door op eigen veld met 5-1 te winnen van HGC. De Utrechtse ploeg steeg hierdoor naar de tiende plaats ten koste van Victoria. Hekkensluiter Laren kreeg een pak op de broek van Bloemendaal (5-1) en Amsterdam pakte in de slotfase de winst op SCHC: 2-3.

Pinoké - hdm (1-1)

Stand Team Naam
16' 1-0 Pinoké Maria Steensma
35' 1-1 (sc) hdm Pien van Nes

Voor het eerst in de clubhistorie heeft hdm zich geplaatst voor de play-offs. Eerder waren Amsterdam, Den Bosch en SCHC al zeker van een ticket. De Haagse ploeg had een punt nodig tegen directe concurrent Pinoké en pakte dat ook. In het Amsterdamse Bos werd het 1-1. Maria Steensma zette de Steekneuzen op voorsprong, maar vlak voor rust kwam hdm op gelijke hoogte door Pien van Nes. Het was alweer de elfde treffer van de routinier van de Haagse formatie die nu al negen duels ongeslagen is in de Hoofdklasse Dames.

De ontlading van Pien van Nes nadat ze de gelijkmaker heeft gemaakt voor hdm tegen Pinoké in de Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

Kampong - HGC (5-1)

Stand Team Naam
5' 1-0 Kampong Margot Zuidhof
20' 2-0 Kampong Margot Zuidhof
29' 3-0 (sc) Kampong Renee van Laarhoven
32' 4-0 Kampong Alma Fenne
57' 5-0 Kampong Julia van den Heuvel
64' 5-1 HGC Julie Sytsema

Met de tweede competitiezege op rij klimt Kampong langzaam maar zeker naar boven. Concurrent HGC had op de Klapperboom weinig in de melk te brokkelen. Het werd 5-1 en bij rust leidde Kampong al met 4-0. De Utrechtse ploeg staat inmiddels op een tiende plaats op nog maar een punt van de veilige negende plaats, die wordt bezet door HGC. De ploeg moet de vorm snel weer zien te vinden, want op de vijfde speeldag werd er voor het laatst gewonnen.

SCHC - Amsterdam (2-3)

Stand Team Naam
18' 1-0 SCHC Kyra Fortuin
27' 1-1 Amsterdam Sosha Benninga
37' 2-1 SCHC Kyra Fortuin
66' 2-2 (sb) Amsterdam Lauren Stam
67' 2-3 Amsterdam Michelle Fillet

Met twee treffers in de slotfase boog Amsterdam in Bilthoven een 2-1 achterstand om in een 3-2 overwinning. Tot twee keer toe was SCHC op voorsprong gekomen, beide keren via Kyra Fortuin. Vlak voor tijd maakte Lauren Stam gelijk uit een strafbal, waarna Michelle Fillet de Amsterdammers de winst bezorgde. Het was voor SCHC de eerste thuisnederlaag tegen Amsterdam sinds 25 maart 2018.

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen SCHC en Amsterdam.

Den Bosch - Oranje-Rood (2-0)

Stand Team Naam
12' 1-0 (sc) Den Bosch Frédérique Matla
61' 2-0 (sc) Den Bosch Marloes Keetels

Met de 2-0 zege in de Brabantse derby op Oranje-Rood heeft Europees kampioen Den Bosch het recordaantal clean sheets in een hoofdklasseseizoen geëvenaard. Keepster Josine Koning hield voor de zestiende keer de nul. Eerder hielden HGC (1987-1988 en 1989-1990) en MOP (1993-1994) het doel zestien keer schoon. De Bossche treffers werden gemaakt door Frédérique Matla en Marloes Keetels. Voor Matla was het alweer haar zeventiende competitietreffer. Oranje-Rood boekte in de laatste zestien competitieduels slechts een zege.

Bloemendaal - Laren (5-1)

Stand Team Naam
3' 1-0 (sc) Bloemendaal Demi Hilterman
10' 2-0 Bloemendaal Ankelein Baardemans
17' 3-0 Bloemendaal Sanne Caarls
48' 3-1 Laren Pam van Asperen
50' 4-1 Bloemendaal Michelle van der Drift
66' 5-1 (sc) Bloemendaal Demi Hilterman

Na acht wedstrijden zonder winst boekte Bloemendaal eindelijk weer eens een overwinning. En hoe? Hekkensluiter Laren werd met 5-1 verslagen. Het was niet alleen de grootste zege van de Bloemendaalse dames dit seizoen maar ook de eerste winst in een thuisduel op Laren sinds de promotie in 2014. Bloemendaal kende een bliksemstart en leidde na het eerste kwart al met 3-0. Laren stelde er weinig tegenover. De hekkensluiter heeft na de nederlaag drie punten achterstand op de nieuwe nummer elf Victoria.

Vreugde bij Bloemendaal na een van de vijf treffers tegen Laren in de Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Bloemendaal en Laren.

Hurley - Victoria (1-0)

Stand Team Naam
21' 1-0 (sc) Hurley Gitte Michels

Na drie wedstrijden zonder doelpunt scoorde Hurley weer eens een keer. De treffer van Gitte Michels na 21 minuten bleek ook voldoende voor de overwinning op Victoria. De Rotterdamse ploeg zakte door de nederlaag naar de elfde plaats ten faveure van Kampong. Het gat met hekkensluiter Laren bedraagt drie punten. Hurley schoof dankzij de kleine zege op naar de vijfde plaats ten koste van Pinoké. Beide ploegen staan wel in punten gelijk.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Den Bosch D1
  22
  58

  2
  Amsterdam D1
  22
  58

  3
  SCHC D1
  22
  48

  4
  HDM D1
  22
  42

  5
  Pinoké D1
  22
  35

  6
  Hurley D1
  22
  28

  7
  Bloemendaal D1
  22
  20

  8
  Kampong D1
  22
  18

  9
  Oranje-Rood D1
  22
  18

  10
  Victoria D1
  22
  17

  11
  HGC D1
  22
  16

  12
  Laren D1
  22
  13


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achttiende speeldag in de Hoofdklasse Dames


16 Reacties

 1. MIck

  Ik hoor de heren Steens en van vliet zeggen dat mevrouw van Maasakker aan de overkant van het veld staat te kijken? Ik gun iedereen zijn pleziertje maar waarom zij wel en anderen niet? Een paar weken geleden bij Laren-Victoria staat de heer Thole de ere-voorzitter ook gewoon buiten het terrein achter het hek naar zijn club te kijken. Waarom denken sommige mensen nou nog steeds dat de regels voor hun niet opgaan? Mevrouw vd Maasakker kan toch ook gewoon op tv kijken

  1. popov0702

   Van Maasakker is de hoofdsponsor, die mogen blijkbaar wel🤨

  2. SanderE

   💰

 2. pietersmits

  Hoe kan je twee heren die welliswaar veel mensen kennen, maar het spel volstrekt niet meer kunnen volgen, laten commentarieren? Heel storend gekwek.

 3. RobV

  Sinds wanneer zou een bal tegen de paal, ook als het doel zelf achter de doellijn staat, als goal moeten tellen? John van Vliet lijkt een nieuwe spelregel te willen invoeren.

  1. maarten_13

   Omdat John van Vliet dacht dat de bal op dat moment ook in zijn geheel achter de doellijn zou zijn geweest. Iets wat, zoals jij en ik (en hopelijk nog veel meer personen) wel weten, niet mogelijk is... 🤷🏻‍♂️

 4. kjvanhees___28

  Benninga lijkt de naam tip-in-koningin nu toch echt over te hebben genomen van Kelly Jonker

 5. pietersmits

  Nu ik zie achter wat voor schermpje en in wat voor omstandigheden de heren commentatoren zitten, heb ik meer begrip. Zo kan je toch ook weinig zien en commentaar leveren. Kom op ziggo.

 6. charliejanssen

  De dames van den Bosch hoeven maar te roepen of de scheidsrechters fluiten.. Zij hebben die extra hulp echt niet nodig hoor!

 7. aernoud-lippmann

  Wanneer beslist KNHB over uitspelen Promotieklasse ivm met degradatie/promotie wedstrijden tussen nrs 10& 11 en top promotieklasse . De promotieklasse moet eerst weer wedstrijd fit kunnen worden en nrs 10&11 kunnen ook niet eindeloos wachten en door trainen ...?

  1. SanderE

   Deze zullen niet gaan plaatsvinden, tenzij de promotieklasse nog tot 11 gespeelde wedstrijden komt (helft competitie). Anders degradeert alleen de nummer 12 hoofdklasse en promoveert het team met beste gemiddelde uit promotieklasse. KZ met 3 gespeelde wedstrijden 😂

  2. francakh

   Belachelijk om na 3 wedstrijden te promoveren ...

 8. pietersmits

  Genieten! Amsterdam mi op basis van kwaliteit in de breedte terecht gewonnen. SCHC heeft fantastische speelsters, maar ook behoorlijk zwakke plekken.

 9. lynnBosman

  Helemaal met je eens p-smits. Fortuin, Dicke zijn geweldige speelsters, maar er staan er ook een aantal die niet goed genoeg zijn om van SCHC echt een topploeg te maken en echt tegenwicht te bieden tegen Amsterdam en Den Bosch. Leurink mag naar mijn mening toch wat meer brengen. Nu vind ik bij Amsterdam Fillet, vd Elst ook een klasse minder dan Moes, Veen en Albers maar dat zijn alsnog wel aardige speelsters om er in de breedte bij te hebben. Talenten Amsterdam ook verder dan talenten SCHC.

 10. lbcoster

  Naast beter opletten leren, de heren van Vliet en Steens scheidsrechters cursus laten doen zou geen kwaad kunnen! Bal in vast leg-guards of kleding v d keeper is gewoon een strafcorner!

  1. eefgorter

   Ze kunnen net als iedereen de regels en de bondsbriefing lezen. Sterker nog, ik denk dat als ze het vragen, ze gewoon 2x per jaar bij de bondsbriefing mogen aansluiten. Zou enorm veel irritatie schelen als m.n. Steens wel zou doorhebben waarvoor er gefloten wordt. 80% van de tijd roept ‘ie maar wat.


Wat vind jij? Praat mee...