HK (D): Victoria laatste na zege Oranje-Rood, HDM verslaat HGC

Op de negentiende speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Oranje-Rood de laatste plaats verlaten. De Eindhovense ploeg won woensdagavond in Utrecht met 2-1 van Kampong. Dankzij de driepunter passeerde Oranje-Rood Victoria op de ranglijst. De Rotterdamsen zijn de nieuwe hekkensluiter in de Hoofdklasse na de 4-2 nederlaag in eigen huis tegen SCHC.

HDM blijft in de race om een play-offticket nadat de directe concurrent HGC met 3-0 werd verslagen. De Haagse ploeg staat vijfde op een punt achterstand van Pinoké dat op ’t Kopje afrekende met Bloemendaal (0-3). Middenmoter Hurley won weer eens en versloeg Klein Zwitserland met 2-1.

Victoria – SCHC 2-4

Met de achtste competitiezege op rij bleef SCHC voor de twintigste keer op rij ongeslagen in de Hoofdklasse (W14 G6). De Bilthovense formatie is dit seizoen nog de enige ploeg zonder nederlaag. Laurien Leurink scoorde voor het eerst sinds meer dan een jaar weer een doelpunt voor SCHC. Haar laatste treffers vielen op 28 maart 2021 toen Leurink twee keer scoorde in de uitwedstrijd tegen Oranje-Rood (1-2). De 4-2 nederlaag betekende voor Victoria de zesde wedstrijd zonder winst voor eigen publiek (G1 V5). Daarnaast zakte de Rotterdamse ploeg voor het eerst dit seizoen naar de laatste plaats. Met nog drie duels te gaan bedraagt de achterstand op Oranje-Rood, dat voorlaatste staat, slechts een punt.

2.Daphne Voormolen 1-0
14.Ginella Zerbo 1-1
29.Mette Winter 1-2
39.Ginella Zerbo 1-3
53.Laurien Leurink 1-4
70.Sabine van den Eijnden 2-4

Kampong – Oranje-Rood 1-2

Daphne Nikkels was op de Klapperboom goud waard voor Oranje-Rood. Met haar twee doelpunten bezorgde ze haar ploeg niet alleen de tweede zege van het seizoen, maar klom Oranje-Rood ook naar de elfde plaats. Voor het eerst sinds de zevende speeldag is de Eindhovense ploeg geen hekkensluiter meer in de Hoofdklasse. Met nog drie competitieduels te gaan is de voorsprong op de nieuwe nummer twaalf, Victoria, slechts een punt.

27.Daphne Nikkels 0-1
50.Vanessa Blockmans 1-1 (sc)
52.Daphne Nikkels 1-2

Hurley – Klein Zwitserland 2-1

Voor de vierde maal op rij bleef Hurley in het onderlinge duel met Klein Zwitserland ongeslagen (W3 G1). De 2-1 zege voor eigen publiek was voor de Bosuilen pas de tweede zege in de laatste dertien competitieduels (W2 G6 V5). Klein Zwitserland incasseerde alweer de vierde nederlaag sinds de winterstop. De Haagse ploeg kon zodoende niet profiteren van de nederlaag van Bloemendaal, dat op een veilige negende plaats bleef staan en een voorsprong van een punt behoudt op Klein Zwitserland.

24.Pam van Asperen 1-0
58.Melissa Pieters 2-0 (sc)
70.Onbekend 2-1 (sc)

HDM – HGC 3-0

In de strijd om het vierde en laatste play-offticket deelde HDM een tik uit aan HGC. Mede dankzij twee doelpunten van good old Pien van Nes nam HDM de vijfde plaats op de ranglijst over en is daarmee in de resterende drie wedstrijden de belangrijkste uitdager van nummer vier Pinoké. Het was voor HGC de derde competitienederlaag op rij en is nu vier uitduels op rij zonder winst.

4.Erica Sanders 1-0
55.Pien van Nes 2-0
65.Pien van Nes 3-0 (sc)

Lees het verslag van het duel tussen HDM en HGC

Teleurstelling bij HGC-coach Robbert-Jan de Vos na de 3-0 nederlaag tegen HDM. Foto: Willem Vernes

Bloemendaal – Pinoké 0-3

Met de 3-0 zege zette Pinoké een clubrecord neer. Na negentien speelronden heeft de ploeg van coach Daan Sabel veertig keer gescoord en is daarmee het record uit het seizoen 2006-2007 uit de boeken. Dat seizoen scoorden de Steekneuzen een totaal van 39 doelpunten. Belangrijker dan het clubrecord was de derde zege in de laatste vier competitieduels waardoor Pinoké nog altijd vierde staat op de ranglijst, gevolgd op een punt door HDM.

12.Kari Stam 0-1
51.Maria Steensma 0-2 (sc)
65.Kari Stam 0-3

Den Bosch – Amsterdam 4-2

Het duel tussen Den Bosch en Amsterdam werd al op vrijdag 11 maart gespeeld.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negentiende speeldag in de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...