HK (D): HDM doet goede zaken, OR verslaat Victoria

HDM heeft met nog twee competitieduels te gaan in de Hoofdklasse Dames goede zaken gedaan in de strijd om de play-offs. De Haagse ploeg versloeg zondag directe concurrent Pinoké met 2-0 en nam daarmee de vierde plaats op de ranglijst over van de Steekneuzen. In de degradatiestrijd deed Oranje-Rood prima zaken door hekkensluiter Victoria met 1-0 te verslaan.

Pinoké – HDM 0-2

In de strijd om een ticket voor de play-offs deelde HDM aan directe concurrent Pinoké een gevoelige tik uit. De ploeg van coach Ivar Knötschke won met 2-0 en nam ook de vierde plaats over van de Steekneuzen. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt twee punten in het voordeel van HDM, dat al vier duels zonder nederlaag is en daarin geen enkel tegendoelpunt kreeg.

8. Tessa Clasener 0-1 (sc)
61. Pien van der Heide 0-2

Flora Peel van HDM in duel met Lisanne de Lange (Pinoké). Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Pinoké en HDM

Oranje-Rood – Victoria 1-0

De eerste thuisoverwinning van het seizoen kon voor Oranje-Rood niet op een beter moment komen. In de degradatiekraker werd Victoria met miniem verschil verslagen. Het enige doelpunt kwam op naam van Fiona Morgenstern. Op de ranglijst koestert Oranje-Rood een voorsprong van vier punten op hekkensluiter Victoria. Bovendien heeft de Eindhovense ploeg de veilige negende plaats in zicht. De achterstand op Bloemendaal bedraagt slechts een punt en er zijn nog twee competitieduels te spelen.

54. Fiona Morgenstern 1-0

Steun van de fans voor de dames van Oranje-Rood voor het duel met Victoria. Foto: Willem Vernes

HGC – Hurley 1-2

HGC kreeg opnieuw een dreun te verwerken. Na de nederlaag afgelopen woensdag tegen HDM (3-0) ging zondag de thuiswedstrijd tegen Hurley verloren (1-2). De nederlaag betekent dat de ploeg uit Wassenaar al vijf competitieduels wacht op een overwinning. Het was ook de eerste thuisnederlaag tegen Hurley in de Hoofdklasse. Voor de Bosuilen was het pas de derde zege in de laatste vijftien competitieduels.

35. Lisa Lejeune 1-0 (sc)
47. Gitte Michels 1-1 (sb)
69. Marente Barentsen 1-2

Klein Zwitserland – Den Bosch 2-7

Den Bosch spoelde de kater van de verloren EHL-finale van zich af door met 7-2 te winnen van Klein Zwitserland. Maartje Krekelaar had met vier doelpunten een groot aandeel in de Bossche zege. Het was voor de aanvalster haar eerste hattrick (3+ goals) in de kleuren van Den Bosch. Ook Frédérique Matla scoorde twee keer. Dat bracht haar seizoentotaal op 46 doelpunten (33x Hoofdklasse, 5x Gold Cup, 8x EHL).

5. Lidewij Welten 0-1
14. Frédérique Matla 0-2 (sb)
21. Suzanne de Vries 1-2
46. Maartje Krekelaar 1-3
57. Maartje Krekelaar 1-4 (sc)
63. Maartje Krekelaar 1-5
68. Tessa Huibregtsen 2-5
69. Frédérique Matla 2-6 (sc)
70. Maartje Krekelaar 2-7 (sc)

Amsterdam – Kampong 2-2

Kersvers Europees kampioen Amsterdam leek op weg naar een overwinning in het eigen Wagener Stadion, maar de ploeg van coach Robert Tigges verspeelde een 2-0 voorsprong tegen Kampong. Het was alweer het vierde gelijkspel van Amsterdam op rij in de Hoofdklasse. Ondanks de puntendeling is Kampong alweer zeven wedstrijden op rij zonder winst (G3 V4).

1. Marijn Veen 1-0
20. Freeke Moes 2-0
31. Luna Fokke 2-1 (sc)
44. Pam Imhof 2-2

Bloemendaal – SCHC 0-3

Ginella Zerbo was op ’t Kopje verantwoordelijk voor de totale productie van SCHC. Het waren haar 99ste, 100ste en 101ste doelpunt voor de Bilthovense club in de Hoofdklasse. Door de overwinning is SCHC al 22 wedstrijden op rij ongeslagen (W16 G6). Bovendien was het de negende zege op rij en daarmee werd het clubrecord uit 2016 verbeterd, dat op acht overwinningen op rij stond.

28. Ginella Zerbo 0-1
47. Ginella Zerbo 0-2
53. Ginella Zerbo 0-3

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de twintigste speeldag in de Hoofdklasse Dames.


Wat vind jij? Praat mee...