Round-up HK (D): A’dam verslaat Den Bosch,weer nederlaag Kampong

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Amsterdam de topper tegen Den Bosch gewonnen. In het regenachtige decor van het Wagener Stadion won de ploeg van coach Robert Tigges met 2-0. Even verderop in het Amsterdamse Bos incasseerde Kampong de derde nederlaag op rij. De Utrechtse ploeg ging met 3-1 onderuit bij Hurley.

Amsterdam – Den Bosch 2-0

De statistici moesten het archief in om te constateren dat Den Bosch voor het eerst sinds 2005 weer twee nederlagen op rij moest incasseren. Na het verlies vorige week in eigen huis tegen SCHC (1-3) dolf de landskampioen zondag het onderspit tegen Amsterdam. Het duel leek op het eerste doelpuntloze gelijkspel sinds 30 oktober 2016 af te stevenen totdat Fiona Morgenstern en Michelle Fillet in de slotfase kort achter elkaar scoorden en Amsterdam de derde zege op rij bezorgden.

53. Fiona Morgenstern 1-0
54. Michelle Fillet 2-0

Fiona Morgenstern wordt gefeliciteerd na haar doelpunt voor AMsterdam tegen Den Bosch. Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Hurley – Kampong 3-1

Hekkensluiter Kampong moest andermaal een nederlaag slikken. Dit keer was Hurley met 3-1 te sterk. Al snel in de wedstrijd kwamen de Bosuilen op voorsprong via Fleur Loomans. Nog voor rust verdubbelde Marente Barentsen die voorsprong. Met een benutte strafbal gooide Gitte Michels het duel op slot. Kampong zette in de slotfase aan. De ploeg kreeg een aantal corners, waarvan Luna Fokke er een van benutte. Een minuut voor tijd mocht Madison Fitzpatrick nog aanleggen voor een strafbal. Haar inzet werd echter gekeerd door Hurley-keepster Wendela van Dedem. Hurley staat door de zege op een derde plaats in de Hoofdklasse Dames en is net als SCHC, Amsterdam en Pinoké nog ongeslagen.

2. Fleur Loomans 1-0
23. Marente Barentsen 2-0 (sc)
46. Gitte Michels 3-0 (sb)
50. Luna Fokke 3-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de derde speeldag in de Hoofdklasse Dames