Round-up HK (D): HGC rolt HDM op, eerste punt voor Rotterdam

Op derde speeldag in de Hoofdklasse Dames hebben de dames van Rotterdam het eerste punt van het seizoen gepakt. In eigen huis speelde de promovendus zaterdag met 1-1 gelijk tegen Pinoké. In Wassenaar rolde HGC in de derby HDM op met 5-0. Winst was er ook voor koploper SCHC en Bloemendaal.

HGC – HDM 5-0

Na twee nederlagen boekte HGC eindelijk de eerste overwinning van het seizoen. In de derby met HDM werd de basis voor de zege in het eerste kwart gelegd. HGC liep in dat eerste kwartier uit naar een 3-0 voorsprong. Na rust bepaalde Dirkie Chamberlain met twee doelpunten de eindstand op 5-0. Het was voor HDM de eerste nederlaag van het seizoen na zeges op Rotterdam (4-1) en Klein Zwitserland (3-1).

3. Julie Sytsema 1-0
11. Faye Muijderman 2-0
14. Fleur Gort 3-0
32. Dirkie Chamberlain 4-0
39. Dirkie Chamberlain 5-0

Tilburg – SCHC 1-2

Tilburg leek lange tijd opnieuw voor stunt te kunnen zorgen. Na de winst vorige week op Kampong (3-1) hield de promovendus SCHC lang op 1-1. Elf minuten voor tijd pushte Yibbi Jansen de vijfde strafcorner van de Bilthovense formatie kiezelhard tegen de touwen. Daarmee bezorgde de international SCHC de derde zege van het seizoen. Het was voor Jansen haar vierde doelpunt van het seizoen.

16. Donja Zwinkels 1-0
17. Pien Dicke 1-1
49. Yibbi Jansen 1-2 (sc)

Yibbi Jansen schreeuwt nadat ze SCHC op een 2-1 voorsprong heeft gezet tegen Tilburg. Foto: Rogier Balk

Klein Zwitserland – Bloemendaal 0-1

Ook na de derde competitiewedstrijd blijft Klein Zwitserland op de hatelijke nul staan. De Steenbokken verloren in eigen huis met miniem verschil van Bloemendaal. Maria Granatto maakte de enige treffer van de wedstrijd, waarin Bloemendaal de tweede zege van het seizoen boekte.

45. Maria Granatto 0-1 (sc)

Rotterdam – Pinoké 1-1

In een duel waarin de 0-0 stand heel lang op het bord stond, leek Pinoké vlak voor tijd alsnog de overwinning te pakken. Frances Westenberg benutte de toegekende strafbal. De vreugde aan Amsterdamse kant was echter van korte duur. Amper een minuut later tipte Amber van den Dijssel een strafcornervariant binnen en kort daarna volgde het eindsignaal. Het was voor promovendus Rotterdam het eerste punt van het seizoen. Pinoké speelde voor de tweede keer gelijk, maar behield de ongeslagen status.

58. Frances Westenberg 0-1 (sb)
58. Amber van den Dijssel 1-1 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten van het eerste deel van de derde speeldag in de Hoofdklasse Dames