HK (D): jubileum voor Matla, Yibbi Jansen weer goud waard

Frédérique Matla (Den Bosch) en Yibbi Jansen (SCHC) zijn voorlopig niet te stoppen in de Hoofdklasse Dames. Tijdens de vierde speelronde van dit seizoen sloegen ze beiden opnieuw toe. Matla droeg met drie treffers bij aan een ruime 1-7 zege bij Bloemendaal en Jansen was twee keer trefzeker in de uitwedstrijd tegen Pinoké (1-4 winst). De vierde speelronde kende met liefst 31 doelpunten aardig wat spektakel.

Bloemendaal – Den Bosch 1-7

Den Bosch ontdeed zich met groots machtsvertoon van Bloemendaal en behaalde de vierde zege op rij sinds de competitiestart. Voor Frédérique Matla had het duel op ’t Kopje een speciaal tintje: ze nam drie van de zeven Bossche doelpunten voor haar rekening en tilde haar Hoofdklasse-productie daarmee naar honderd doelpunten. Na vier speelronden in dit seizoen staat de teller voor de 24-jarige spits al op tien.

Den Bosch bleef door de grote zege voor de 25ste keer op rij ongeslagen in een uitwedstrijd in de Hoofdklasse en krijgt langzaam maar zeker zicht op het clubrecord van 32 uitduels zonder nederlaag uit de periode 2015-2018.

Scoreverloop:
7. Sanne Koolen (sc) 0-1
16. Joosje Burg 0-2
20. Frédérique Matla 0-3
22. Noor Omrani 0-4
34. Frédérique Matla (sc) 0-5
50. Joosje Burg 0-6
64. Demi Hilterman (sc) 1-6
69. Frédérique Matla 1-7

Pinoké – SCHC 1-4

SCHC boog tegen Pinoké een 1-0 achterstand om in een 1-4 zege en dat was mede te danken aan uitblinker Yibbi Jansen. Vlak voor rust maakte ze vanuit een strafcorner de belangrijke gelijkmaker en vlak voor tijd bekroonde ze haar goede wedstrijd met een fraaie sologoal. Tussendoor maakten Xan de Waard en Kyra Fortuin hun eerste competitiegoals van het seizoen voor de ploeg uit Bilthoven. Net als Matla heeft Jansen nog in alle speelronden van dit seizoen gescoord: ze staat momenteel op zeven doelpunten. Voor Pinoké kwam er door de nederlaag een einde aan de recordreeks op eigen veld van vier overwinningen op rij. De ploeg van coach Daan Sabel leed haar eerste thuisnederlaag sinds 14 maart van dit jaar (1-2). Toevallig was ook toen SCHC de tegenstander.

Scoreverloop:
32. Juliette van Hattum (sc) 1-0
35. Yibbi Jansen (sc) 1-1
48. Xan de Waard 1-2
48. Kyra Fortuin 1-3
58. Yibbi Jansen 1-4

HGC – Oranje-Rood 1-0

HGC blijft bovenin meedraaien na een nipte zege op het kwakkelende Oranje-Rood. Het tweede competitiedoelpunt van Isis van Loon – op aangeven van Eva de Goede – bepaalde al na negen minuten de eindstand. HGC is sinds de competitiestart nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse en verzamelde al tien punten. Oranje-Rood wacht nu al dertien duels op een zege in de Hoofdklasse (G7 V6). De laatste zege was op 14 maart 2021 (0-1 bij Bloemendaal).

Scoreverloop:
9. Isis van Loon 1-0

Lees hier het uitgebreide verslag van HGC – Oranje-Rood

Eva de Goede wordt gestuit door Oranje-Rood-speelsters Marlena Rybacha (rechts) en Daphne Nikkels. Foto: Willem Vernes

Klein Zwitserland – Amsterdam 0-7

De eerste ontmoeting tussen deze twee teams sinds 4 maart 2012 eindigde voor de thuisploeg in een sportief drama. KZ leed met de 0-7 haar op twee na grootste thuisnederlaag in de Hoofdklasse. Namens Amsterdam was Michelle Fillet met drie doelpunten lekker op dreef. Ook Sabine Plönissen liet zich opnieuw gelden met een treffer, alweer haar derde van dit nog prille seizoen. Een primeur was er voor de jonge Filiz Tuzgöl, die haar eerste doelpunt in de Hoofdklasse liet aantekenen.

Scoreverloop:
10. Michelle Fillet 0-1
29. Sabine Plönissen (sc) 0-2
41. Michelle Fillet 0-3
47. Michelle Fillet (sb) 0-4
62. Filiz Tuzgöl 0-5
68. Fay van der Elst 0-6
69. Ilse Kappelle 0-7

hdm – Victoria 5-2

Hdm boekte na drie mislukte pogingen eindelijk haar eerste competitiezege van het seizoen. De ploeg die vorig seizoen zo knap vierde werd herstelde zich van een vroege achterstand en kwam voor het eerst sinds drie jaar weer eens tot vijf doelpunten in een thuiswedstrijd. Bij Victoria liet de trefzekere Argentijnse international Julieta Jankunas haar eerste doelpunt in de Hoofdklasse aantekenen. De Rotterdamse ploeg leed tegen hdm haar achttiende nederlaag in de laatste 23 uitwedstrijden op het hoogste niveau.

Scoreverloop:
9. Julieta Jankunas 0-1
17. Jip Dicke 1-1
25. Tessa Clasener 2-1
34. Eva van ’t Hoog 3-1
42. Marise Weijschede 3-2
64. Erica Sanders 4-2
67. Lily Owsley 5-2

Hurley – Kampong 3-0

Hurley pakte de draad weer op na de 4-2 nederlaag bij Den Bosch van afgelopen donderdag. De ploeg van coach Patrick Bakker klopte Kampong met 3-0 en maakte deze zondagmiddag tegen de Utrechtse vrouwen net zoveel doelpunten als in de zes voorgaande thuiswedstrijden bij elkaar. Met negen punten uit vier wedstrijden bezet Hurley momenteel de vierde plek op de ranglijst. Kampong vinden we onderin terug, op de elfde plaats. Net als Oranje-Rood en Bloemendaal wacht de formatie van coach Fleur van de Kieft nog altijd op de eerste overwinning van het seizoen.

Scoreverloop:
18. Michelle van der Drift 1-0
20. Gitte Michels (sc) 2-0
48. Pam van Asperen 3-0

Lees hieronder de updates uit ons liveblog van de vierde speelronde in de Hoofdklasse Dames terug


Wat vind jij? Praat mee...