Round-up HK (D): Amsterdam blijft winnen, nipte zege Den Bosch

Amsterdam heeft ook op de vierde speeldag in de Hoofdklasse Dames een overwinning geboekt. Dankzij de 5-0 zege in Den Haag op HDM nam de ploeg van coach Robert Tigges zondag ook de koppositie over van SCHC. Landskampioen Den Bosch pakte na twee nederlagen weer drie punten na de magere 1-0 op Tilburg.

Pinoké – Klein Zwitserland 2-1

Pinoké heeft ook na de vierde speeldag de ongeslagen status behouden. In het Amsterdamse Bos werd Klein Zwitserland met 2-1 verslagen. Het winnende doelpunt kwam op naam van Maria Steensma. Het was overigens pas de derde zege van Pinoké in de laatste negen thuisduels. Klein Zwitserland incasseerde de vierde nederlaag op rij en is hekkensluiter in de Hoofdklasse Dames met nul punten.

23. Alice Arnott 0-1 (sc)
25. Lana Kalse 1-1
38. Maria Steensma 2-1

Bloemendaal – HGC 2-3

Na drie thuiszeges op rij tegen HGC dolf Bloemendaal het onderspit tegen de ploeg uit Wassenaar. Bloemendaal repareerde dankzij twee doelpunten van Demi Hilterman nog wel een 2-0 achterstand, maar de treffer van Margot van Geffen was de ploeg van coach Dave Smolenaars uiteindelijk te machtig. Het was voor HGC de tweede overwinning op rij en Bloemendaal bleef voor de tweede keer dit seizoen met lege handen achter.

4. Lola Riera 0-1 (sc)
10. Lisa Lejeune 0-2 (sc)
16. Demi Hilterman 1-2 (sc)
27. Demi Hilterman 2-2 (sc)
50. Margot van Geffen 2-3

HDM – Amsterdam 0-5

Voor de tweede wedstrijd op rij incasseerde HDM een 5-0 nederlaag. Na het verlies tegen HGC vorig weekend was dit keer Amsterdam veel te sterk. De Amsterdammers hebben net als SCHC na vier duels een honderdprocentscore en nemen de koppositie over van de ploeg uit Bilthoven. Met de tweede nederlaag op rij zakt HDM weg naar het rechterrijtje.

18. Marijn Veen 0-1
22. Michelle Fillet 0-2
34. Sabine Plönissen 0-3 (sc)
48. Felice Albers 0-4
50. Felice Albers 0-5

Marijn Veen scoort voor Amsterdam tegen HDM. Foto: Willem Vernes

Lees het verslag van het duel tussen HDM en Amsterdam

Den Bosch – Tilburg

Het was de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen op het hoogste niveau. Na twee nederlagen op rij en de slechtste competitiestart na drie duels sinds het seizoen 1994-1995 won Den Bosch dit keer met miniem verschil van Tilburg. Het enige doelpunt kwam op naam van Frédérique Matla. Het was haar eerste doelpunt van het seizoen voor Den Bosch en haar 125ste in de Hoofdklasse. Tilburg leed haar derde nederlaag in vier competitieduels.

5. Frédérique Matla 1-0

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de vierde speelronde in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...