HK (D): Matla niet te stoppen, zorgen voor Oranje-Rood

De vijfde speelronde van de Hoofdklasse Dames had op deze druilerige zondag een bijzonder tintje voor Frédérique Matla, die haar doelpuntentotaal in dit seizoen naar dertien tilde tegen Kampong. Amsterdam won het topduel met HGC, terwijl SCHC punten verspeelde tegen hdm. Onderin boekten Pinoké, Bloemendaal en Victoria belangrijke zeges en houden de zorgen aan voor Oranje-Rood en Kampong.

Kampong – Den Bosch 1-5

Frédérique Matla kan simpelweg niet ophouden met scoren. De spits van Den Bosch maakte drie goals tegen Kampong en kwam voor de negende keer op rij tot scoren in de Hoofdklasse: ze trof doel in de laatste vier speelronden van vorig seizoen en ook in de eerste vijf wedstrijden van dit seizoen. Ze maakte in die reeks van negen duels – een nieuw persoonlijk record – liefst twintig doelpunten. Het was bovendien de zevende competitiewedstrijd op rij waarin ze twee keer of vaker scoorde.

Ook Joosje Burg had reden tot lachen: ze maakte al haar vierde en vijfde competitietreffer van het seizoen voor Den Bosch, ook een nieuw persoonlijk record. Ze was eerder nooit boven de drie goals per seizoen uitgekomen. Kampong bleef door de nederlaag voor de vijfde keer op rij zonder winst dit seizoen (G1 V4).

Scoreverloop
4. Frédérique Matla (sc) 0-1
11. Julia van den Heuvel 1-1
16. Joosje Burg 1-2
34. Frédérique Matla 1-3
55. Frédérique Matla (sc) 1-4
69. Joosje Burg 1-5

Frédérique Matla dit seizoen: 13 goals na vijf speelronden en al drie keer een hattrick gemaakt. Foto: Willem Vernes

Amsterdam – HGC 3-1

Amsterdam bezorgde HGC de eerste competitienederlaag van het seizoen in een duel dat in het teken stond van de terugkeer van Eva de Goede in het Wagener Stadion. Voor Amsterdam pikte verdediger Sabine Plönissen opnieuw een doelpuntje mee. Ze heeft nu in vier van de eerste vijf speelronden gescoord. Maria Verschoor kwam voor het eerst dit seizoen tot scoren. Amsterdam is bezig aan een sterke reeks, getuige slechts twee nederlagen in haar laatste 39 wedstrijden in de Hoofdklasse.

Scoreverloop
6. Dirkie Chamberlain 0-1
14. Noor de Baat (sc) 1-1
37. Sabine Plönissen (sc) 2-1
47. Maria Verschoor (sc) 3-1

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van Amsterdam-HGC

Eva de Goede in de achtervolging op voormalig ploeggenoot Maria Verschoor tijdens Amsterdam-HGC. Foto: Koen Suyk

Oranje-Rood – Pinoké 2-3

De droeve reeks van Oranje-Rood zonder zege in competitieverband wordt elke week langer. De Eindhovense ploeg verloor vandaag Pinoké en wacht nu al veertien wedstrijden op winst (G7 V7). De Eindhovense ploeg kwam tegen De Steekneuzen wel nog twee keer op voorsprong, maar moest alsnog toekijken hoe de bezoekers met de volle buit huiswaarts keerden. Bij Pinoké was Kelly Hoyng-Jonker van grote waarde met twee treffers, haar eerste competitiegoals van dit seizoen.

Scoreverloop
12. Thirsa Kho 1-0
16. Kelly Hoyng-Jonker (sc) 1-1
34. Trijntje Beljaars 2-1
55. Flo Klinkhamer (sc) 2-2
65. Kelly Hoyng-Jonker (sc) 2-3

Kelly Hoyng-Jonker had vandaag alle reden tot lachen. Foto: Willem Vernes

Klein Zwitserland – Bloemendaal 2-3

Bloemendaal maakte in Den Haag een einde aan een lange reeks van acht competitieduels zonder winst. Het winnende doelpunt van Ankelein Baardemans bezorgde De Mussen de eerste zege sinds 11 april van dit jaar. Demi Hilterman pikte opnieuw een doelpuntje mee, alweer haar vijfde competitietreffer van dit seizoen. Afgelopen donderdag scoorde ze ook al twee keer in het bekerduel bij Xenios (0-5).

Scoreverloop
25. Teuntje Horn (sc) 0-1
40. Isa van Spronsen 1-1
48. Demi Hilterman (sc) 1-2
56. Sophie van der Heijden 2-2
62. Ankelein Baardemans 2-3

Victoria – Hurley 3-1

Victoria boekte een welkome zege op Hurley, na eerder vijf nederlagen te hebben geleden in de laatste zes competitieduels. Na rust bepaalden de Argentijnse aanwinst Julieta Jankunas en Nina van der Marel het verschil met Hurley, dat haar tweede nederlaag van het seizoen leed.

Scoreverloop
10. Pam van Asperen 0-1
17. Dominique de Vries 1-1
48. Julieta Jankunas 2-1
55. Nina van der Marel 3-1

SCHC – hdm 0-0

Een zwaar gehavend SCHC kwam tegen hdm voor de derde keer op rij niet tot winst op eigen veld, na eerdere gelijke spelen tegen Amsterdam (2-2) en HGC (1-1). De ploeg van coach Lucas Judge, die het moest stellen zonder Pien Dicke, Laurien Leurink, Ginella Zerbo, Xan de Waard, Mascha Sterk en Famke Richardson, kwam ook voor het eerst sinds 19 maart van dit jaar (0-2 tegen Hurley) niet tot scoren op eigen veld. Dat betekent dat er een einde is gekomen aan de scorereeks van Yibbi Jansen, die in de eerste vier speelronden telkens scoorde en in totaal zeven doelpunten liet aantekenen. Voor SCHC was het pas de tweede 0-0 op eigen veld in de Hoofdklasse-historie. Eerder gebeurde dat in 2005 tegen Nijmegen.

Lees hieronder de updates uit ons liveblog van de vijfde speelronde terug


1 Reactie

  1. Josebijkerk

    Kunnen we de samenvatting van kampong-den Bosch wel kijken


Wat vind jij? Praat mee...