HK (D): Doeltreffend Pinoké stunt tegen Amsterdam (5-3)

De dames van Pinoké hebben voor een enorme stunt gezorgd in de derby tegen Amsterdam. De ploeg van coach Daan Sabel speelde met name in de eerste helft heel overtuigend en stond met 4-0 voor. Met drie doelpunten in de slotfase gaf Amsterdam de eindstand een nog iets dragelijker aanzien: 5-3. Den Bosch is door de 4-0 zege op Victoria nog steeds koploper in de Hoofdklasse Dames.

Pinoké – Amsterdam 5-3 (4-0)

Je hebt van die middagen dat alles goed gaat en elke kans bijna een goal is. Zo’n middag had Pinoké tegen Amsterdam. Op basis van het veldspel was de thuisploeg echt niet zo heel veel beter, maar oh wat was Pinoké doeltreffend.

Al na zeven minuten spelen was het 1-0 door een doelpunt van Kari Stam, die aan het einde stond van een mooie aanval van Pinoké en de bal achter Anne Veenendaal sloeg. De thuisploeg bleef na die treffer de betere ploeg en zette Amsterdam met verzorgd veldspel vast op eigen helft. Na een aanval die werd opgezet door de sterk spelende Stella van Gils, woensdag weer in het shirt van Oranje te bewonderen tijdens de Pro League-wedstrijd tegen België, legde Maxime Kerstholt met een fijne backhand de 2-0 in het Amsterdamse doel.

Er viel genoeg te lachen voor Kelly Hyong Jonker van Pinoké in de wedstrijd tegen Amsterdam. Foto: Willem Vernes

In het tweede kwart ging Pinoké vrolijk verder waarmee het in het eerste kwart was begonnen: goed spelen en doelpunten maken. Opnieuw was het Kerstholt die liet zien waarom ze jarenlang als  groot talent werd gezien en het Oranje-shirt droeg. Ze kreeg de bal na ruim een half uur spelen in de cirkel aangespeeld, draaide weg en sloeg haar backhand hard en zuiver: 3-0. Dat leek de ruststand te worden, maar vlak voor het rustsignaal maakte die andere goalgetter van Pinoké er 4-0. Kelly Hoyng-Jonker stond in de cirkel, zoals ze zo vaak deed bij de tegenstander, op de juiste plek.

Voor Amsterdam in de tweede helft konden denken aan een grootse comeback was het 5-0. Wederom was Hoyng-Jonker het eindstation na een heerlijke Pinoké-aanval. Natuurlijk deed Amsterdam er in het vervolg van de wedstrijd alles aan om nog terug te komen, maar de speelsters waren murw gebeukt. Pas in de slotfase kreeg Amsterdam iets van haar glans terug. Michelle Fillet maakte eerst de 5-1, daarna uit een strafbal de 5-2, waarna Maria Verschoor de eindstand bepaalde op 5-3.

Den Bosch – Victoria 4-0 (1-0)

Den Bosch was in de thuiswedstrijd tegen Victoria duidelijk een maat te groot voor Victoria. De gasten uit Rotterdam hielden in de eerste twee kwarten nog best goed stand, maar het was Frédérique Matla met haar veertiende treffer van het seizoen die de ban brak.
In het tweede kwart verdubbelde Laura Nunnink de score, waarna de koploper in de Hoofdklasse Dames in het laatste kwart uitliep naar een overtuigende 4-0 zege.

24. Frédérique Matla (sc) 1-0
40. Laura Nunnink 2-0
65. Maartje Krekelaar 3-0
69. Lidewij Welten 4-0

Hurley – SCHC 0-3 (0-3)

Hurley begon vol vertrouwen aan de wedstrijd tegen het gehavende SCHC, maar kwam er uiteindelijk toch niet aan te pas. De grote ster aan de kant van de Bilthovense formatie was opnieuw Yibbi Jansen, die twee treffers voor haar rekening nam. Lees hier het wedstrijdverhaal.

Yibbi Jansen glipt er tussendoor tegen Hurley. Foto: Koen Suyk

21. Yibbi Jansen (sc) 0-1
25. Yibbi Jansen (sc) 0-2
34. Kyra Fortuin 0-3

HGC – Klein Zwitserland 2-0 (1-0 )

Eva de Goede trok de afgelopen weken natuurlijk alle aandacht naar naar toe. Maar HGC heeft in het formatie nog een international van formaat: Giselle Ansley. De Britse nam in de derby tegen Klein-Zwitserland de thuisploeg bij de hand. Ze benutte twee strafcorners waardoor de ploeg van Robbert-Jan de Vos zich nog steeds in de top van de Hoofdklasse handhaaft.

Giselle Ansley heeft naar tweede doelpunt gescoord in het duel met Klein Zwitserland. Foto: Willem Vernes

12. Giselle Ansley (sc) 1-0
47. Giselle Ansley (sc) 2-0

Bloemendaal – Kampong 2-2 (1-0)

Bloemendaal leek lang op weg naar een belangrijke overwinning in de strijd om de onderste plekken. In de slotfase gaf de thuisploeg echter een 2-0 voorsprong uit handen tegen Kampong, dat het tweede punt van het seizoen veroverde.
Beide ploegen deden in het onderling duel niet heel veel voor elkaar onder, maar Bloemendaal beschikt over Demi Hilterman. De strafcornerspecialist van Bloemendaal was tweemaal trefzeker, respectievelijk haar zesde en zevende treffer alweer van het seizoen.
De Mussen leken op rozen te zitten, maar moesten in de slotfase toch nog twee treffers toestaan. Pam Imhof maakte de 2-1 waarna Pilar Romang tegen haar oude club in de slotminuten de 2-2 scoorde.

Gabrielle Mosch (Kampong) en Teuntje Horn (Bloemendaal) in duel. Foto: Marcel van den Bos/Orange Pictures

6. Demi Hilterman (sc) 1-0
62. Demi Hilterman (sc) 2-0
66. Pam Imhof 2-1
68. Pilar Romang (sc) 2-2

hdm – Oranje-Rood 1-0 (0-0)

Hdm behaalde een overwinning zoals ze er vorig seizoen zoveel heeft geboekt: met een minimaal verschil. Oranje-Rood werd het slachtoffer door een treffer die – en ook dat kennen we van het succesvolle vorige seizoen – pas in de laatste fase van het duel viel. Tessa Clasener bezorgde de Haagse formatie drie punten.

Tessa Clasener. Archieffoto: Willem Vernes

70. Tessa Clasener (sc) 1-0