Round-up HK (D): zege Tilburg, 250ste doelpunt Matla

De dames van Den Bosch lijken langzaam de weg naar boven te hebben ingezet. De landskampioen was zondag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Hurley. De strijd tussen de promovendi was een prooi voor Tilburg, dat Rotterdam met 1-0 versloeg. Bloemendaal won na een enerverende slotfase met 3-2 van HDM en HGC was met 2-1 te sterk voor Kampong.

Bloemendaal – HDM 3-2

In een knotsgekke slotfase hield Bloemendaal alsnog drie punten over aan het duel met HDM. De ploeg van coach Dave Smolenaars bouwde een 2-0 voorsprong op, maar zag die voorsprong in de slotfase verdwijnen. Pien van Nes sleepte voor HDM een minuut voor tijd de 2-2 binnen. Het leek erop dat HDM met een punt in de tas terug naar Den Haag kon reizen, maar luttele seconden voor het eindsignaal mocht Bloemendaal aanleggen voor een strafcorner. Demi Hilterman hield haar zenuwen in bedwang en schoot Bloemendaal naar de derde overwinning van het seizoen. De druiven waren zuur voor HDM dat al vier wedstrijden zonder zege is en inmiddels is afgezakt naar een negende plaats in de Hoofdklasse Dames. Bloemendaal staat zesde.

12. Tyler Lench 1-0
16. Carmel Bosch 2-0
49. Tessa Beetsma 2-1
59. Pien van Nes 2-2 (sc)
60. Demi Hilterman 3-2 (sc)

Blijdschap bij HDM nadat Pien van Nes de 2-2 tegen Bloemendaal op het bord heeft gezet. Foto: Koen Suyk

Den Bosch – Hurley 2-1

Met het 250ste officiële doelpunt in haar loopbaan voorkwam Frédérique Matla puntenverlies voor de landskampioen. Haar winnende treffer was de 175ste in dienst van Den Bosch. Voor Oranje staat teller van Matla op 75 treffers. Den Bosch bleef voor de zestiende keer op rij ongeslagen tegen Hurley (W14 G2), dat nog wel op voorsprong kwam maar uiteindelijk de derde nederlaag op rij moest incasseren. Door de zege schoof Den Bosch op naar een vierde plek op de ranglijst.

21. Michelle van der Drift 0-1
25. Emma Reijnen 1-1
56. Frédérique Matla 2-1 (sc)

Den Bosch – Hurley (2-1). Foto: Anne Mieke Achterhuis

Kampong – HGC 1-2

Kampong heeft de zege vorige week tegen Klein Zwitserland (2-4) geen vervolg kunnen geven. Op de eigen Klapperboom ging de Utrechtse ploeg onderuit tegen HGC. De winnende treffer van Lola Riera viel net na de gelijkmaker van Kampong, dat op een tiende plaats staat. HGC klom van een zevende naar een vijfde plaats op een punt achterstand op de nieuwe nummer vier Den Bosch.

30. Faye Muijderman 0-1
40. Madison Fitzpatrick 1-1 (sc)
40. Lola Riera 1-2 (sc)

Tilburg – Rotterdam 1-0

Voor het eerst in de geschiedenis van de Hoofdklasse stonden beide ploegen tegenover elkaar. De strijd tussen de promovendi werd gewonnen door Tilburg, dankzij een treffer in de slotfase van Iris Dominicus. De nederlaag betekent voor Rotterdam dat de ploeg al twintig duels zonder zege (G5 V15) is op het hoogste niveau: zes duels dit seizoen en de laatste veertien wedstrijden van het seizoen 2011-2012.

58. Iris Dominicus 1-0

Julieta Jankunas schreeuwt het uit nadat Tilburg op voorsprong is gekomen tegen Rotterdam. Foto: Willem Vernes

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...