HK (D): Eerste winst Kampong, Oranje-Rood naar laatste plaats

De dames van Oranje-Rood zijn de nieuwe hekkensluiter van de Hoofdklasse Dames. De ploeg van Stefan Duyf wist ook zondag tegen Hurley niet de volle buit te pakken. Het greep in de slotminuut echter wel een punt, toen Trijntje Beljaars de gelijkmaker binnen sleepte. Kampong won, waardoor zij de rode lantaarn aan de Eindhovense ploeg overdragen.

Oranje-Rood – Hurley 2-2

Oranje-Rood wacht ook na speelronde zeven nog altijd op een overwinning. De thuisploeg opende via Fiona Morgenstern al snel de score. Toch was het Hurley dat in het tweede kwart even aanzette en via Laura van Heugten (strafcorner) en Fleur Loomans in twee minuten tijd voor de voorsprong zorgde. Trijntje Beljaars redde de eer voor Oranje-Rood, door in de slotminuut een strafcorner binnen te pushen. Kampong won van Victoria, waardoor Oranje-Rood zakt naar de laatste plaats in de Hoofdklasse Dames.

20. Fiona Morgenstern 1-0
27. Laura van Heugten (sc) 1-1
29. Fleur Loomans 1-2
70. Trijntje Beljaars (sc) 2-2

Victoria – Kampong 1-2

Daar is dan eindelijk de eerste overwinning voor Kampong. Daar moest een uitspeelcorner in de zeventigste minuut aan te pas komen. Luna Fokke zette de Utrechters al vroeg op een 0-1 voorsprong, maar Victoria deed vlak voor tijd via Renée van de Brand iets terug. Het duel leek toen gespeeld, tot die laatste strafcorner. Opnieuw was daar Fokke voor Kampong, die feilloos binnen sleepte. De ploeg draagt met deze overwinning de rode lantaarn over aan Oranje-Rood en kruipt zelf naar een tiende plek in de competitie.

5. Luna Fokke 0-1
67. Renée van den Brand 1-1
70. Luna Fokke (sc)  1-2

Archiefbeeld. Foto: Bart Scheulderman

HGC – Bloemendaal 3-1

Demi Hulterman bracht Bloemendaal met haar specialiteit in het eerste kwart nog op voorsprong, maar spannend werd het niet in Wassenaar. Eva de Goede (strafcorner), Karlijn Scheepens en Cécile Pieper (strafcorner) maakten er 3-1 van voor de thuisploeg. Door het gelijke spel van Amsterdam grijpt HGC de tweede plek in de Hoofdklasse Dames.

13. Demi Hilterman (sc) 0-1
18. Eva de Goede (sc) 1-1
41. Karlijn Scheepens 2-1
56. Cécile Pieper (sc) 3-1

Klein Zwitserland – Pinoké 0-3

Niet meer dan twee minuten had Pinoké nodig om de score tegen Klein Zwitserland deze zondag te openen. Kelly Hoyng-Jonker tipte een voorzet van Maxime Kerstholt binnen. Nog in datzelfde kwart verdubbelde Stella van Gils de score voor de Steekneuzen. Kari Stam bracht het doelpuntentotaal naar drie. Alweer het zesde duel voor KZ zonder zege.

2. Kelly Hoyng-Jonker 0-1
16. Stella van Gils 0-2
25. Kari Stam 0-3

Stella van Gils en Kelly Hoyng-Jonker op archiefbeeld. Foto: Willem Vernes

Amsterdam – hdm

De vrouwen van Amsterdam zijn opnieuw tegen puntenverlies opgelopen in de Hoofdklasse. In het eigen Wagener Stadion werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen hdm. Een wedstrijd waarin Amsterdam de controle na rust volledig uit handen gaf.

33. Filiz Tuzgöl 1-0
53. Jip Dicke 1-1

Lees hier het wedstrijdverslag.

SCHC – Den Bosch 2-2

SCHC pakte een knap punt op eigen veld tegen Den Bosch. Hoewel het vijf minuten voor tijd leek dat Den Bosch via Sanne Koolen de wedstrijd zou beslissen, was daar in de slotminuut de zestienjarige Maud van den Heuvel die een inzet van Yibbi Jansen binnen tipte.

18. Frédérique Matla (sc) 0-1
22. Yibbi Jansen (sc) 1-1
66. Sanne Koolen (sc) 1-2
68. Maud van den Heuvel 2-2