Round-up HK (D): SCHC wint topper, eindelijk weer zege voor HDM

De topper in de Hoofdklasse Dames is gewonnen door SCHC. In Bilthoven was de koploper met 3-2 te sterk voor de nummer twee op de ranglijst, Amsterdam. Onderaan in de Hoofdklasse pakte HDM drie belangrijke punten door in Utrecht Kampong met 2-1 te verslaan. Bloemendaal verloor met 2-1 van Pinoké en hekkensluiter Klein Zwitserland ging onderuit op bezoek bij Hurley (4-0).

SCHC – Amsterdam 3-2

SCHC blijft maar winnen in de Hoofdklasse Dames. De Bilthovense formatie boekte de negentiende zege op rij en is al 32 duels ongeslagen. Dankzij haar twee treffers is Yibbi Jansen nog maar één doelpunt verwijderd van haar honderdste goal in de Hoofdklasse. Dit seizoen staat haar totaal al op tien. Met haar negende treffer van het seizoen bezorgde Ginella Zerbo Amsterdam de eerste competitienederlaag.

14. Freeke Moes 0-1
24. Yibbi Jansen 1-1 (sc)
49. Yibbi Jansen 2-1 (sc)
53. Felice Albers 2-2
53. Ginella Zerbo 3-2

Yibbi Jansen (SCHC) scoort tegen Amsterdam (3-2). Foto: Koen Suyk

Lees het verslag van het duel tussen SCHC en Amsterdam

Kampong – HDM 1-2

Na vijf competitieduels zonder winst stapte HDM dan eindelijk weer met de drie punten van het veld. Op de Klapperboom werd tegen Kampong, dat aantrad zonder de geblesseerde Lidewij Welten, een achterstand omgezet in een 2-1 zege. In onderlinge duels is de Haagse ploeg al zeven competitiewedstrijden ongeslagen (W5 G2). Het verlies was voor Kampong alweer de derde nederlaag op rij en in de vier thuisduels tot dusverre haalde de Utrechtse ploeg pas één punt. Kampong blijft tiende en HDM klimt van de negende naar de zevende plaats.

51. Madison Fitzpatrick 1-0 (sc)
51. Pien van Nes 1-1 (sc)
52. Jip Dicke 1-2 (sc)

Vreugde bij Pien van Nes en Pien van der Heide na een doelpunt van HDM tegen Kampong (1-2). Foto: Sportsinpixels/Cliff Baaij

Pinoké – Bloemendaal 2-1

Voor de negende keer op rij bleef Pinoké ongeslagen tegen Bloemendaal (W6 G3). In het Amsterdamse Bos boekten de Steekneuzen een 2-1 overwinning. Een opsteker na twee competitiewedstrijden zonder winst. Na de 9-1 vorige week tegen Den Bosch moest Bloemendaal dus opnieuw een nederlaag slikken, de vijfde in acht duels. Hierdoor zakte de ploeg van coach Dave Smolenaars één plek naar positie negen. Pinoké won één positie en staat nu op een vierde plaats.

29. Anouk Stam 1-0
35. Maria Granatto 1-1
55. Maria Steensma 2-1

Hurley – Klein Zwitserland 4-0

Klein Zwitserland blijft ook na de achtste speeldag puntloos in de Hoofdklasse Dames. De hekkensluiter verloor in het Amsterdamse Bos met 4-0 van Hurley. Twee van de treffers van de Bosuilen kwamen op naam van Gitte Michels. Ze bracht hiermee haar seizoentotaal op zeven doelpunten. Het was voor Hurley de zesde zege in de dertiende onderlinge ontmoeting met Klein Zwitserland. Dankzij de driepunter klom de ploeg van coach Robbert van de Peppel naar plaats vijf.

19. Gitte Michels 1-0 (sc)
28. Fleur Loomans 2-0
30. Marente Barentsen 3-0
39. Gitte Michels 4-0 (sc)

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...