HK (D): HGC verliest van Pinoké en KZ pakt punt tegen hdm

Op de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft HGC de tweede nederlaag van het seizoen geleden. Op bezoek bij Pinoké ging de ploeg uit Wassenaar met 3-0 onderuit. Koploper Den Bosch had geen kind aan hekkensluiter Oranje-Rood. Het werd 4-0 aan de Oosterplas. Klein Zwitserland pakte op het nippertje een punt in de Haagse derby tegen hdm (2-2).

Kampong – SCHC 1-2

SCHC bleef voor de 27ste maal op rij ongeslagen tegen Kampong (W20 G7) dankzij de 2-1 overwinning op de Utrechtse formatie, dat tijdens de vorige speelronde de eerste zege van het seizoen had geboekt. De openingstreffer van SCHC kwam op naam van Yibbi Jansen. De strafcornerspecialiste is in vorm. Ze trof in zeven van de eerste acht speelronden doel en tilde haar totaal naar elf doelpunten, meer dan alle speelsters van Kampong bij elkaar (acht).

9. Yibbi Jansen (sc) 0-1
33. Mette Winter 0-2
56. Luna Fokke 1-2

Den Bosch – Oranje-Rood 4-0

Den Bosch hield voor de elfde keer in haar laatste vijftien thuiswedstrijden de nul. Frédérique Matla scoorde twee keer en maakte hiermee in haar laatste twaalf competitieduels voor Den Bosch telkens een doelpunt. In die serie trof zij in totaal 23 keer doel. Matla is ook de enige speelster die dit seizoen in alle acht speelronden van de Hoofdklasse Dames heeft gescoord.

18. Lidewij Welten 1-0
20. Frédérique Matla (sb) 2-0
47. Frédérique Matla (sc) 3-0
61. Noor Omrani 4-0

Hurley – Amsterdam 1-3

Hurley won nog nooit een thuiswedstrijd van Amsterdam en slaagde daar ook vrijdagavond niet in. Amsterdam, dat twee duels niet had gewonnen, boekte bij de buren in het Amsterdamse Bos een 3-1 overwinning. Hierdoor is de ploeg van coach Robert Tigges al 27 competitieduels op rij ongeslagen tegen Hurley (W22 G5). Hurley, dat zich wil mengen in de strijd om de play-offs, is al vier wedstrijden zonder zege.

8. Michelle Fillet 0-1
17. Michelle Fillet 0-2
30. Hannah Martin 1-2
51. Freeke Moes 1-3

Pinoké – HGC 3-0

Met de 3-0 zege op HGC boekte Pinoké haar vierde zege op rij. Dankzij de driepunter hebben de Steekneuzen aansluiting gevonden bij de top vier. Door de tweede nederlaag van het seizoen zakte HGC naar de derde plaats op de ranglijst ten faveure van Amsterdam. Het was voor HGC de zesde wedstrijd zonder zege op Pinoké sinds de 1-2 winst op 28 februari 2010.

50. Maria Steensma (sc) 1-0
57. Frances Westenberg (sb) 2-0
58. Stella van Gils (sc) 3-0

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Pinoké en HGC

Stella van Gils juicht als zij de stand in het duel tussen Pinoké en HGC op 3-0 heeft gebracht. Foto: Bart Scheulderman

Bloemendaal – Victoria 3-2

Met de nipte zege op concurrent Victoria boekte Bloemendaal de tweede overwinning van het seizoen. Met twee doelpunten was Demi Hilterman opnieuw belangrijk voor de Bloemendaalse formatie. Hilterman kwam in haar laatste zes wedstrijden telkens tot scoren en maakte in de reeks acht doelpunten. Het was overigens pas de negende keer dat de ploegen tegenover elkaar in de Hoofdklasse stonden. Bloemendaal won drie keer, evenveel als Victoria. Ook werd het drie keer gelijk.

6. Demi Hilterman (sc) 1-0
10. Demi Hilterman (sc) 2-0
15. Julieta Jankunas 2-1
40. Mady Hof (sc) 2-2
58. Carmel Bosch 3-2

hdm – Klein Zwitserland 2-2

Op het nippertje stelde Lise Bom een gelijkspel veilig voor Klein Zwitserland, dat na vier nederlagen eindelijk weer een punt in de tas kon steken. Hdm was tot twee keer toe op voorsprong gekomen via routinier Pien van Nes. Demi Lefranc had tussendoor voor de gelijkmaker getekend. Ondanks de puntendeling is hdm bezig met een goede serie. De ploeg van Ivar Knötschke is al zes duels ongeslagen.

6. Pien van Nes (sc) 1-0
8. Demi Lefranc 1-1
48. Pien van Nes (sb) 2-1
70. Lise Bom 2-2

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de achtste speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...