HK (D): Den Bosch wint topper, weer winst voor Kampong

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames won Den Bosch de topper van Amsterdam. In het Wagener Stadion werd het zondag 2-1 voor de koploper. Onderin was Kampong met 2-1 te sterk voor hekkensluiter Oranje-Rood en pakte HGC op het nippertje drie punten in het duel met hdm dankzij drie treffers van Cecile Pieper.

Amsterdam – Den Bosch 1-2

Het gehavende Amsterdam heeft zondag de topper verloren van Den Bosch. De thuisploeg, die liefst vijf speelsters miste, hield de landskampioen voor rust van scoren af, maar capituleerde dankzij twee goals in het derde kwart. Den Bosch won daardoor met 1-2.

39. Frédérique Matla 0-1
41. Lidewij Welten (sc) 0-2
47. Freeke Moes (sc) 1-2

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Amsterdam en Den Bosch

Sanne Koolen in duel met Kira Horn tijdens Amsterdam-Den Bosch. Foto: Bart Scheulderman

SCHC – Victoria 3-0

SCHC won maar twee van haar laatste negen thuiswedstrijden in de Hoofdklasse (G4 V3), maar kan er na vandaag weer een bijtekenen. Xan de Waard en Mette Winter tekenden nog voor rust voor een 2-0 voorsprong. Yibbi Jansen was met haar strafcorner in kwart drie ook trefzeker. SCHC hield ‘de nul’ en is daarmee de minst gepasseerde defensie van de Hoofdklasse Dames. Nog een opsteker voor de ploeg uit Bilthoven: Famke Richardson stond na lang blessureleed (hersenschudding) weer binnen de lijnen.

Mette Winter 1-0
Xan de Waard 2-0
Yibbi Jansen (sc) 3-0

HGC – hdm 3-2

In extremis pakte HGC de volle buit tegen hdm. met haar derde doelpunt van de middag bezorgde Cecile Pieper de Wassenaarse ploeg alsnog de overwinning. Voor het eerst sinds 17 maart 2010 (3-1) was HGC weer eens te sterk voor hdm.

34. Cecile Pieper 1-0
39. Jip Dicke  (sc) 1-1
45. Cecile Pieper 2-1
59. Pien van Nes (sc) 2-2
70. Cecile Pieper (sc) 3-2

Klein Zwitserland – Hurley 1-1

KZ behaalde vrijdag een puntje bij hdm (2-2) en maakte zo een einde aan een reeks van vier opeenvolgende nederlagen. Wel is de ploeg al zeven wedstrijden op rij zonder winst. Alleen op de eerste speelronde pakte KZ drie punten: 2-3 bij Victoria. Vandaag kan er weer een punt toegevoegd worden bij het totaal.

10. Gitte Michels (sc) 0-1
20. Suzanne de Vries 1-1

Oranje-Rood – Kampong 1-2

Een kraker onderin de Hoofdklasse Dames, waarin Luna Fokke – alweer – de score opende. Uit de eerste corner van de wedstrijd sleepte ze direct binnen. Sian Keil maakte vlak na rust gelijk. Pilar Romang zorgde eigenhandig voor de drie punten, waardoor Oranje-Rood nog altijd onderaan staat.

30. Luna Fokke (sc) 0-1
38. Sian Keil 1-1
52. Pilar Romang (sc) 1-2

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Oranje-Rood en Kampong

Teleurstelling bij Oranje-Rood na de nederlaag tegen Kampong. Foto: Willem Vernes

Pinoké – Bloemendaal 3-3

Pinoké bleef in haar laatste zes onderlinge duels met Bloemendaal ongeslagen (W4 G2), maar die reeks kon de ploeg deze zondag niet volhouden. Het regende doelpunten in het Amsterdamse bos.

18. Maria Steensma 1-0
41. Carmel Bosch 1-1
56. Kari Stam 2-1
59. Frances Westenberg (sb) 3-1
60. Carmel Bosch 3-2
64. Demi Hilterman (sc) 3-3

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames