Round-up HK (D): eerste overwinning voor Rotterdam

De dames van Rotterdam hebben hun eerste zege van het seizoen geboekt. De promovendus was in Den Haag met 3-0 te sterk voor de nog puntloze hekkensluiter Klein Zwitserland. Landskampioen Den Bosch boekte een minimale zege op Pinoké (1-0) en Amsterdam haalde uit tegen Tilburg. Het werd 7-0. HGC was op eigen veld te sterk voor Hurley: 2-0.

Klein Zwitserland – Rotterdam 0-3

Mascha Sterk kende een succesvolle rentree in de Hoofdklasse. Sterk stond tijdenlang aan de kant door de gevolgen van een coronabesmetting en maakte zondag tijdens haar eerste speelminuten voor Rotterdam een doelpunt. Het was de 3-0 voor de Rotterdamse ploeg die zodoende de eerste competitiezege boekte. Daarmee maakte Rotterdam een einde aan de reeks van 22 duels op rij zonder winst (G5 V17) op het hoogste niveau. Opmerkelijk is dat de laatste Rotterdamse zege dateerde van 23 oktober 2011 toen de ploeg ook won van Klein Zwitserland (5-1). Voor KZ zijn de druiven zuur. Na negen speeldagen staan ze nog steeds op de hatelijke nul.

13. Annebregt Rietveld 0-1 (sb)
22. Annebregt Rietveld 0-2 (sc)
53. Mascha Sterk 0-3

Annebregt Rietveld van Rotterdam wordt gefeliciteerd door Luca Preyde na haar doelpunt tegen Klein Zwitserland (0-3). Foto: Willem Vernes

Amsterdam – Tilburg 7-0

Met de 7-0 nederlaag tegen Amsterdam kwam er voor Tilburg een einde aan een reeks van vier wedstrijden waarin de promovendus ongeslagen bleef. Felice Albers maakte een van de zeven treffers voor Amsterdam. De Wereldspeelster van het Jaar maakte dit hoofdklasseseizoen al zeven doelpunten, een aanscherping van haar persoonlijk record. Zowel in 2018-2019 als in 2019-2020 kwam Albers tot vijf treffers. Net als koploper SCHC won Amsterdam tot nu toe elke thuiswedstrijd (W5).

3. Marijn Veen 1-0
5. Felice Albers 2-0 (sc)
26. Filiz Tuzgöl 3-0
39. Freeke Moes 4-0
42. Michelle Fillet 5-0 (sb)
43. Sabine Plönissen 6-0 (sc)
43. Freeke Moes 7-0

HGC – Hurley 2-0

Na slechts één punt uit de laatste twee competitieduels haalde HGC eindelijk weer eens de volle buit. Hurley werd met 2-0 verslagen. Beide doelpunten kwamen op naam van Lola Riera. De Spaanse maakte in de laatste zes speelronden telkens een goal. Haar totaal staat inmiddels op zeven doelpunten. Door de zege kroop HGC naar de vijfde plaats ten koste van Hurley dat een plaatsje zakte.

12. Lola Riera 1-0 (sc)
50. Lola Riera 2-0 (sc)

Pinoké – Den Bosch 0-1

Landskampioen Den Bosch boekte een krappe overwinning op Pinoké. In het Amsterdamse Bos eindigde het duel in 0-1. Het enige doelpunt viel al na vier minuten en werd gemaakt door Frédérique Matla. De spits kwam in haar laatste acht optredens met Den Bosch tot scoren. En dat de international zondag tegen Pinoké tot scoren kwam, was misschien geen verrassing. De Steekneuzen zijn namelijk dé favoriete tegenstander van Matla. Ze scoorde 21 van haar 132 doelpunten in de Hoofdklasse tegen Pinoké, meer dan tegen welke andere club ook. Het was voor de Steekneuzen de tweede competitienederlaag van het seizoen. Den Bosch boekte alweer haar vierde overwinning op rij en staat hierdoor steviger op de derde plek. De voorsprong op nummer vier Pinoké bedraagt vier punten.

4. Frédérique Matla 0-1

Lees hieronder de hoogtepunten terug van het tweede deel van de negende speeldag in de Hoofdklasse Dames


Wat vind jij? Praat mee...