Round-up HK (D): eindelijk weer zege Oranje-Rood, HGC zet slechte reeks voort

Op de dertiende speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Oranje-Rood eindelijk weer een overwinning geboekt. Op ’t Kopje werd Bloemendaal zondag met het kleinste verschil verslagen: 0-1. Het was voor de Eindhovense ploeg de eerste zege sinds de tweede speeldag.

HGC slaagde er niet in om een einde te maken aan haar slechte reeks. Voor de achtste maal op rij bleef de ploeg zonder zege. Tegenstander Hurley was in eigen huis met 3-0 te sterk. De top vier morste geen punten, terwijl de onderste drie ploegen met lege handen achterbleef.

Na acht wedstrijden zonder overwinning mocht Oranje-Rood eindelijk weer eens het zoet der overwinning smaken. Een goede competitiestart met twee zeges werd gevolgd door slechts vier punten waardoor de Eindhovense formatie op de ranglijst naar beneden zakte tot net boven de playout-plaatsen. Dankzij het doelpunt van Trijntje Beljaars klom Oranje-Rood naar de achtste positie ten koste van HGC. Bloemendaal dat nu al vier wedstrijden zonder zege is, zakte een plekje naar positie zeven ten faveure van Hurley. Het verschil tussen Oranje-Rood en Bloemendaal bedraagt nog maar een punt.

HGC, dat aantrad zonder Dirkie Chamberlain, bevindt zich momenteel in een mindere fase van de competitie. De nederlaag tegen Hurley betekende de achtste wedstrijd op rij zonder overwinning. De ploeg zakte naar de negende plaats, maar koestert nog een voorsprong van vier punten op Victoria. In de achtste minuut opende Marleen Jochems de score voor Hurley, dat in de voorgaande twee duels niet tot scoren was gekomen. Nog voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Lieke van Wijk de voorsprong, waarna na rust Hannah Lemmens de eindstand op het bord zette. Hurley steeg dankzij de overwinning naar de zesde plaats in de Hoofdklasse Dames.

Lieke van Wijk (Hurley) juicht na haar treffer tegen HGC in de Hoofdklasse Dames. Foto: Willem Vernes

SCHC maakte een einde aan de ongeslagen reeks van zes duels van Pinoké. In het Amsterdamse Bos werden de Steekneuzen met 2-1 verslagen. Pinoké kwam in het tweede kwart wel op voorsprong via Kelly Hoyng-Jonker, maar Ginella Zerbo en Yibbi Jansen bezorgden de Bilthovense ploeg de overwinning. SCHC blijft derde op de ranglijst en in het spoor van Amsterdam en Den Bosch. Pinoké is vijfde, maar verloor wel wat terrein op hdm.

Blijdschap bij SCHC na de overwinning op Pinoké (1-2) in de Hoofdklasse Dames. Foto: Koen Suyk

Lees het volledige wedstrijdverslag

Na twee gelijke spelen pakte hdm eindelijk weer de volle winst. Op bezoek bij hekkensluiter Laren werd met 2-0 gewonnen. Door de zege staat de Haagse formatie iets steviger op de vierde plaats. Het verschil met Pinoké, dat thuis verloor van SCHC (1-2) bedraagt vier punten. De nederlaag had voor Laren op de ranglijst geen gevolgen, omdat de concurrentie – Victoria en Kampong – ook geen punten wist te behalen.

Den Bosch had een makkelijke middag in Utrecht. De koploper besliste het duel met Kampong al voor rust. Na twee kwarten leidde de ploeg van Raoul Ehren al met 4-0. Het was voor Ehren alweer zijn 206de overwinning in 250 competitieduels als coach van de Bossche formatie. Bovendien hield Den Bosch al voor de twaalfde keer dit seizoen de nul. Kampong incasseerde de vierde nederlaag in vijf duels en kreeg in haar laatste zes thuisduels liefst 23 doelpunten om de oren.

Michelle Simons (Kampong) in duel met Danique van der Veerdonk (Den Bosch). Foto: Orange Pictures/Jan Kruijdenberg

De heenwedstrijd eindigde in een 10-1 zege voor Amsterdam, dat ook dit keer de sterkste was. De teller bleef in Rotterdam steken op 0-4. Voor de Amsterdammers was het de derde overwinning op rij zonder tegentreffer. Victoria zag het gat naar de veilige negende plaats groeien naar vier punten vanwege de zege van Oranje-Rood op Bloemendaal.

Eva de Goede (Amsterdam) probeert de bal af te pakken van Renée van den Brand (Victoria). Foto: Orange Pictures/Martin Hulsman

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de dertiende speeldag in de Hoofdklasse Dames