HK Dames: Top drie maakt geen fouten, hdm laat punten liggen

De top drie van de Hoofdklasse Dames heeft op zaterdag geen fouten gemaakt. Koploper Den Bosch versloeg HGC met 6-0. Ook achtervolgers Amsterdam en SCHC wonnen met ruime cijfers van respectievelijk Hurley (5-0) en Laren (5-1). Nummer vier hdm liet in Eindhoven punten liggen tegen Oranje-Rood (1-1). Onderin pakte alleen Kampong een punt. Laren, maar ook Victoria bleven met lege handen achter.

Amsterdam - Hurley (5-0)

Stand Team Naam
24' 1-0 Amsterdam Felice Albers
32' 2-0 (sc) Amsterdam Michelle Fillet
39' 3-0 (sc) Amsterdam Eva de Goede
41' 4-0 Amsterdam Fay van der Elst
48' 5-0 Amsterdam Maria Verschoor

Dat Amsterdam de meest productiefste thuisploeg in de Hoofdklasse Dames is, bewees de ploeg van Robert Tigges nog maar eens tegen de buren van Hurley. Met de 5-0 zege heeft Amsterdam in het Wagener Stadion dit seizoen al 26 keer het net van de tegenstander gevonden. Daarmee revancheerde de ploeg zich van de verrassende nederlaag vorige week tegen hdm (2-1). Voor Hurley was het de tweede nederlaag in drie duels en de ploeg blijft hierdoor op een zevende plaats staan.

Joëlle Ketting probeert de bal af te snoepen van haar tegenstander tijdens het duel tussen Amsterdam en Hurley. Foto: Orange Pictures/Ilse Schaffers

Den Bosch - HGC (6-0)

Stand Team Naam
22' 1-0 (sb) Den Bosch Ireen van den Assem
30' 2-0 (sb) Den Bosch Ireen van den Assem
35' 3-0 (sc) Den Bosch Frédérique Matla
41' 4-0 Den Bosch Laura Nunnink
48' 5-0 Den Bosch Frédérique Matla
63' 6-0 (sc) Den Bosch Maartje Krekelaar

De voorgaande vijf edities van Den Bosch-HGC eindigden in een monsterzege voor de Bossche ploeg. In het seizoen 2004-2005 werd het zelfs 10-1 en afgelopen seizoen stopte de teller bij 7-0. Dit keer maakte de koploper het half dozijn vol. De treffers werd eerlijk rondom de rust verdeeld. Ireen van den Assem verzilverde twee keer een strafbal en ook Frédérique Matla schoot twee keer raak. De aanvalster gaat met twaalf treffers aan kop van de topscorersranglijst. De andere Bossche doelpunten werden gemaakt door Laura Nunnink en Maartje Krekelaar. De nederlaag van HGC betekent dat de ploeg al zes speeldagen zonder overwinning is.

Danique van der Veerdonk in duel met Amy van den Bosch tijdens Den Bosch-HGC in de Hoofdklasse Dames. Foto: Orange Pictures/Ron van Dijk

Kampong - Bloemendaal (2-2)

Stand Team Naam
9' 0-1 (sc) Bloemendaal Demi Hilterman
44' 1-1 (sc) Kampong Renee van Laarhoven
48' 2-1 (sc) Kampong Renee van Laarhoven
70' 2-2 (sc) Bloemendaal Demi Hilterman

Met slechts twee overwinningen uit de laatste 14 thuisduels leek Kampong eindelijk weer eens op de Klapperboom te winnen, maar in de slotseconden maakte Demi Hilterman voor Bloemendaal de gelijkmaker (2-2). Kampong had zich na rust goed teruggeknokt van een vroege achterstand, eveneens een doelpunt van Hilterman. Met twee doelpunten uit een strafcorner had Renée van Laarhoven eigenhandig de achterstand omgebogen naar een voorsprong. Die voorsprong leek Kampong over de streep te trekken, maar vlak voor het eindsignaal voorkwam Hilterman een Utrechtse zege.

Teleurstelling bij Kampong-speelsters Malou Pheninckx, Renée van Laarhoven en Ayeisha McFerran na de late gelijkmaker van Bloemendaal (2-2) in de Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en Bloemendaal

Oranje-Rood - hdm (1-1)

Stand Team Naam
10' 1-0 Oranje-Rood Donja Zwinkels
62' 1-1 (sc) hdm Pien van Nes

Na de verrassende zege vorige week op Amsterdam kwam hdm dit keer niet verder dan een teleurstellende 1-1 tegen Oranje-Rood. Donja Zwinkels opende na tien minuten de score voor Oranje-Rood. Daarmee maakte ze een einde aan vier duels op rij zonder doelpunt van de Eindhovense ploeg. Lang bleef de 1-0 stand op het bord staan en leek Oranje-Rood op weg naar de eerste overwinning sinds de tweede speeldag. Echter, Pien van Nes maakte vlak voor tijd de gelijkmaker. hdm blijft ondanks het puntenverlies vierde, maar zag concurrent Pinoké twee punten inlopen.

Pinoké - Victoria (4-1)

Stand Team Naam
3' 1-0 Pinoké Kelly Hoyng-Jonker
18' 1-1 Victoria Bente Sluyter
27' 2-1 (sc) Pinoké Frances Westenberg
64' 3-1 Pinoké Kelly Hoyng-Jonker
67' 4-1 Pinoké Maria Steensma

Pinoké sloop twee punten dichter naar een playoof-plek toe. In eigen huis wonnen de Steekneuzen van Victoria. Het werd in het Amsterdamse Bos 4-1. Kelly Hoyng-Jonker was goed voor twee treffers van Pinoké. De andere doelpunten kwamen op naam van Frances Westenberg en Maria Steensma. Bente Sluyter had eerder in de wedstrijd Victoria op 1-1 gezet.

SCHC - Laren (5-1)

Stand Team Naam
17' 1-0 (sc) SCHC Yibbi Jansen
27' 2-0 (sc) SCHC Famke Richardson
31' 3-0 (sb) SCHC Ginella Zerbo
33' 3-1 Laren Djoeke Madelief Vogel
42' 4-1 SCHC Pien Dicke
61' 5-1 SCHC Mette Winter

SCHC boekte de vierde overwinning op rij. Dit keer werd hekkensluiter Laren met 5-1 verslagen. Ginella Zerbo en Pien Dicke maakten elk een treffer en hebben nu in totaal tien doelpunten gemaakt. Ook Yibbi Jansen, Famke Richardson en Mette Winter scoorden voor de ploeg uit Bilthoven. Djoeke Vogel scoorde voor Laren, dat na vier wedstrijden eindelijk weer eens wist te scoren.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Den Bosch D1
  22
  58

  2
  Amsterdam D1
  22
  58

  3
  SCHC D1
  22
  48

  4
  HDM D1
  22
  42

  5
  Pinoké D1
  22
  35

  6
  Hurley D1
  22
  28

  7
  Bloemendaal D1
  22
  20

  8
  Kampong D1
  22
  18

  9
  Oranje-Rood D1
  22
  18

  10
  Victoria D1
  22
  17

  11
  HGC D1
  22
  16

  12
  Laren D1
  22
  13


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de elfde speeldag in de Hoofdklasse Dames


12 Reacties

 1. jasper1980

  Wil imand bij den bosch starten met live streem

 2. jasper1980

  Mag het ge luit weer aan in den bosch

  1. Eelco Houwink

   Weur hedde ghy da batteraaitje an die kabelkes geleghen ?

 3. RoelVictoria

  Beelden Pinoke naadje, staat iedere keer stil

 4. arthur-linssen

  Ja, heel teleurstellend, valt niet te volgen zo.

 5. sanderwiggers

  Ongelooflijk dat Pinoke en Bloemendaal zo steady gaan en goed staan. Afgelopen jaren stuivertje wisselen op de een na laatste plek en nu stiekem kijken richting play offs. Beide teams een revelatie wat mij betreft.

  1. jobe

   Mee eens. Beide goede structuur en sterk spelend. Grootste teleurstelling deze competitie met stip Kampong direct gevolgd door Oranje Rood.

  2. eefgorter

   Voor Pinoké klopt dat niet. Promotie, 8e, 6e en nu in de race voor play-offs. Kwestie van een fantastische coach (Sabel), staf en gewiekste mix van externe sterkhouders en eigen talenten uit eigen land. Voor Bloemendaal klopt dat wel. Die maken onder Jeroen Visser wel een enorme ontwikkeling door. Een goed paard (De Nooijer) maakt nog geen goeie ruiter gaat hier wel op.

  3. Boearco

   Vooral knap van Bloemendaal. Pinoke heeft de afgelopen jaren gewoon een lading spelers gehaald.

 6. KarinvanOdijk

  SCHC een top livestream!


Wat vind jij? Praat mee...