Round-up HK Dames: Den Bosch (0-7) en SCHC (0-8) halen uit

Den Bosch heeft de koppositie in de Hoofdklasse Dames heroverd. De ploeg van Raoul Ehren profiteerde zondag van de misstap van Amsterdam in Den Haag tegen hdm. De koploper verloor in de slotminuut van het dit seizoen verrassend sterke hdm: 2-1. Den Bosch kende op bezoek in het Gooi weinig problemen met Laren (0-7). Ook de dames van SCHC schoten uit hun slof. In Rotterdam werd Victoria met 8-0 verslagen.

hdm zorgde voor een stunt op de tiende speeldag door koploper Amsterdam met 2-1 te verslaan. De beslissing viel in de slotminuut toen Pien van der Heide keepster Anne Veenendaal passeerde. Na negen thuisnederlagen op rij tegen Amsterdam won de Haagse ploeg weer eens. Het verlies van de ploeg van Robert Tigges betekende niet alleen een einde aan een serie van 22 duels op rij zonder nederlaag, maar ook dat de koppositie in de Hoofdklasse Dames moest worden afgestaan aan Den Bosch.

Pien van Nes aan de bal tegen Amsterdam. Foto: Bart Scheuldering

Lees het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen hdm en Amsterdam

Pinoké sloeg met succes een aanval op de vijfde plaats op de ranglijst door Bloemendaal af. Op ’t Kopje kwam de thuisploeg vlak voor rust met 1-0 voor via Pien Molenaar, maar in de slotfase maakte Josephine Murray gelijk. Ondanks het behoud van de vijfde plaats zag Pinoké door de puntendeling het gat naar nummer vier hdm groter worden. Hurley, de nieuwe nummer zes ten koste van Bloemendaal, kroop dichter naar de buren uit het Amsterdamse Bos toe. Dat verschil is twee punten. Het gat naar een playoff-plek is opgelopen naar zes punten.

Pien Molenaar juicht nadat ze haar ploeg Bloemendaal op voorsprong heeft gezet tegen Pinoké. Foto: Orange Pictures/Renata Jansen

Het duel werd bij Pinoké gespeeld, omdat er problemen waren met de waterinstallatie op Hurley. De thuisploeg leek zich niets aan te trekken van de verhuizing, want na een minuut spelen zette Yasmin Geerlings Hurley op voorsprong. Die stand werd na rust verdubbeld door Fleur Lomans. Dankzij de zege passeerde Hurley Bloemendaal op de ranglijst en is de nieuwe nummer zes. Kampong blijft voorlaatste met de vijfde nederlaag in zes uitduels.

Floor Ouwerling  en Fleur Loomans van Hurley vieren de 2-0 tegen Kampong. Foto: Orange Pictures / Ilse Schaffers

Den Bosch veroverde de koppositie in de Hoofdklasse Dames door in het Gooi met 7-0 te winnen van hekkensluiter Laren. Lidewij Welten scoorde binnen zeven minuten een hattrick voor de Bossche ploeg, die voor rust nog een keer scoorde via Emmeliene Oonk. De honger naar doelpunten was daarmee niet gestild. Na de pauze tilden Teuntje de Wit, Pien Sanders en Marloes Keetels de stand naar 0-7. Met de eclatante zege boekte Den Bosch de honderdste uitzege in de Hoofdklasse onder Raoul Ehren. Laren leed de vierde nederlaag op rij en wist in die vier wedstrijden ook niet te scoren.

Net als Den Bosch had SCHC geen medelijden met de tegenstander. Victoria werd met 8-0 opgerold. Vier speelsters scoorden elk twee keer: Xan de Waard, Pien Dicke, Laurien Leurink en Kyra Fortuin. Met de nederlaag kwam de zegereeks van twee duels op rij voor Victoria hard tot stilstand. Veel schade voor de ranglijst leverde dat niet op voor de Rotterdammers. De concurrenten morsten immers ook punten.

HGC – Oranje-Rood 0-0

Op de Roggewoning hielden HGC en Oranje-Rood elkaar in bedwang. Doelpunten leverde het duel niet op. Het was voor HGC alweer de derde puntendeling in vier duels en Oranje-Rood pakte na drie nederlagen op rij eindelijk weer een punt.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de tiende speeldag in de Hoofdklasse Dames