HK (D): Kampong nieuwe hekkensluiter, hdm wint op nippertje

Op de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse Dames vielen in vijf duels slechts zeven doelpunten te bewonderen. Onderin lijkt de spanning per week toe te nemen. Laren won in het Amsterdamse Bos verrassend met 1-0 van Hurley waardoor Kampong de nieuwe hekkensluiter is, want de Utrechtse ploeg verloor met 1-0 van Amsterdam. hdm won op het nippertje van Bloemendaal (1-2) en Pinoké stelde in de slotfase een punt veilig tegen Oranje-Rood (1-1).

Met zes punten uit de laatste twee wedstrijden kent Laren een droomweekend. Na de 4-2 zege vrijdag op HGC won de ploeg zondag in het Amsterdamse Bos met 1-0 van Hurley. De enige treffer kwam op naam van Bente van der Veldt. Door de overwinning nam Laren na zes speeldagen afscheid van de laatste plaats. Met negen punten heeft de Gooise ploeg nu ook een gat van twee punten naar de nieuwe hekkensluiter Kampong. Bovendien werd het gat naar Victoria tot op een punt gedicht.

Maxime Kerstholt (Laren) snelt langs Laura van Heugten in het duel tussen Hurley en Laren in de Hoofdklasse Dames. Foto: Orange Pictures/Albert van der Ploeg

De 1-0 nederlaag op eigen veld betekende dat Kampong de nieuwe hekkensluiter is in de Hoofdklasse Dames. De Utrechtse ploeg miste aanvoerster en international Malou Pheninckx vanwege een hamstringblessure. Amsterdam kampte met nog meer personele problemen. Vanwege coronaperikelen kon coach Robert Tigges geen beroep doen op Fay van der Elst, Ilse Kappelle, Freeke Moes en Marijn Veen. Eva de Goede kwam vanwege een blessure niet in actie. Lang hielden beide ploegen elkaar in bedwang. De kansen waren schaars, maar in de 51ste minuut reageerde Sosha Benninga attent op een pass van Noor de Baat. Het bleek uiteindelijk de enige treffer van het duel.

Noor de Baat wint het duel om de bal van Carmen Wijsman in het duel tussen Kampong en Amsterdam in de Hoofdklasse Dames. Foto: Cliff Baaij Sportsinpixels

Lees het uitgebreide verslag van het duel tussen Amsterdam en Kampong.

Voor Bloemendaal waren de druiven enorm zuur. Na twee doelpuntloze kwarten kwam de ploeg van coach Jeroen Visser op voorsprong na een rake strafcorner van Demi Hilterman. Daarmee leek Bloemendaal een einde te gaan maken aan een reeks van vijf duels zonder zege. hdm zag echter een slotoffensief worden beloond met twee doelpunten. Jip Dicke maakte vijf minuten voor tijd gelijk, waarna Erica Sanders bijna in het eindsignaal de Haagse ploeg de winst bezorgde. Daarmee nam hdm nog meer afstand van concurrent Pinoké, dat bleef steken op 1-1 tegen Oranje-Rood.

Voor Pinoké is het zicht op een playoff-ticket uit het zicht verdwenen. Na de 1-1 tegen Oranje-Rood is de achterstand op nummer vier hdm opgelopen naar tien punten. Na twee doelpuntloze kwarten kwam Oranje-Rood op voorsprong. Een strafcornervariant werd door Vivienne Peters benut. De Eindhovense ploeg leek op weg naar de overwinning, maar Stella van Gils maakte vlak voor tijd gelijk en voorkwam een derde nederlaag op rij voor de Steekneuzen.

Victoria – HGC 0-0

De strijd onderin tussen Victoria en HGC kende geen winnaar. Hierdoor blijft het verschil tussen beide ploegen vier punten in het voordeel van HGC, dat op een veilige negende plaats staat. Victoria zag Laren naderen tot op een punt. Het gat naar de nieuwe hekkensluiter Kampong groeide naar drie punten in het voordeel van de Rotterdamse ploeg.

Mia Van den Bosch van HGC neemt het doel van Victoria onder vuur. Foto: Willem Vernes

Lees het uitgebreide wedstrijdverslag van het duel tussen Victoria en HGC.

SCHC – Den Bosch uitgesteld

Het duel tussen SCHC en Den Bosch werd uitgesteld naar 22 april omdat de selectie van SCHC werd geteisterd door een aantal coronagevallen. Omdat Den Bosch niet in actie kwam, nam Amsterdam de koppositie in de Hoofdklasse Dames over van de Bossche formatie.


Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de vijftiende speeldag in de Hoofdklasse Dames


5 Reacties

 1. RobV

  Onverdiend verlies van Kampong, had meer ingezeten voor ze. Leuke pot om te zien. Van Laarhoven erg goed.

  1. jhlp

   Van Laarhoven speelde een erg goede pot! Had inderdaad meer in gezeten, maar van te voren hadden ze zeker voor 0-1 getekend

 2. lynnBosman

  Klopt, ik vond V Laarhoven erg goed. Amsterdam miste zo te lezen toch wel wat speelsters. Ook knap van Laren, nu al twee keer achter elkaar gewonnen. Het gaat nog erg spannend worden wie er gaat degraderen.

 3. charliejanssen

  Wellicht is het de dames van Pinoke naar het hoofd gestegen na de (terechte) lovende woorden. Slepen er in de laatste minuut een gelijkspel uit. Oranje-rood miste nog een strafbal.. Voor die twee ploegen gaat het nergens meer over en heel pinoke liet zich op het einde lekker gaan tegen de scheidsrechters.

 4. philchapel

  Proficiat Laren!


Wat vind jij? Praat mee...