HK (D): Den Bosch met de schrik vrij, winst Victoria en punt hdm

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse Dames is landskampioen Den Bosch met de schrik vrijgekomen. Tegen Hurley boog de ploeg van coach Marieke Dijkstra een 2-0 achterstand om in een 4-2 overwinning. Victoria deed donderdagavond van zich spreken door Pinoké met duidelijke cijfers te verslaan. Het werd 4-1. HGC leed haar eerste puntenverlies. In Bilthoven werd het 1-1 tegen SCHC en onderin kende het duel tussen Kampong en hdm geen winnaar: 1-1.

Kampong – hdm 1-1

Door het gelijkspel pakten beide ploegen het eerste punt van het seizoen. Opnieuw kwam Kampong voor eigen publiek niet tot winst. De ploeg won slechts vijf van haar laatste 25 thuiswedstrijden in de Hoofdklasse (G5 V15). hdm, dat vorig jaar nog met 9-1 won en deelnam aan de play-offs, blijft ondanks het gelijkspel hekkensluiter.

15. Vanessa Blockmans (sc) 1-0
33. Pien van Nes 1-1

Lees het wedstrijdverslag van het duel tussen Kampong en hdm

Den Bosch – Hurley 4-2

Hurley leek op weg naar de tweede zege in Den Bosch ooit en de eerste sinds 2013. Dankzij een bliksemstart met een paar scherpe counters leidden de Bosuilen na iets meer dan een kwartier met 0-2 aan de Oosterplas. Nog voor rust verkleinde Frédérique Matla de achterstand met een raak backhandschot vanaf de achterlijn, waarna de Bossche formatie na de pauze snel orde op zaken stelde en zodoende de derde zege van het seizoen veiligstelde. Dankzij haar twee doelpunten tegen Hurley is Matla nog maar drie treffers verwijderd van haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse.

8. Hannah Martin 0-1
16. Pam van Asperen 0-2
22. Frédérique Matla 1-2
37. Pleun van der Plas 2-2
40. Marloes Keetels 3-2
57. Frédérique Matla (sb) 4-2

SCHC – HGC 1-1

Vorig seizoen eindigde het duel nog in een 7-2 zege voor SCHC. In de laatste drie thuisduels met HGC was de Bilthovense formatie flink op schot met liefst 22 doelpunten: 9-1, 6-1 en 7-2. Dit keer kwam SCHC niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Een treffer van Yibbi Jansen in de slotfase voorkwam een nederlaag voor de ploeg van Lucas Judge. HGC, dat op voorsprong was gekomen via een benutte strafbal van Dirkie Chamberlain, verspeelde hiermee de eerste punten van het seizoen, maar staat nog wel tweede op de ranglijst achter koploper Den Bosch.

43. Dirkie Chamberlain (sb) 0-1
66. Yibbi Jansen (sc) 1-1

Oranje-Rood – Klein Zwitserland 1-1

Het was de eerste keer in de geschiedenis van de Hoofdklasse dat de twee ploegen tegenover elkaar stonden. Klein Zwitserland slaagde er niet in voor het eerst sinds 2009 drie uitwedstrijden op rij te winnen. De puntendeling betekende voor Oranje-Rood, dat de ploeg al twaalf duels op rij zonder overwinning is. De laatste zege in de Hoofdklasse dateert van 14 maart dit jaar, 0-1 bij Bloemendaal.

16. Sian Keil (sc) 1-0
53. Sophie van der Heijden 1-1

Victoria – Pinoké 4-1

Vorig seizoen eindigde het duel in 0-8, waarmee Pinoké de grootste zege ooit in de Hoofdklasse boekte. Dit keer waren de rollen omgedraaid en pakte Victoria de volle buit. Daarmee maakten de Rotterdamsen een einde aan een reeks van vier nederlagen op rij. Na rust liep Victoria weg van Pinoké en stond er na vier kwarten de eindstand van 4-1 op het bord, een uitslag die hoger had kunnen uitvallen als de toegekende strafbal was benut. In ieder geval kon Victoria de eerste zege sinds 18 april 2021 (0-1 bij Kampong) vieren.

15. Maxime Kerstholt 0-1
25. Rénee van den Brand 1-1
33. Sabine van den Eijnden 2-1
34. Nina van der Marel 3-1
61. Marise Weijschede (sc) 4-1

Amsterdam – Bloemendaal 2-1

Ondanks een overwicht van Amsterdam mocht Bloemendaal lang hopen op een puntje. Freeke Moes maakte uiteindelijk aan alle hoop een einde door van dichtbij de 2-1 te maken. Zodoende won Amsterdam haar laatste dertien thuisduels met Bloemendaal sinds de 0-1 nederlaag op 6 november 1994. Overigens had Amsterdam het duel eerder kunnen beslissen, maar Bloemendaal-keepster Danique Visser stopte de strafbal van Michelle Fillet.

14. Michelle Fillet (sc) 1-0
17. Demi Hilterman (sc) 1-1
62. Freeke Moes 2-1

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de derde speeldag in de Hoofdklasse Dames


5 Reacties

 1. RobV

  HDM heeft een heel matige start van de competitie, HGC juist heel goed.

  1. jobe

   Een goed seizoen maakt nog geen zomer. Bescheidenheid is gepast. Een HGC met De Goede is ook wel meteen het verschil tussen matig en Goed zijn.

 2. charliejanssen

  Nu t nog lekker kan. Oranje rood laat weer onnodig een voorsprong uit handen glippen. KZ maakt een identieke goal als zondag. Zij pompen de bal steeds opportunistisch de cirkel in en kijken waar t schip strand. Oranje rood stond positioneel erg zwak. Ruimte tussen aanval en middenveld was veel te groot.. OR moet veel vaker ook de bal eens in de cirkel brengen en niet de bal proberen te brengen. Tot slot, de kans is groot dat de scheidsrechters met kz mee naar huis rijden, want die waren echt heel slecht! Zo kregen zij de goal tegen in een ogenschijnlijk onterechte ondertal-situatie.

 3. cry-me-a-river

  Was jij het die als een dolle moord en brand stond te schreeuwen? Man man man... KZ pompt inderdaad af en toe de bal de cirkel in, niks mis mee. Jammer die opmerking over de scheidsrechter... De groene kaart was terecht want ze duwt met uitgestoken arm iemand onder het gras.

  1. charliejanssen

   Integendeel. Ik zou nooit wat roepen naar de scheids toe tijdens de wedstrijd.. dat keur ik ook absoluut af. Neemt niet weg dat de scheidsrechters gedurende de hele wedstrijd er niet lekker in zaten en voornamelijk 1 kant op floten. Tot slot, als je mijn verhaal leest dat zeg ik juist dat OR ook meer de cirkel in moet pompen, want dat is juist iets goeds..


Wat vind jij? Praat mee...