Round-up HK Dames: zeges voor Amsterdam en Hurley

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse Dames hebben Amsterdam en Hurley hun duels met een overwinning afgesloten. Amsterdam versloeg zaterdag in Den Haag Klein Zwitserland met 7-2 en Hurley was op eigen veld met 2-1 te sterk voor Bloemendaal.

Klein Zwitserland – Amsterdam 2-7

Voor het tweede opeenvolgende jaar maakte Amsterdam op bezoek bij Klein Zwitserland zeven doelpunten. Coach Robert Tigges, teruggekeerd op de bank bij de Amsterdammers, zag dat zijn ploeg wel al na drie minuten op achterstand kwam. Jeugdspeelster Feliz Kühne bracht Klein Zwitserland op schitterende wijze naar 1-0. Die voorsprong was echter van korte duur, want vijf minuten later leidde Amsterdam met 2-1. Hannah Boss tekende nog voor de gelijkmaker, maar daarna nam Amsterdam het initiatief en liep uit naar 7-2. Fay van der Elst, Sabine Plönissen en Felice Albers maakten elk twee doelpunten. Stella van Gils scoorde haar eerste doelpunt in de clubkleuren van Amsterdam.

57.Felice Albers 2-7

Felice Albers het stralende middelpunt na haar doelpunt voor Amsterdam tegen Klein Zwitserland. Foto: Bart Scheulderman

Hurley – Bloemendaal 2-1

De eerste overwinning van het seizoen stelde Hurley direct op de eerste speeldag veilig. Mede dankzij twee doelpunten van strafcornerspecialiste Gitte Michels werd Bloemendaal met 2-1 verslagen. Een goede start voor de nieuwe coach van de Bosuilen, Robbert van de Peppel. Voor zijn collega Dave Smolenaars was de nederlaag een bittere pil. Bloemendaal kon nauwelijks gevaar stichten en scoorde omdat een voorzet van Maria Granatto, een van de drie buitenlandse aanwinsten, via een stick van een Hurley-verdedigster in het doel verdween.

25.Gitte Michels 1-0 (sc)
28.Gitte Michels 2-0 (sc)
47.Maria Granatto 2-1

Lees hieronder de hoogtepunten terug van de wedstrijden op de eerste speeldag in de Hoofdklasse Dames en Tulp Hoofdklasse Heren