Eerste zeges voor Victoria en Kampong, Pinoké te sterk voor KZ

Op een koude en regenachtige dinsdagavond hebben de dames van Victoria hun eerste overwinning van het seizoen geboekt en is daarmee van de hatelijke nul af. Op ’t Kopje won de hekkensluiter de inhaalwedstrijd in de Hoofdklasse Dames met 2-0 van Bloemendaal. Het duel werd afgelopen zondag afgelast vanwege een bevroren veld.

Ook de wedstrijden Kampong-Laren en Pinoké- Klein Zwitserland werden dinsdag ingehaald. De dames van Kampong boekten net als Victoria de eerste zege van de competitie door Laren met 4-0 te verslaan. Bij de heren was Pinoké met 4-2 te sterk voor Klein Zwitserland.

Victoria is na acht speeldagen van de hatelijke nul af. De Rotterdamse ploeg won op ’t Kopje met 2-0 van Bloemendaal en dat was ook verdiend. Victoria kreeg de meeste en beste kansen, maar het haperde vaak in de afronding. Voor rust verzuimde Victoria tot twee keer toe op voorsprong te komen. Het vergat twee verdedigingsfouten van Bloemendaal af te straffen. De eerste keer werd er te gehaast geschoten en ging de bal naast, bij de tweede kans kreeg Victoria de bal niet langs de keepster van Bloemendaal.

Driemaal is scheepsrecht moest de ploeg gedacht hebben, want even later was het alsnog raak toen Sabine van Eijck haar stick doeltreffend tegen de bal vanaf links zette. De marge leek te worden vergroot in het laatste kwart toen Victoria mocht aanleggen voor een strafbal. De bal verdween echter hoog naast het doel. De ploeg leek er niet lang bij stil te staan, want nadat de vierde corner voortvloeide uit de derde corner sloeg Van Eijck de bal hard tegen de plank, haar tweede treffer.

Door de eerste overwinning heeft Victoria aansluiting gevonden met nummer elf Laren, dat een beter doelsaldo heeft. Bloemendaal, dat niet echt iets wist te creëren tegen de hekkensluiter, verzuimde zich te mengen in de middenmoot en blijft vooralsnog achtste.

De thuiswedstrijd van Pinoké vond plaats in het Wagener Stadion. Het duel tegen Klein Zwitserland stond afgelopen zondag gepland in Den Haag, omdat naar verwachting de sproeiers bij de Steekneuzen niet aan konden. Zondag bleek het veld van Klein Zwitserland onbespeelbaar waarna de wedstrijd weer werd teruggedraaid en gespeeld bij de buren van Amsterdam.

Na vier minuten kwamen de gasten uit Den Haag op voorsprong via David Huussen. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart pushte Pepijn Scheen, bij afwezigheid van de Belg Alexander Hendrickx, de bal vanaf kopcirkel in het doel. In het tweede kwart kwam Pinoké op voorsprong nadat Morris de Vilder koelbloedig was gebleven vanaf de strafbalstip.

Aki Käppeler trok de stand uit een strafcorner gelijk, maar twee treffers van Miles Bukkens waren vervolgens Klein Zwitserland te machtig. Door de overwinning steeg Pinoké naar de vierde plaats ten koste van Kampong dat donderdag nog de wedstrijd tegen Tilburg tegoed heeft. Klein Zwitserland kan zich niet ontworstelen aan de de onderkant van de middenmoot waar de ploegen allemaal dichtbij elkaar staan.

Er viel weinig af te dingen op de eerste overwinning van Kampong in de competitie. Met duidelijke cijfers versloegen de Utrechtse dames op de Klapperboom Laren: 4-0. Renée van Laarhoven had met twee doelpunten een belangrijk aandeel in de zege. Na een doelpuntloos eerste kwart zette zij met een rake sleeppush uit de strafcorner Kampong op voorsprong.

Vlak voor rust tekende Van Laarhoven ook voor de 2-0. Dit keer tikte ze een voorzet vanaf links achter Laren-keepster Karlijn Adank. Het nerveuze Laren stelde daar bar weinig tegenover en liep praktisch de hele wedstrijd achter Kampong en de feiten aan. Het enige moment dat Laren Kampong pijn had kunnen doen, was toen de Gooise ploeg op 0-0 een strafcorner kreeg. De variant werd echter onschadelijk gemaakt door de Utrechtse defensie.

De thuisploeg liep na rust zorgeloos uit 3-0, via een intikker van Pilar Romang. Luna Fokke bepaalde, geheel vrijstaand, de eindstand in het eenzijdige duel met een droge uithaal: 4-0. Laren zakt door de nederlaag van plek tien naar elf en ziet de zorgen groter worden. Kampong bewandelt de omgekeerde weg en staat met vijf punten op een tiende plaats.

Het vuistje van Renee van Laarhoven, nadat ze haar ploeg Kampong op 1-0 heeft gezet in het duel tegen Laren in de Hoofdklasse Dames. Foto: Bart Scheulderman