Voor Leurink is topper weerzien met 8 Oranje-ploeggenoten

De topper tussen Laren en Amsterdam eindigde in een 1-1 gelijkspel. Voor Laren-speelster Laurien Leurink was de wedstrijd een confrontatie met veel bekende gezichten. Twee weken geleden voegde zij zich bij de trainingsgroep van Oranje Dames waarmee ze samen traint met 8 speelsters van Amsterdam.

Leurink zegt dat het even wennen is: ‘Het is nu wel gek, omdat ik net bij het Nederlands Elftal zit. Je merkt dat je tegen toppers speelt en dan moet je steeds meer van jezelf vragen. Het tempo ligt er veel hoger. Maar ik ben blij dat ik weer ben toegevoegd, dat wilde ik heel graag.’

Oranje afgezegd

2 Jaar geleden werd Leurink ook al gevraagd voor het Nederlands Elftal: ‘Toen heb ik afgezegd. Ik kon me er toen niet volledig aan geven vanwege mijn studie. Maar dat is alweer heel lang geleden.’ Heeft ze achteraf spijt van die keuze? ‘Tja, ze speelden daarna wel een WK en EK…. dat is nog steeds een droom van mij. Deze zomer heb ik me helemaal gegeven aan Jong Oranje en nu ben ik er helemaal klaar voor.’

Combinaties

Met het gelijkspel in de topper kan de Laren-speelster leven, nadat haar ploeg in de eerste helft weinig had in te brengen tegen Amsterdam: ‘Het was een wedstrijd met 2 gezichten. In de rust spraken we over passie; die moeten en kunnen we  uitstralen als we er met z’n allen voor gaan. Dan zie je dat het veel kansen oplevert. In de tweede helft gingen de combinaties beter. Daar zijn we ook zo goed in.’

Durven verliezen

Leurink vindt het bijzonder dat ze met haar club de eerste plaats bezet in de Hoofdklasse: ‘Ik ben zelf nog nooit koploper geweest, laat ik dat vooropstellen. Het is heel leuk. Je weet dat je bij iedere wedstrijd die je verliest, die positie verspeelt. Aan de andere kant, we hebben het er de hele tijd over dat je wedstrijden moet durven verliezen. Dan ga je goed met elkaar samenspelen. Dan krijg je misschien een keer een goal tegen, maar dan staan je wel met z’n allen supermooi te hockeyen.’

Voor Kim

Door het gelijkspel blijft Laren samen met Amsterdam koploper. ‘We gaan voor de play-offs, dat ligt in de lijn der verwachting. Maar volgens mij moeten we een keer landskampioen worden. Kim (Lammers, red.) is ook klaar voor het kampioenschap.’