Voorbeschouwing HK (D): Hekkensluiters in duel met elkaar

Na de zevende speelronde die op vrijdag werd afgewerkt, staat alweer speelronde acht in de Dames Hoofdklasse op het programma. Onderaan de ranglijst wordt een topper afgewerkt: Huizen ontvangt Groningen. Verder zien we SCHC – hdm, Den Bosch – Pinoké, Kampong – Hurley, Bloemendaal – Laren en Oranje-Rood – Amsterdam.

Oranje-Rood – Amsterdam

Vorig seizoen ontmoetten deze teams elkaar in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap. Amsterdam wist twee keer te winnen van Oranje-Rood. In Eindhoven werd het 0-3 en in het Wagener Stadion 2-1. In de reguliere competitie won Amsterdam beide ontmoetingen van de Brabanders. Amsterdam verloor slechts twee van haar 38 uitduels met Oranje-Rood (of met voorgangers Oranje-Zwart en EMHC). De Eindhovenaren wonnen voor het laatst op 11 september 2016 in Eindhoven. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Donja Zwinkels. Vorig seizoen eindigde dit duel in de reguliere competitie in Eindhoven in 1-2. Voor de bezoekers scoorden Anouk Lambers en Maria Verschoor Dat keepster Larissa Meijer een strafbal van Eva de Goede stopte, mocht voor de thuisploeg uiteindelijk niet baten.

Arbiters: Robbert van der Valk en Jan van er Vlist

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Amsterdam  Ophalen van gegevens

Huizen – Groningen

De enige twee Hoofdklasse-ontmoetingen tussen deze teams vonden vorig seizoen plaats en resulteerden elk in een gelijkspel. Op 1 oktober 2017 werd het 3-3 op de Harener Holt. Voor Huizen was dat het eerste punt op het hoogste niveau, na vier nederlagen. Het 3-3 gelijkspel smaakte bitterzoet voor de ploeg van coach Boaz Janssen, die in de laatste vijf minuten van de wedstrijd een veilig lijkende 0-3 voorsprong zag verdampen. Het duel in Huizen eindigde in 1-1. Willemijn Bos zette de bezoekers uit een strafcorner op voorsprong. De thuisploeg antwoordde met een treffer van Lara Kok.

Arbiters: Stefan Her en Danny Schippers

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Huizen – Groningen  Ophalen van gegevens

SCHC – hdm

Hdm won slechts één van haar laatste vijftien ontmoetingen met SCHC in de Dames Hoofdklasse. En dat was uitgerekend de ontmoeting in Bilthoven vorig seizoen. Op de eerste speeldag triomfeerden de Hagenaars met 1-3 in het eerste Hoofdklasseduel van hdm onder coach Sonja Thomann. Voor de bezoekers scoorden Sanne Pheninckx, Pien van Nes en Mascha Sterk. Dat was ook de eerste uitoverwinning van hdm bij Stichtsche in de Dames Hoofdklasse. Elf eerdere bezoeken aan Bilthoven hadden geen overwinning opgeleverd. Caia van Maasakker maakte in de reguliere competitie al 27 doelpunten tegen hdm, dat daarmee haar favoriete tegenstander is. Tegen geen enkele andere opponent in de Dames Hoofdklasse scoorde zij vaker dan twintig keer.

Arbiters: Steven Bakker en Stefan Groen

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – hdm  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Laren

Laren won elk van haar laatste elf Hoofdklasse-duels met Bloemendaal, sinds een 2-2 gelijkspel op ’t Kopje op 22 september 2002. In die laatste elf ontmoetingen in de Dames Hoofdklasse zijn de gecombineerde doelcijfers met 45-6 ruim in het voordeel van Laren. Bloemendaal won nog nooit op eigen veld van Laren. De laatste Hoofdklasse-zege van Bloemendaal op Laren was op 27 februari 1994. In Het Gooi won Bloemendaal destijds met 1-3. Joëlle Ketting maakte haar Hoofdklasse-debuut voor Bloemendaal en stapte in 2017 over naar Laren. Dat geldt ook voor Josien Galama, die ook in 2017 Laren kwam versterken en daarmee Bloemendaal verliet.

Arbiters: Pascal Engelbertink en Berber Tegelaar

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Laren  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Pinoké

In haar voorgaande 34 Hoofdklasse-ontmoetingen met Den Bosch voorkwam Pinoké slechts één keer een nederlaag, in een doelpuntloos gelijkspel in het Amsterdamse Bos op 7 oktober 2007. Den Bosch won elk van haar laatste negentien Hoofdklasse-duels met Pinoké, met de gecombineerde doelcijfers 89-13. Den Bosch won elk van haar laatste 70 Hoofdklasse-duels met promovendi, sinds een 2-1 nederlaag bij Hurley op 13 april 1997. Lidewij Welten maakte in de reguliere competitie negen doelpunten tegen Pinoké. Alleen tegen hdm (dertien) en Hurley (dertien) haalde Welten reeds de dubbele cijfers.

Arbiters: Raoul Achterberg en Rens Appels

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Laren  Ophalen van gegevens

Kampong – Hurley

Vorig seizoen haalde Kampong slechts één punt uit haar twee competitieduels met Hurley. In Utrecht wonnen de Amstelveensen met 1-2 en in het Amsterdamse Bos werd het 2-2. In beide ontmoetingen maakte de inmiddels voor Kampong spelende Margot Zuidhof de openingstreffer. En maakte Lise Donkersloot in beide duels uit een strafcorner het tweede doelpunt namens Hurley. Hurley won geen van haar eerste zeven uitwedstrijden bij Kampong, maar heeft inmiddels vier van haar laatste acht bezoeken aan de Laan van Maarschalkerweerd winnend afgesloten. Margot Zuidhof maakte afgelopen zomer de overstap van Hurley naar Kampong en scoorde meteen twee keer bij haar Hoofdklasse-debuut voor de Utrechtse formatie. In speelronde vier maakte Zuidhof voor het eerst in haar Hoofdklasse-loopbaan een hattrick, in een 5-0 zege op Huizen.

Arbiters: Dignus Heijning en Ruben Graafland

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Hurley  Ophalen van gegevens


3 Reacties

 1. albertmonpellier

  Bij Den Bosch - Pinoke kunnen wij niet stemmen in de voorspelling. 😏

 2. KarinvanOdijk

  Klopt, daar staan verkeerde clubnamen onder....😬

 3. JoostS

  Standenmonitor vh HK Dames uitgezet? Bloemendaal - Laren speelt nu... fijn weer de bekende zorgvuldigheid


Wat vind jij? Praat mee...