Voorbeschouwing HK (D): Kraker tussen Laren en Kampong

Alweer de vijfde speelronde in de Hoofdklasse Dames. Met als topper de wedstrijd tussen Laren en Kampong. Kampong is nog ongeslagen en daar wil Laren verandering in brengen. Den Bosch maakt de verre tocht naar het noorden, Amsterdam ontvangt Bloemendaal. Koploper SCHC gaat op bezoek bij Hurley. Verder zien we Oranje-Rood – Huizen en hdm – Pinoké.

Groningen – Den Bosch

Groningen verloor elk van haar laatste tien Hoofdklasse-duels met Den Bosch. De laatste Hoofdklasse-overwinning van Groningen op Den Bosch dateert uit 1992. Den Bosch verloor slechts één van haar laatste 36 uitwedstrijden in de reguliere competitie. Groningen pakte zondag haar eerste punt en maakte de eerste competitiedoelpunten dit seizoen middels een 3-3 gelijkspel bij promovendus Pinoké.

Arbiters: Klaas Beurskens en Ferdy Walvoort

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – Bloemendaal

Amsterdam is in haar laatste negentien Hoofdklasse-duels met Bloemendaal ongeslagen. Bloemendaal kwam in geen van haar laatste zes duels met Amsterdam tot scoren. Bloemendaal verzamelde dit seizoen twee punten met twee gelijke spelen: tegen Huizen en Hurley. Amsterdam verloor één van haar vier duels dit seizoen, de rest werd gewonnen.

Arbiters: Danny Schippers en Ruben Graafland

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – SCHC

SCHC is koploper in de Hoofdklasse Dames. Het is met zestien doelpunten de meest scorende ploeg. Hurley moet oppassen voor Ginella Zerbo: zij heeft er voor Stichtsche al zeven in liggen en is daarmee topscorer van de competitie. Hurley is met twee doelpunten de minst scorende ploeg van de competitie. Beide treffers staan op naam van de van Huizen overgekomen Gitte Michels.

Arbiters: Lisette Feuth en Sophie Bockelmann

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Huizen

De eerste twee Hoofdklasse-duels tussen Oranje-Rood en Huizen vorig seizoen eindigden allebei in een overwinning voor de Eindhovenaren. De Brabantse ploeg stond na de derde speelronde heel even bovenaan de ranglijst en dat is voor het eerst sinds de fusie in 2016. Twee dagen later verloor het van SCHC en moest het de koppositie afstaan aan de Bilthovenaren. Huizen pakte dit seizoen één punt: een 1-1 gelijkspel tegen Bloemendaal. De afgelopen twee wedstrijden kreeg het vijf doelpunten te verwerken (5-0 tegen Kampong, 5-1 tegen SCHC).

Arbiters: Arjan Hemmink en Armand Triepels

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Huizen (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Kampong

De kraker van het weekend speelt zich af op Laren. De ploeg ontvangt Kampong dat nog ongeslagen is. Die reeks kan zondag verbroken worden: Kampong won slechts één van haar laatste zeventien Hoofdklasse-duels met Laren. Alleen koploper en eveneens ongeslagen SCHC hield de ploeg uit Utrecht op een doelpuntloos gelijkspel. Laren vinden we terug op een zesde plek. Het speelde gelijk tegen hdm (2-2) en verloor van Amsterdam (0-1). Voor aanvalster Maxime Kerstholt een lastige taak haar doelpuntentotaal van 4 zondag omhoog te schroeven: Kampong heeft samen met Den Bosch met twee tegendoelpunten de minst gepasseerde defensie.

Arbiters: Alwiene Sterk en Lizelotte Wolter

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

hdm – Pinoké

Hdm is in haar laatste elf Hoofdklasse-duels met Pinoké ongeslagen. Pinoké moet opletten voor Pien van Nes: zij maakte acht van haar 85 doelpunten tegen de ploeg. Tegen geen enkele tegenstander scoorde zij vaker. Hdm is wel goed met promovendi. Negen van de laatste elf Hoofdklasse-duels werd door de ploeg gewonnen.

Arbiters: Ies Poissonnier en llart van den Berg

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hdm – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...