Vooruitblik: 5 van de 6 duels tussen directe concurrenten

Maar liefst 5 van de 6 wedstrijden zondag gaan tussen directe concurrenten op de ranglijst. Een spannende speelronde dus! Neemt Amsterdam de koppositie over of schudt Laren de hoofdstedelingen van zich af? En pakt Push eindelijk de eerste punten tegen Bloemendaal, of vechten de Mussen zich een weg omhoog op de ranglijst?

Laren – Amsterdam

De topper bij de dames dit weekend. Laren en Amsterdam verzamelden allebei tot nu toe 22 punten. Laren staat al tijden op kop, maar de Amsterdamse dames hebben nu de kans die koppositie over te nemen. Vorig seizoen was het echter Laren dat beide duels in de reguliere competitie won. Thuis bij de Gooise club werd het 1-0, door een benutte strafcorner van Fieke Holman.

Laren bouwt elke thuiswedstrijd verder aan het doelsaldo. In de laatste 3 thuisduels scoorde de ploeg 5 keer (tegen hdm), 6 keer (tegen Bloemendaal) en 7 keer (tegen Push). Maar 8 tegen Amsterdam? Dat lijkt wel erg onwaarschijnlijk…

Bloemendaal – Push

De druk op Push wordt almaar groter: nog 0 punten uit 8 wedstrijden. Zondag is een cruciale wedstrijd voor de Bredase dames, willen ze aansluiting vinden. Bloemendaal staat op de één-na-laatste plaats op de ranglijst, met 5 punten. Mochten de Mussen winnen, dan kunnen ze in theorie zelfs 2 plaatsen stijgen. Dat kan nog wel eens een spannende wedstrijd worden op ’t Kopje!

Den Bosch –hdm

Sombere voortekenen voor hdm, want Den Bosch won elk van de voorgaande 26 onderlinge ontmoetingen. Als je alle doelpunten bij elkaar optelt is de verhouding zelfs 101 goals voor Den Bosch en 21 voor hdm. Helaas voor hdm is Maartje Paumen, zo bleek uit haar 8-klapper vorige week, in bloedvorm. De dames van hdm kunnen wellicht kracht putten uit hun duel tegen Amsterdam dit seizoen. Hdm hield toen goed stand, waardoor Amsterdam met slechts een krappe 2-1 wist te winnen.

Hurley – Kampong

Zowel Hurley als Kampong staat op 10 punten, wat dit onderlinge duel extra spannend maakt. Vorig seizoen wist Kampong beide ontmoetingen te winnen. Marijn Veen was in die wedstrijden op dreef en scoorde 3 van de 5 Kampong-goals. Hurley kan het beste één seizoen verder terug kijken. Op 7 maart 2014 versloeg de ploeg de Utrechters in eigen huis met 5-0. Dat was ook meteen de enige thuisoverwinning op Kampong in de 24 onderlinge duels die de ploegen speelden.

Pinoké – Oranje Zwart

Pinoké en Oranje Zwart staan beide op 6 punten en zoeken naarstig naar een veiligere plek op de ranglijst. De statistieken zijn in het voordeel van OZ: Pinoké won slechts 1 van de laatste 9 Hoofdklasse-duels met de Eindhovenaren. De laatste thuiszege van Pinoké op OZ is vrijwel exact 5 jaar geleden: op 31 oktober 2010 werd het 2-1, en Tessa Scharz en Bob Dirks tekenden voor de Amstelveense treffers.

SCHC – MOP

Ook SCHC en MOP zijn volgens de ranglijst directe concurrenten, al heeft Stichtse wel een duidelijke voorsprong van 5 punten op MOP. Met winst op Stichtse kan MOP de felbegeerde playoffs-positie zien liggen. De Brabanders wisten echter geen van de voorgaande 8 Hoofdklasse-duels met SCHC te winnen. Maar wie weet?


Wat vind jij? Praat mee...