Vooruitblik dames: de 2 meest scorende ploegen treffen elkaar

Kampong en SCHC zijn dit seizoen tot nu toe het vaakst trefzeker. Beide ploegen scoorden 21 keer. Wat kunnen ze tegen elkaar? Slaagt Bloemendaal of hdm erin om te stijgen op de ranglijst? En verder duels tussen koploper Laren en hekkensluiter Push en tussen één-na-hoogste (Amsterdam) en één-na-laagste (Pinoké)

SCHC – Kampong

Stichtse ontvangt zondag de dames van Kampong. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in 1-1, na doelpunten van Ginella Zerbo (SCHC) en Julia Müller (Kampong). Stichtse is in alle 12 thuiswedstrijden tegen Kampong in de Hoofdklasse nog ongeslagen.

Dat overwicht zien we echter nauwelijks terug in de huidige stand in de Hoofdklasse: Stichtse staat op 13 punten, Kampong daar maar net achter met 10 punten. Als Kampong wint, vindt de Utrechtse ploeg aansluiting bij de top. Al kun je daar nu wellicht ook al van spreken. Dat kan weleens een spannende wedstrijd worden!

Bloemendaal – hdm

Zowel Bloemendaal als hdm verzamelden tot nu toe 5 punten, en staan daarmee nog boven Push en Pinoké. Beiden ploegen zullen er zondag alles aan doen om drie punten binnen te halen en zo te klimmen op de ranglijst. Bloemendaal en hdm troffen elkaar 24 keer in de Hoofdklasse. Bloemendaal won 5 keer, hdm 8 keer, en 11 keer eindigde het duel onbeslist.

Hurley – Den Bosch

Het allereerste thuisduel tegen Den Bosch in de Hoofdklasse wist Hurley nog te winnen. Daarna ging Den Bosch er op bezoek bij Hurley 11 keer achter elkaar met de punten vandoor. Vorig seizoen wist Den Bosch maar nipt te winnen in Amstelveen: het werd 1-2 na twee goals van Maartje Paumen en één van Hurley’s Lisa Visser.

Laren – Push

Laren staat op nummer 1 in de ranglijst, nog ongeslagen. Push staat laatste, met nog 0 punten uit 6 wedstrijden. De kans dat Push punten mee terug neemt naar het zuiden lijkt dan ook erg klein. Vorige week wist de Bredase ploeg het duel met SCHC echter lang op 1-1 te houden. Uiteindelijk werd er toch verloren met 3-1. Push-trainer Stan Huijsmans zei deze week in de media dat hij tegen de koploper geen mooi hockey van zijn ploeg verwacht. ‘Ze mogen ook lelijk hockeyen’. Wat dat precies inhoudt gaan we zondag zien.

Oranje Zwart – MOP

OZ won in de Hoofdklasse 4 van de laatste 5 thuiswedstrijden tegen MOP, maar staat op de huidige ranglijst 3 punten onder de ploeg, die dit seizoen goed is gestart. OZ wacht dit seizoen nog op de eerste thuisoverwinning (1 keer gelijkspel, 2 keer verlies). In seizoen 2013/2014 bleef de ploeg voor het laatst zonder zege in de eerste 4 thuisduels vanaf de competitiestart. De eerste thuiszege werd dat seizoen behaald tegen MOP (3-0).

Pinoké – Amsterdam

In de 16 thuisduels van Pinoké tegen Amsterdam scoorde Amsterdam in totaal 50 keer, terwijl Pinoké slechts 10 keer het goal wist te vinden. De vorige ontmoeting tussen de twee teams, op 29 maart 2015 bij Amsterdam, wist Pinoké echter met 0-1 te winnen. De Steekneuzen nemen momenteel de één-na-laatste positie in op de ranglijst, Amsterdam de één-na-hoogste.


Wat vind jij? Praat mee...