Vooruitblik Dames: Geen toppers, wel spanning op de vrijdagavond

Na de heren vorige week, is het dit weekend dubbel feest voor de dames in de Hoofdklasse. Vrijdagavond staat speelronde 10 op het programma. Zonder topduels ditmaal, maar dat maakt de affiches niet minder interessant. Er is een stads- en een streekderby. En er zijn voor de topploegen mindere tegenstanders op papier, die vorig seizoen niet zo eenvoudig bleken in de praktijk. Om welke wedstrijden gaat het?

Oranje Zwart – SCHC

De doelpuntenteller van Oranje Zwart staat al een tijdje op 0 tegen SCHC. In de laatste 5 onderlinge ontmoetingen kwamen de Eindhovense dames niet tot scoren. Maar er is hoop voor Oranje Zwart. Stichtsche verloor 2 van de laatste 4 uitduels, weliswaar tegen Amsterdam en Laren. En mocht OZ voor een stuntje zorgen, dan behaalt het haar 150e overwinning uit de clubgeschiedenis. SCHC is het echter aan haar stand verplicht 3 punten te behalen en zo in de buurt van de concurrentie te blijven.

Amsterdam – Hurley

Vorig seizoen behaalde Amsterdam een moeizame overwinning op Hurley in eigen huis. Ellen Hoog was matchwinner met haar doelpunt 2 minuten voor tijd. Uit bij Hurley kwamen de Amsterdamse vrouwen zelfs niet verder dan 2-2. Of dat een voorbode is voor de wedstrijd van vrijdag? Medekoploper Amsterdam is nog ongeslagen dit seizoen. Of Hurley (7e) een vervolg kan geven aan de goede reeks, met winst op Push en het gelijkspel tegen Kampong… De enige keer dat Hurley bij Amsterdam wist te winnen, was in maart 2002.

MOP – Laren

MOP maakte het Laren flink lastig afgelopen seizoen. In Vught won Laren ternauwernood met 1-2, in ’t Gooi werd het 1-1. Laren-speelster Lieke van Wijk scoorde tussen 2011 en 2015 48 Hoofdklassedoelpunten voor MOP. Nu moet ze worden gevreesd door haar oude club, want de strafcornerspecialist is op dreef (4 van de laatste 6 Laren-treffers en 11 in totaal). Afgelopen zondag pushte ze Laren naast Amsterdam en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. Of het vrijdag weer spannend wordt? Laren is nog ongeslagen, MOP won slechts 1 van haar 4 thuiswedstrijden.

Push – Den Bosch

Thuisclub Push zal zich vrijdag vasthouden aan het resultaat dat het op 11 maart 2001 behaalde tegen Den Bosch: het werd toen 2-2. De 13 andere duels eindigden in Bosche zeges. De laatste keer dat de Brabantse teams tegen over elkaar stonden was in seizoen 2005/2006. Den Bosch was toen met 1-5 en 10-1 te sterk voor de Bredase ploeg. Wordt het vrijdagavond een routineklus voor de nummer 3 van de huidige ranglijst? Of kan Push verrassen en Den Bosch het 4e gelijkspel van dit seizoen bezorgen?

Pinoké – hdm

Vrijdagavond is Pinoké tegen hdm een echte 6-puntenwedstrijd. Wint Pinoké in het Amsterdamse Bos, dan staan beide ploegen in punten gelijk (9). Is hdm daarentegen de sterkste, dan komt het op 6 punten boven de Steekneuzen. Dit laatste is een serieus scenario, gezien de laatste 7 onderlinge wedstrijden. Daarin wisten de Amsterdamse dames niet te winnen van hdm (2x gelijk, 5x verlies). Of wordt het gelijk? Dan blijft het verschil 3 punten in het voordeel van de bezoekers uit Den Haag.

Kampong – Bloemendaal

Waar het verschil tussen de nummers 4 en 5 op de ranglijst 8 punten bedraagt, is het gat tussen de nummer 5 (Kampong) en de nummer 10 (Bloemendaal) slechts 3 punten. Mocht Bloemendaal net als vorig seizoen de betere zijn in het uitduel met Kampong (1-3 op 22 maart 2015), dan kunnen de Mussen zichzelf vrijdagavond laat zomaar eens terugvinden op plaats 5. Als de Utrechtse dames weten te winnen, dan buigen ze een mindere reeks van 3 duels zonder overwinningen om. En dan kan het zijn dat Kampong alleen op plek 5 komt te staan.


Wat vind jij? Praat mee...