Vooruitblik Dames: Komt SCHC op gelijke hoogte met Amsterdam?

Zondag staat de topper Amsterdam-SCHC op het programma. SCHC scoorde tot nu toe het meest, maar Amsterdam kreeg de minste tegentreffers. Komt Stichtste op gelijke hoogte met de hoofdstedelingen? Verder krijgt Kampong Laren op bezoek, en is er een spannende wedstrijd in de middenmoot: hdm-OZ. En komt Push nu eindelijk van de 0 punten af? 

Amsterdam – SCHC

Amsterdam heeft de dubbel dit weekend: zowel de dames als de heren ontvangen SCHC. Vooral bij de dames is dit een spannende confrontatie. De Amsterdamse dames staan met 19 punten op een tweede plaats, Stichtse staat derde met 16 punten, en kan dus op gelijke hoogte komen met Amsterdam. Vorig seizoen eindigde dit duel in 3-3. Ellen Hoog (2 keer) en Kelly Jonker waren trefzeker voor Amsterdam. Maike Stöckel (2 keer) en Claire Verhage scoorden voor SCHC.

SCHC scoorde dit seizoen de meeste goals in de Hoofdklasse (28), maar Amsterdam wist dit seizoen de minste treffers te incasseren (3).

Den Bosch – Bloemendaal

Den Bosch is op eigen veld tegen Bloemendaal ongeslagen. In de laatste 5 ontmoetingen tussen de ploegen scoorden de Brabanders telkens zelfs minimaal 6 doelpunten. Vorig seizoen eindigde deze wedstrijd in een 8-3 overwinning voor Den Bosch.

Bloemendaal begon de competitie voortvarend met 2 keer gelijkspel en een overwinning. Het 0-4 verlies tegen hdm vorige week betekent echter alweer de vierde nederlaag op rij voor de Mussen.

Kampong – Laren

Kampong doet het niet slecht dit seizoen, maar ging vorig weekend wel hard onderuit tegen SCHC: 7-1. Hebben de dames zich herpakt deze week, en kunnen ze weerstand bieden aan koploper Laren? Vorig seizoen wisten de Utrechters hun thuiswedstrijd tegen Laren knap te winnen. De ploeg kwam toen tot twee keer toe op achterstand, maar boog de stand via Michelle Fillet (2 keer) en Lisa van Baaren om in 3-2.

MOP – Pinoké

MOP ontving Pinoké 7 keer in de Hoofdklasse en won 5 van deze ontmoetingen. Vorig seizoen was het een spannend duel: Pinoké kwam op een 0-2 voorsprong door 2 goals van Sierou Frankema. Via Jolijn Donkers, Mathilde Hotting en Natalia Wisniewska knokte MOP zich echter alsnog naar de overwinning. MOP staat op de huidige ranglijst net onder de traditionele top 4, Pinoké staat één-na-laatst.

Push – Hurley

Zowel Push als Hurley kreeg afgelopen weekend veel tegentreffers om de oren. Push ging er met 7-1 af tegen koploper Laren, Hurley verloor met 6-0 van Den Bosch. Op basis van statistieken valt er weinig te zeggen over dit duel: Hurley kwam 3 keer eerder op bezoek bij Push. Beide ploegen wonnen 1 keer, en 1 keer eindigde het treffen in een gelijkspel. Hurley mag zich, staande op de achtste plaats, tot de middenmoot rekenen. Push staat nog altijd onderaan de ranglijst.

hdm – Oranje Zwart

hdm is ongeslagen in de laatste 3 duels op eigen veld met Oranje Zwart (2 overwinningen, 1 gelijk). Vorig seizoen eindigde het duel in een gelijkspel: 2-2. Valerie Magis en Jill Boon waren trefzeker voor OZ en Rocío Ybarra scoorde 2 keer voor hdm. Als OZ zondag wint kan het op gelijke hoogte komen met hdm, dat nu op 8 punten staat.


Wat vind jij? Praat mee...