Vooruitblik Dames: landskampioen vs koploper, strijd om 5e plek

De traditionele top 4 (in willekeurige volgorde Laren, Den Bosch, SCHC, Amsterdam) zijn goed op weg om hun play-offplaatsen in de Hoofdklasse Dames veilig te stellen. De strijd om de 5e plaats is echter spannend: Kampong, MOP en Hurley staan allen op 14 punten, hdm staat daar 1 puntje onder. 

Den Bosch – Amsterdam

Landskampioen Den Bosch en huidige koploper Amsterdam zijn de enige ploegen in de Hoofdklasse Dames die nog ongeslagen zijn. De eerste ontmoeting dit seizoen tussen Amsterdam en Den Bosch eindigde in 1-1, na goals van Julia Müller en Maartje Paumen. Amsterdam zal vooral de aanvoerder van Den Bosch moeten vrezen: Paumen maakte 14 van de laatste 16 goals voor Den Bosch tegen Amsterdam.

In doelsaldo ontlopen de ploegen elkaar niet veel: met 34 maakte de Bosschenaren maakten er 2 meer dan de Amsterdammers, maar de Hoofdstedelingen kregen er met 6 eentje minder tegen dan Den Bosch. Den Bosch staat 2 punten achter op Amsterdam en kan zondag dus de koppositie overnemen.

Bloemendaal – MOP

De eerste ontmoeting tussen deze 2 teams dit seizoen eindigde in een 2-2 gelijkspel. Pleun van der Plas en Marlena Rybacha scoorden voor MOP. Valerie van Odijk en Joëlle Ketting waren trefzeker voor Bloemendaal.

De Mussen verloren 7 van de laatste 8 duels en wisten in 5 van deze wedstrijden niet te scoren. Maar ook MOP heeft niet zo’n goede reeks: 3 van de laatste 4 duels gingen verloren. Uitgerekend tegen Laren pakten de Brabanders wél 3 punten.

Hurley – Oranje Zwart

Hurley won geen van de laatste 6 Hoofdklasse-wedstrijden tegen Oranje Zwart, maar staat op de huidige ranglijst wel 5 punten boven de Eindhovenaren. Eerder dit seizoen eindigde het spannende treffen tussen de 2 ploegen in een 3-3 gelijkspel.

Hurley staat dan wel op een knappe gedeelde 5e plaats, maar het thuispubliek heeft nog weinig van die prestaties kunnen genieten. Van de 15 doelpunten die de ploeg scoorden, werden er slechts 4 in een thuiswedstrijd gemaakt. Als OZ wint zondag boeken de Eindhovenaren de 150e overwinning in een Hoofdklassewedstrijd.

Laren – Pinoké

De statistieken zijn niet rooskleurig voor Pinoké. De laatste 16 Hoofdklassewedstrijden tegen Laren gingen verloren. In die 16 wedstrijden maakte Laren in totaal 57 doelpunten, Pinoké maar 8. In de laatste 4 wedstrijden tegen Laren kwamen de Steekneuzen zelfs helemaal niet tot scoren.

Laren verloor afgelopen speelronde voor het eerst dit seizoen, met 2-1 van MOP. Pinoké wist dit hele seizoen pas 2 keer te winnen, waaronder 1 keer van MOP.

Push – Kampong

De dames van Push startten in de Hoofdklasse tegen Kampong, en kreeg meteen 9 doelpunten om hun oren. Dat was de grootste overwinning van Kampong ooit in de Hoofdklasse. Marijn Veen maakte daarbij een hattrick. Push en Bloemendaal incasseerden dit seizoen tot nu toe de meeste treffers: 46. Dat is echter nog geen record. In het seizoen 1985/1986 stond de teller na speelronde 11 op 50 tegendoelpunten voor de Bredanaars.

hdm – SCHC

hdm verloor slechts 1 van de laatste 7 Hoofdklasse-duels, maar dat is in de stand nog niet goed terug te zien. De ploeg is dit seizoen namelijk tot nu toe koning van het gelijkspel. 4 keer werd er al gelijkgespeeld door de Haagse dames. Of de ploeg tegen SCHC echter ook 1 of meer punten gaat pakken is de vraag. Van de laatste 19 onderlinge ontmoetingen in de Hoofdklasse won hdm er slechts 2. De eerste ontmoeting van dit seizoen won Stichtse thuis met 6-1. Caia van Maasakker scoorde 3 keer.


Wat vind jij? Praat mee...