Vooruitblik dames: pakt Amsterdam de dubbel?

Pakt Amsterdam de dubbel, uit op Bloemendaal? En wie pakt de punten in de spannende wedstrijd in de middenmoot: Hurley of MOP? Duurt de reeks die Laren wegzet tegen Oranje-Zwart -al 36 duels ongeslagen op rij- voort?

Hurley – MOP

Dit belooft een spannende wedstrijd te worden in de middenmoot van de Hoofdklasse Dames. Hurley presteert dit seizoen niet erg goed in thuiswedstrijden. Slechts één werd er gewonnen, tegen Pinoké, en het thuispubliek kon nog maar 2 treffers van Hurley bewonderen in alle thuiswedstrijden dit seizoen. Historisch gezien is Hurley wel in het voordeel tegen MOP: van de 14 voorgaande duels op het hoogste niveau won Hurley er 8. MOP won 2 duels en 4 keer werd het gelijk.

Bloemendaal – Amsterdam

Bloemendaal heeft deze week de dubbel: zowel de dames als de heren van Amsterdam komen op bezoek op ’t Kopje. Bij de mannen is dit, als we naar de ranglijst kijken, een spannender duel dan bij de vrouwen. De Amsterdamse dames zijn in de laatste 12 Hoofdklasse-duels met Bloemendaal ongeslagen. De Mussen wisten op 6 november 1994 voor het laatst een Hoofdklassewedstrijd tegen Amsterdam te winnen: het werd toen 0-1. Mocht Bloemendaal zondag toch winnen, dan is dat een primeur in de clubgeschiedenis: nog nooit werd er thuis van Amsterdam gewonnen.

Den Bosch – Kampong

Den Bosch en Kampong staan op de ranglijst relatief dicht bij elkaar, maar dat geeft de verhoudingen wellicht niet helemaal goed weer. De Brabanders zijn namelijk in de laatste 30 Hoofdklasseduels met Kampong ongeslagen (27 keer winst, 3 keer gelijk). Vorig seizoen hield Kampong Den Bosch in Brabant echter knap op 0-0. Het lukte dat seizoen verder alleen Amsterdam om een nederlaag op bezoek bij Den Bosch te voorkomen.

hdm – Push

Het lukte Push niet om punten te pakken tegen Bloemendaal, en ook tegen Pinoké delfde de Bredase ploeg eerder al het onderspit. hdm staat momenteel ook in de onderste regionen van de ranglijst, en is voor Push misschien wel één van de laatste kansen deze eerste seizoenshelft om de felbegeerde eerste punten te pakken.

Push en hdm staan voor het eerst sinds het seizoen 2002/2003 weer tegenover elkaar in de Hoofdklasse. Van de in totaal 6 ontmoetingen won Push en 2 en hdm 4.

Laren – Oranje Zwart

De eerste 2 Hoofdklasse-ontmoetingen ooit tussen deze teams, in het seizoen 1884/1985, werden beide gewonnen door OZ. Sindsdien is Laren al 36 duels ongeslagen tegen de Eindhovenaren. Vorig seizoen wist OZ echter knap gelijk te spelen tegen Laren. Kan de ploeg, die nu achtste staat, weer stunten tegen de koploper?

SCHC – Pinoké

Pinoké staat op de één-na-laatste plaats op de ranglijst, en moet punten pakken om bij te blijven bij de concurrentie. Of dat gaat lukken tegen SCHC is echter de vraag. Stichtse won de laatste 10 Hoofdklasse-ontmoetingen tussen de ploegen, en in de laatste 5 daarvan maakten de Steekneuzen zelfs geen enkel doelpunt. Het feit dat dit een uitduel is voor Pinoké spreekt alleen maar in het voordeel van de ploeg: de enige 2 overwinningen tegen SCHC behaalde Pinoké in uitwedstrijden.


Wat vind jij? Praat mee...