Vooruitblik dames: Topper in Bilthoven en Brabantse zussenderby

Wat hebben de laatste Hoofdklasseduels voor de winterstop voor ons in petto? Een laatste topper: SCHC – Laren, een Brabantse- én zussenderby: MOP – Den Bosch. De koploper tegen de hekkensluiter en een spannend duel in de onderste regionen: OZ – Bloemendaal.

SCHC – Laren

De topper bij de dames deze laatste speelronde voor de winterstop. Laren staat nu 2e op de ranglijst, SCHC 4e. Stichtsche wist de laatste 3 reguliere Hoofdklasseduels met Laren niet te winnen (1 keer gelijkspel, 2 keer verlies). Op de beslissende momenten is SCHC echter in het voordeel. In de afgelopen twee halve finales van de playoffs troffen de ploegen elkaar, waarbij SCHC tweemaal de finale bereikte ten koste van Laren. De heenwedstrijd dit seizoen wist Laren nipt te winnen: het werd 1-0 na een goal van Juliette Hentenaar. Laren moet het komende zondag doen zonder Willemijn Bos.

MOP – Den Bosch

Een Brabantse derby én een strijd tussen twee zussen: Ireen van den Assem (Den Bosch) en Sabine van den Assem (MOP).

Schermafbeelding 2015-11-20 om 14.16.42De Vughtse dames, momenteel 7e op de ranglijst, hebben geen rooskleurige geschiedenis met Den Bosch. De laatste 11 ontmoetingen met de huidige nummer 3 van de ranglijst, gingen verloren. Voor MOP is dat de langste verliesreeks tegen een specifieke tegenstander. Den Bosch won eerder dit seizoen, op 20 september, thuis met 2-0 van MOP. Maartje Paumen en Maartje Krekelaar scoorden.

Amsterdam – Push

De koploper tegen de hekkensluiter. De vraag lijkt in deze wedstrijd niet te zijn wie er gaat winnen, maar eerder met hoeveel doelpunten er wordt gewonnen. Push staat nog altijd op 0 punten en de kans dat er in dit laatste duel punten worden gepakt is bijzonder klein. Eerder dit seizoen, op 20 september, won Amsterdam met 3-0 in Breda. Kitty van Male en Eva de Goede (2) scoorden. Als Amsterdam deze wedstrijd wint, gaat de ploeg als koploper de winterstop in.

Kampong – hdm

Een duel in de middenmoot, waarvoor Kampong de beste kaarten in handen heeft. De Utrechtse dames verloren slechts 2 van de 22 thuiswedstrijden tegen hdm in de Hoofdklasse. Eerder dit seizoen bleef het bij een 2-2 gelijkspel in Den Haag. Pien van Nes en Fay van der Elst scoorden voor hdm, Claudia Veenendaal en Lisette Korink maakten de treffers voor Kampong. De Utrechtse dames staan knap op de 5e plaats op de ranglijst. Een 4e plaats, en daarmee een ticket voor de play-offs, lijkt echter ver weg. Nummer 4 SCHC staat op 9 punten afstand van Kampong.

Oranje Zwart – Bloemendaal

Een spannende wedstrijd in de staart van de ranglijst. Zowel OZ als Bloemendaal is bezig zich een weg naar boven te knokken. De huidige nummer 9, Bloemendaal, wist afgelopen zondag punten te pakken door met 3-1 te winnen van MOP. Ook OZ ging niet met lege handen naar huis: de ploeg hield 1 punt over aan het duel met Hurley (0-0). Bloemendaal staat in de ranglijst 1 puntje boven OZ, maar de Eindhovenaren hebben statistisch gezien het voordeel: OZ ontving Bloemendaal in totaal 9 keer, waarvan slechts 2 wedstrijden werden verloren. Eerder dit seizoen was het onderlinge duel doelpuntloos: 0-0.

Pinoké – Hurley

De laatste 6 thuisduels met Hurley wist Pinoké niet te winnen (4x verlies, 2x gelijkspel). Eerder dit seizoen wist Hurley met 1-0 te winnen, door een treffer van Sabine Plönissen (strafcorner). Pinoké bezet de op de één-na-laatste plaats en heeft de punten hard nodig. Maar ook Hurley zal koste wat kost punten willen pakken: de middenmoot (Hurley staat 6e) staat dicht bij elkaar. Verlies kan dus zomaar betekenen dat de ploeg een aantal plekken lager op de ranglijst de winterstop ingaat.


Wat vind jij? Praat mee...