Vooruitblik Dames: Wat kan Den Bosch tegen Laren?

Kan Den Bosch het de veel scorende Larense dames moeilijk maken? Weet Bloemendaal zondag het eerste doelpunt voor het thuispubliek te scoren? En wat wordt de uitslag van SCHC-Push: de meest trefzekere ploeg tegen de ploeg die tot nu toe de meeste doelpunten incasseerde?

Den Bosch – Laren

De topper dit weekend bij de dames: Den Bosch ontvangt Laren. De Larense dames leden dit seizoen nog geen puntverlies en voeren de ranglijst aan. Den Bosch morste punten bij SCHC en Amsterdam, maar is nog ongeslagen. Vorig seizoen won Den Bosch deze ontmoeting op eigen veld met 2-1 door goals van Lieke Hulsen en Maartje Paumen. Grace Huberts scoorde voor Laren.

Laren wist in de voorgaande 5 wedstrijden al 16 keer het doel te vinden, maar de doelpuntenmachine van Den Bosch is nog niet op stoom: er gingen er slechts 8 in. Het laatste seizoen waarin de club minder vaak scoorde in de eerste 5 wedstrijden was in 1995/1996, met 7 treffers.

Amsterdam – Oranje Zwart

Amsterdam is ongeslagen in de laatste 30 Hoofdklasse-ontmoetingen met OZ in de reguliere competitie. Die reeks bevat 23 overwinningen en 7 gelijke spelen. De laatste Amsterdamse nederlaag is tevens de enige thuisnederlaag die de Amsterdammers ooit leden tegen OZ. Op 11 december 1994 wonnen de Eindhovenaren 0-2. Het wordt voor OZ lastig een doelpuntje mee te pakken zondag: alleen koploper Laren (2) incasseerde minder doelpunten dan Amsterdam (3) dit seizoen. Zowel de dames als de heren van Amsterdam nemen nu de tweede plaats op de ranglijst in.

Bloemendaal – Hurley

Bloemendaal werd afgelopen weekend even met beide benen op de grond gezet met tweemaal een 6-0 nederlaag, tegen Laren en SCHC. Tegen directe concurrent Hurley ligt een meer gelijk opgaande wedstrijd in de lijn der verwachtingen. Vorig seizoen ging Hurley er in dit duel met de punten vandoor: 1-2. Als de Mussen weten de scoren zondag is dat hun eerste goal voor het thuispubliek. De ploeg maakte al zijn treffers dit seizoen buitenshuis.

Kampong – Pinoké

Kampong verloor slechts 1 van zijn 16 thuiswedstrijden tegen Pinoké in de Hoofdklasse. Vorig seizoen wonnen de Utrechters in een spannende wedstrijd met 4-2 van Pinoké. Laurien Leurink zette Kampong al in de tweede minuut op een 1-0 voorsprong, maar Pinoké kwam knap langszij via Andrea Josso en Ymke Rose Goté. Na goals van Lisa van Baaren, Julia Müller en Floor Plokker won Kampong uiteindelijk toch.

Push – SCHC

Opnieuw een moeilijke wedstrijd voor Push. De promovendus uit Breda staat nog altijd op 0 punten, en incasseerde de meeste goals in de laatste 5 wedstrijden: 24. SCHC scoorde juist de meeste doelpunten dit seizoen (18), maar moet het tot nu toe doen met een vierde plek op de ranglijst. SCHC-speelster Caia van Maasakker maakte dit seizoen al 9 doelpunten, en is daarmee topscorer in de Hoofdklasse dit seizoen.

hdm – MOP

MOP en hdm zijn aan elkaar gewaagd, volgens de statistieken. De ploegen troffen elkaar 40 keer in de Hoofdklasse: hdm won 12 keer, MOP 17 keer en 11 keer eindigde het duel in een gelijkspel. Vorig seizoen werden de punten verdeeld bij hdm: het werd 2-2.


Wat vind jij? Praat mee...