Vooruitblik: Eerste punten Push? Gaat Paumen Lammers voorbij?

Vanavond is speelronde 4 in de Hoofdklasse Dames. Is Hurley de eerste ploeg die Laren punten af kan snoepen? Gaat Maartje Paumen eindelijk Kim Lammers voorbij als topscorer allertijden in de Hoofdklasse? En grijpt Push de kans om van de 0 punten af te komen?

Kampong – MOP

Kampong en MOP wisten beiden in totaal 4 punten te behalen in de afgelopen 3 speelrondes. Statistisch gezien is Kampong echter in het voordeel: in de laatste 12 thuisduels met MOP in de Hoofdklasse werd er slechts 1 keer verloren. Vorig seizoen was het wel een spannende wedstrijd in Utrecht: Kampong won uiteindelijk met 3-2 na twee goals uit strafcorners van Julia Müller.

Kampong is met 12 goals tot nu toe de meest trefzekere ploeg in de Hoofdklasse. Dat dankt de ploeg vooral aan de 9-0 winst in de openingswedstrijd tegen Push. Vorige week werd de Utrechtse ploeg zelf met 5-1 aan de kant gezet door Amsterdam. MOP boekte afgelopen zondag de eerste overwinning van het seizoen. Het werd thuis tegen promovendus Push 6-1.

Push – Oranje Zwart

Push is na drie competitieronden nog puntloos, maar heeft goede ervaringen met tegenstander OZ. De laatste 2 duels tussen de ploegen in de Hoofdklasse stammen wel van 2004/2005, maar Push wist toen beide wedstrijden te winnen.

OZ gaat tegen Push op jacht naar de eerste overwinning van het seizoen. Tegen Hurley (3-3) en Bloemendaal (1-1) kwam de ploeg uit Eindhoven niet verder dan een gelijkspel. Afgelopen zondag werd met 0-1 van titelverdediger Den Bosch verloren.

Den Bosch – Pinoké

Op papier een gemakkelijke wedstrijd voor Den Bosch. Van de 30 wedstrijden in de Hoofdklasse tegen Pinoké wonnen de Brabanders er 29. Alleen op 1 oktober 2007 voorkwam Pinoké een nederlaag (0-0 in Amstelveen). In de laatste drie ontmoetingen tussen de ploegen kwam Den Bosch steeds minimaal 5 keer tot scoren, terwijl Pinoké niet één keer het doel trof. Pinoké wacht, net als Push, nog op de eerste punten van dit seizoen.

Maartje Paumen (317 goals) heeft nog 1 treffer nodig om Kim Lammers (318) te evenaren als topscorer allertijden in de Hoofdklasse.

Bloemendaal – SCHC

Vorig seizoen maakte SCHC maar liefst 13 doelpunten in de twee confrontaties met Bloemendaal. Een record dat seizoen voor de club uit Bilthoven. Of het deze keer ook zo gemakkelijk gaat, is de vraag. Bloemendaal is voortvarend uit de startblokken gekomen. Eind vorig seizoen moesten de Mussen strijden om lijfsbehoud in de Hoofdklasse, maar nu zijn ze de eerste drie wedstrijden nog ongeslagen (2x gelijk, 1x winst).

Valerie van Odijk speelt vanavond tegen haar oude teamgenoten. Zij stapte over van SCHC naar Bloemendaal.

Hurley – Laren

Van de voorgaande 24 Hoofdklasse-ontmoetingen tussen Hurley en Laren won Hurley er maar 3. Toch kwam Laren vorig seizoen tot twee keer toe niet verder dan een gelijkspel. Het werd 3-3 in Amstelveen, en 1-1 in Laren. Hurley zit ook in een flow wat betreft thuiswedstrijden: de laatste 3 werden gewonnen, en daarin werd geen enkele tegentreffer geincasseerd. Is Hurley de ploeg die Laren voor het eerst dit seizoen punten af gaat snoepen?

hdm – Amsterdam

In de laatste 25 Hoofdklasse-duels met hdm is Amsterdam ongeslagen. De laatste keer dat hdm drie punten overhield aan een duel met Amsterdam was op 8 oktober 1995 (3-2 in Den Haag). Vorig seizoen werd het 1-3 in Den Haag, en 7-0 in Amsterdam.

hdm staat tot nu toe op 1 punt, dat de ploeg overhield aan het gelijkspel tegen Kampong (2-2). Amsterdam is dit seizoen na 3 speelrondes nog ongeslagen. Na een 1-1 gelijkspel tegen titelverdediger Den Bosch tijdens speelronde 1 volgden overwinningen op Push (0-3) en Kampong (5-1). De Amsterdammers versterkten zich afgelopen zomer met Laura van Heugten, die overkwam van hdm.

 


Wat vind jij? Praat mee...