Vooruitblik en voorspelling HK (D): Wat kan Groningen tegen Laren?

Echte krakers zijn er dit weekend in de Hoofdklasse Dames nauwelijks. De top vier speelt niet tegen elkaar en de statistieken wijzen bij elke wedstrijd duidelijk in het voordeel of nadeel van de ploegen. Maar: sport is onvoorspelbaar en dat maakt het leuk. Want zou het thuis goed presterende Groningen bijvoorbeeld kunnen stunten tegen Laren? Of kan Oranje-Rood iets uithalen tegen het oppermachtige Den Bosch? 

Bloemendaal – hdm

Bloemendaal won slechts één Hoofdklasse-thuiswedstrijd ooit van hdm: op 7 mei 1989 werd het 2-0. In totaal werd er vijf keer verloren en zeven keer gelijkgespeeld. Eerder dit seizoen eindigde het onderlinge duel in 2-1 winst voor hdm. Mila Muyselaar en Pien Dicke scoorden voor de Haagse formatie, Melle Spruijt maakte het doelpunt voor Bloemendaal. De Mussen verloren vorige week met 5-0 bij Den Bosch. Daarmee kwam een einde aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden (twee keer gelijk, twee keer winst). Voor die reeks verloor de ploeg alle negen wedstrijden van het seizoen.

Bloemendaal blijkt na de winterstop een moeilijk te voorspellen team. Wat kunnen ze tegen hdm? Wij geven hdm toch nog de beste kansen op de drie punten. 

Arbiters: Sophie Bockelmann en Olaf van Gastel

 • Bloemendaal - hdm

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Groningen – Laren

Willemijn Bos ontvangt met Groningen haar oude ploeg Laren. De heenwedstrijd ging op 30 september overtuigend naar de Gooische dames: zij wonnen thuis met 3-0 na doelpunten van Lieke van Wijk, Naomi van As en Laurien Leurink. Laren versloeg vorige week Oranje-Rood (3-1) en beëindigde daarmee een reeks van twee nederlagen. De ploeg staat daardoor nu weer vierde in de Hoofdklasse Dames. Groningen verloor afgelopen zondag maar nipt van Kampong (3-2). Over het algemeen doen de Groningse dames het goed voor eigen publiek. Zes van de laatste zeven nederlagen werden geleden in uitwedstrijden.

Onze voorspelling? Groningen is in haar kracht voor het thuispubliek en verrast Laren met solide spel en keihard werken. Een gelijkspel. 

Arbiters: Lisette Baljon en Jochem Helling

 • Groningen - Laren

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Laren (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – SCHC

Hurley won nog nooit van SCHC in de Hoofdklasse. Van de zeventien onderlinge duels werden er veertien verloren en eindigden er drie in een gelijkspel. Een record voor SCHC, dat tegen geen enkele andere tegenstander zo’n lange ongeslagen reeks neerzette. De heenwedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Stichtsche, na goals van Carlien Dirkse van den Heuvel en Michelle van der Pols. Hurley wist na 30 oktober, toen Groningen met 1-0 opzij werd gezet, niet meer te winnen.

Wij denken dat Stichtsche de drie punten mee naar huis neemt zondag. Van Maasakker, die Paumen vorige week langszij zag komen in de topscorerslijst, legt er minstens eentje in.

Arbiters: Maarten Kruijff en Jacir Soares de Brito

 • Hurley - SCHC

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

MOP – Amsterdam

MOP verloor haar laatste vier wedstrijden tegen Amsterdam en scoorde niet in de laatste drie confrontaties. De laatste overwinning op de Amsterdammers boekten de dames uit Vught op 5 oktober 2014: 3-2 in eigen huis. Eerder dit seizoen werd het in het Amsterdamse bos 1-0 voor Amsterdam (goal Anouk Lambers). Amsterdam wist vier van hun laatste vijf uitwedstrijden te winnen. Alleen van Kampong werd in deze reeks verloren. MOP is de laatste wedstrijden niet in goede doen. De ploeg verloor de laatste drie Hoofdklasse-wedstrijden en kwam niet tot scoren in de laatste vier wedstrijden (4-0 tegen SCHC, 0-2 tegen hdm, 3-0 tegen Bloemendaal en 0-0 tegen Hurley).

Met Amsterdam in goede doen en MOP dat het spoor de laatste tijd bijster lijkt te zijn zetten wij in op een grotere overwinning voor Amsterdam dan in de heenwedstrijd (1-0). 

Arbiters: Piet-Hein Kraaijeveld en Amber Whittet

 • MOP - Amsterdam

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  MOP – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Den Bosch

De heenwedstrijd tussen deze twee ploegen was een spannende en eindigde in een 2-1 thuisoverwinning voor Den Bosch. Marlies Verbruggen en Margot van Geffen scoorden voor Den Bosch, Donja Zwinkels deed dat namens Oranje-Rood. Voorganger Oranje-Zwart wist haar laatste 30 Hoofdklasse-wedstrijden tegen Den Bosch niet te winnen (twee keer gelijk, 28 keer verlies). Oranje-Rood geeft zich thuis echter niet snel gewonnen. De ploeg kreeg thuis dit seizoen nog niet meer dan 2 doelpunten tegen. Aan de andere kant is Den Bosch dit seizoen de enige ploeg die nog ongeslagen is (twaalf keer winst, twee keer gelijk). Alle andere ploegen liepen al minimaal tegen 2 nederlagen aan.

Oranje-Rood strijdt dapper, maar is niet opgewassen tegen een oppermachtig Den Bosch.

Arbiters: Juus de Kempenaer en Maartje de Bruijn

 • Oranje-Rood - Den Bosch

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Kampong

Pinoké verloor zes van haar laatste zeven wedstrijden tegen Kampong, waaronder de laatste drie. De enige uitzondering in deze reeks is de 2-1 thuisoverwinning op 12 april 2015. De heenwedstrijd wonnen de Utrechtse dames met 3-0, na goals van Sophie Bray (2) en Michelle Fillet. Bray maakte tot nu toe de meeste velddoelpunten van alle Hoofdklasse-speelsters dit seizoen: tien stuks. Dat zijn er alleen al meer dan alle goal van Pinoké dit seizoen samen (negen). Daarmee zijn de Steekneuzen de minst scorende ploeg dit seizoen.

Ook Kampong is niet de ploeg waar Pinoké de eerste overwinning van dit seizoen tegen gaat behalen. De Utrechters winnen met duidelijke cijfers. 

Arbiters: Jorrit Maakal en Robbert van der Valk

 • Pinoké - Kampong

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

 

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...