Vooruitblik en voorspelling HK (D): Kan Hurley opnieuw puntje snoepen?

Geen toppers helaas in de zeventiende speelronde van de Hoofdklasse Dames. Wel kunnen er al tickets verdiend worden voor de play-offs. Den Bosch moet winnen of gelijkspelen tegen Groningen en is dan al binnen, Stichtsche moet winnen van hdm en is afhankelijk van de uitslagen van Kampong en Laren. Het spannendste duel deze ronde is misschien wel Hurley – Kampong. Hurley wist runner-up Amsterdam vorige week knap op 0-0 te houden. Kan de ploeg dat kunstje ook flikken tegen de Utrechtse dames?

Hurley – Kampong

Kampong moét winnen wil de ploeg blijven aanhaken in de strijd om de play-offs. De heenwedstrijd was duidelijk: de Utrechters wonnen met 4-1. Hurley wist afgelopen weekend echter runner-up Amsterdam knap op 0-0 te houden, al gaf coach Jorge Nolte toe dat ploeg zelf nauwelijks kansen had gecreëerd. Hurley demonstreert daarmee echter wel goede verdedigende kwaliteiten.

Wij gaan voor een brilstand. Hurley kan teren op het knappe punt van vorige week en zal Kampong op eenzelfde wijze tegemoet treden. 

Arbiters: Stefan Groen en Amber Whittet

 • Hurley - Kampong

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

hdm – SCHC

SCHC kan zich al plaatsen voor de play-offs, maar daar zitten nog wat mitsen en maren aan: Stichtsche moet zelf winnen van hdm én Kampong of Laren moet verliezen. Dat de ploeg zelf wint van hdm lijkt volgens de statistieken plausibel. De dames uit Bilthoven zijn al twaalf duels ongeslagen tegen hdm (9 keer winst, 3 keer gelijk). Het is echter hdm dat een mijlpaal kan bereiken: als de Haagse formatie wint is dat de tweehonderdste overwinning in de Hoofdklasse.

Met nog zes speelrondes te gaan kan hdm theoretisch gezien de play-offs nog halen, maar het valt te betwijfelen of de ploeg daarin gelooft, nu ze bijna onderin de middenmoot te vinden zijn. Ook de play-outs zijn ver weg, waardoor hdm eigenlijk nergens meer voor speelt. Wij voorspellen een relatief gemakkelijke winst voor Stichtsche, dat de play-offs al lange tijd kan ruiken. 

Arbiters: Xander Damen en Maartje de Bruijn

 • hdm - SCHC

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  hdm – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

Groningen – Den Bosch

Een overwinning of een gelijkspel is voor Den Bosch al genoeg om zich te plaatsen voor de play-offs. Het toetje van de competitie is al een tijdje een zekerheid voor de koploper in de Hoofdklasse. Voor Groningen staat er nog een hoop op het spel. Dat de ploeg directe degradatie ontloopt is vrijwel zeker, maar de play-outs liggen op de loer. Of Groningen het verschil kan maken tegen Den Bosch lijkt onwaarschijnlijk. De Brabantse dames incasseerden dit seizoen nog geen enkele nederlaag. Maar het kan raar lopen in Groningen: de Noorderlingen snoepten top 4-kandidaat Laren onlangs nog een puntje af.

Wij verwachten een tot de tanden toe bewapend Groningen, dat thuis niks gemakkelijk zal weggeven. De kwaliteit van Den Bosch geeft uiteindelijk wel de doorslag: Den Bosch wint. 

Arbiters: Sophie Bockelmann en Jorrit Maakal

 • Groningen - Den Bosch

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Amsterdam

Bloemendaal schoot uit de startblokken na de winterstop, maar heeft nu alweer drie duels op rij niet gescoord. De statistieken laten niets aan twijfel over: Amsterdam is sinds 6 november 1994 (0-1 nederlaag) ongeslagen tegen de Mussen (15 keer winst, 1 keer gelijk). Qua strafcorners gaan de ploegen na de winterstop gelijk op: beide kwamen vijf keer tot scoren uit de korte hoekslag. Amsterdam maakte er echter ook nog tien velddoelpunten bij, tegenover geen enkel velddoelpunt van Bloemendaal.

Bloemendaal staat een stuk sterker dan in de eerste competitiehelft, maar mist nog steeds kracht tegen de topploegen. Daarnaast zal Amsterdam erop gebrand zijn het zure gelijkspel tegen Hurley afgelopen week achter zich te laten. Wij voorspellen een ruime overwinning van Amsterdam. Na vorige week zal er veel getraind zijn op afronden van kansen en dat betaalt zich uit. 

Arbiters: Thomas Duijnstee en Jonathan Spuij

 • Bloemendaal - Amsterdam

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Oranje-Rood

Directe degradatie lijkt steeds meer onvermijdelijk voor Pinoké. De ploeg zal nu toch eindelijk een keer moeten gaan winnen wil er nog enig schot in de zaak zitten. Of dat tegen Oranje-Rood echter gaat lukken is maar zeer de vraag. Het heenduel eindigde in een 3-0 overwinning voor Oranje-Rood en de Eindhovense formatie bewees vorige week zondag goed in vorm te zijn: er werd met liefst 6-1 van Groningen gewonnen. Pinoké kon lang hopen op een punt, maar Laren wist alsnog te scoren.

Hier kunnen we kort over zijn: Oranje-Rood pakt de winst. 

Arbiters: Bart Vriens en Richard van Kalsbeek

 • Pinoké - Oranje-Rood

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Oranje-Rood (D)  Ophalen van gegevens

MOP – Laren

Eerder dit seizoen won Laren met 7-0 van MOP. Dat was de grootste zege in dit seizoen van de Gooise dames en tevens de grootste nederlaag voor MOP. De ploeg uit Vught staat er niet al te best voor. Als enige ploeg samen met hekkensluiter Pinoké werd er na de winterstop nog geen enkel punt behaald. En dat terwijl Groningen inmiddels in puntenaantal gelijk staat, waardoor de play-outs voor MOP gevaarlijk dichtbij komen.

Of MOP punten gaat pakken tegen Laren, nu het écht moet? Het zou een mooie stunt zijn. Wij voorspellen toch een driepunter voor Laren, maar wie weet… 

Arbiters: Daniël Veerman en Maarten Verhaart

 • MOP - Laren

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  MOP – Laren (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...