Vooruitblik en voorspelling HK (D): Wie pakt de vierde plaats?

Er is één clash tussen de ploegen uit de (traditionele) top 4 in de dertiende speelronde van de Hoofdklasse Dames komende zondag. Laren ontvangt thuis koploper Den Bosch. Een belangrijk duel met name voor de Gooise dames, want bij verlies kan het zomaar gebeuren dat ze uit de top 4 kukelen.  Verder reist Amsterdam naar Groningen, krijgt Hurley Bloemendaal op bezoek, gaat SCHC langs bij Pinoké en is er in de middenmoot een spannend duel tussen MOP en hdm. Kampong en Oranje-Rood strijden tegen elkaar met als mogelijke inzet een plekje in de top 4. 

Groningen – Amsterdam

Na de pijnlijke nederlaag tegen Oranje-Rood afgelopen zondag zal Amsterdam gebrand zijn op een overwinning tegen Groningen. De statistieken zijn in ieder geval in Amsterdams voordeel. Het laatste verlies tegen Groningen stamt uit februari 1996 (2-1), toen Gabriëlle Marsman en Fieneke de Vries scoorden voor de Groningse dames. Het is de enige thuisoverwinning van Groningen op Amsterdam. Dit seizoen doet Groningen het thuis echter bijzonder goed. De ploeg is in haar laatste vier thuisduels ongeslagen en verloor dit seizoen voor eigen publiek alleen van SCHC. De Groningers wisten SCHC afgelopen zondag knap op slechts 1-0 te houden.

Wij voorspellen winst voor Amsterdam, maar niet met al te grote cijfers. In de laatste zes Hoofdklasse-duels van Groningen vielen in totaal slechts zes doelpunten.

Arbiters: Danny Schippers en Richard van Kalsbeek

 • Groningen - Amsterdam (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Hurley – Bloemendaal

Bloemendaal kreeg zondag tegen MOP vleugels en won voor het eerst dit seizoen, met maar liefst 3-0. Na twee gelijke spelen aan het eind van de eerste seizoenshelft staan de Mussen nu zelfs in een top 3: naast Bloemendaal zijn alleen Den Bosch en SCHC in hun laatste drie wedstrijden ongeslagen. Dat zal vertrouwen geven voor het duel met Hurley. Bloemendaal kan maar beter niet kijken naar de wat oudere statistieken. Hurley won namelijk de laatste zeven onderlinge Hoofdklasse-duels. De heenwedstrijd eindigde op 18 september in een 2-4 zege voor Hurley. De dames van Hurley beleefden een weinig succesvolle herstart van de tweede seizoenshelft. Uit tegen Den Bosch werd het zondag maar liefst 5-0.

Hurley herpakt zich en toont haar spierballen tegen Bloemendaal. De dames uit het Amsterdamse bos gaan er met de winst vandoor. Gemakkelijk zal dat echter niet gaan. 

Arbiters: Bart Vriens en Michel Steenbeek

 • Hurley - Bloemendaal (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Den Bosch

Laren verloor slechts één van haar laatste 28 thuisduels in de Hoofdklasse. Dat gebeurde vorig seizoen op 20 maart tegen Den Bosch (3-4). In uitwedstrijden is de Gooise formatie dit seizoen een stuk minder succesvol. Laren staat nog op de vierde positie, maar de afstand tot koploper Den Bosch bedraagt maar liefst veertien punten (met één wedstrijd minder gespeeld). De heenwedstrijd was met 4-0 een prooi voor Den Bosch. Laren start deze week pas weer, omdat het duel met Kampong van vorige week is uitgesteld.

Aangezien Laren het thuis aanmerkelijk beter doet dan uit voorspellen we dat de uitslag niet zo groot zal zijn als in de heenwedstrijd. Wij denken echter dat Den Bosch wel zal zegevieren en Laren de eerste thuisnederlaag van het seizoen bezorgt.

Arbiters: Caroline Brunekreef en Ies Poissonnier

 • Laren - Den Bosch (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Den Bosch (D)  Ophalen van gegevens

MOP – hdm

De historische balans in dit duel is nog in het voordeel van MOP, dat zeventien keer won en veertien keer verloor van hdm. MOP startte de competitie echter niet goed, met een 3-0 nederlaag tegen laagvlieger Bloemendaal. Thuis moet het zondag beter gaan. MOP behaalde dit seizoen twaalf van haar dertien punten in eigen huis. Hdm startte afgelopen zondag met een 2-0 winst op Pinoké. Uitwedstrijden zijn echter niet zo aan hdm besteed. De ploeg won dit seizoen op de eerste speeldag uit bij Pinoké en heeft sindsdien geen uitwedstrijd meer gewonnen.

Wij denken dat MOP het thuisvoordeel benut. De ploeg laat zich na de nederlaag vorige week niet meer de kaas van het brood eten. MOP wint en komt zo in puntenaantal op gelijke hoogte met hdm.

Arbiters: Maartje de Bruijn en Jan van der Vlist

 • MOP - hdm (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  MOP – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – Kampong

Het heenduel in Utrecht werd een walk-over: Oranje-Rood won met maar liefst 0-5. Na die slechte start krabbelde Kampong echter op. De twee ploegen ontlopen elkaar nu slechts één puntje op de ranglijst. Naast een belangrijk onderling duel is deze wedstrijd ook voor de ranglijst belangrijk. Mocht Laren verliezen van Den Bosch, dan stijgt de winnaar van deze wedstrijd naar de (belangrijke) vierde plaats op de ranglijst. Kampong heeft dit seizoen nog weinig succes in uitwedstrijden: slechts één van de zes, bij Bloemendaal, werd gewonnen. Oranje-Rood startte afgelopen zondag sterk en wist drie punten te pakken bij Amsterdam. Voor Kampong is dit de eerste wedstrijd na de winterstop.

Dit zou zomaar eens een bloedstollend gelijkspel kunnen worden. Beide ploegen kunnen de vierde plaats ruiken en gaan er voor 200 procent voor.

Arbiters: Thomas Keijzer en Maarten Verhaart

 • Oranje-Rood - Kampong

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – Kampong (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – SCHC

Pinoké won op 7 maart 2010 voor het laatst van SCHC (1-2). Voor de Steekneuzen scoorden toen Ma Yibo en Saskia Versluis. De thuisploeg zal Caia van Maasakker het meest vrezen. In het heenduel (6-1 voor SCHC) scoorde de strafcornerspecialist vijf keer. Dat is vooralsnog het meeste aantal doelpunten dat ze in één Hoofdklasse-wedstrijd maakte. Stichtsche startte met een krappe 1-0 overwinning op Groningen afgelopen zondag. Pinoké kon het niet winnen van hdm.

Dit duel gaat Pinoké niet de eerste driepunter van het seizoen opleveren. Stichtsche blijkt thuis in het Amsterdamse Bos een maatje te groot.

Arbiters: Sophie Bockelmann en Claire Druijts

 • Pinoké - SCHC (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

*Stemmen werkt voorlopig alleen nog vanaf de computer en niet in de hockey.nl app. We zijn druk bezig om dit ook in de app mogelijk te maken, maar voorlopig zie je de polls onder de wedstrijden alleen op je desktop of in een browser.


Wat vind jij? Praat mee...