Vooruitblik HK (D): Deelt Den Bosch of SCHC mentale tik uit?

Een prachtige confrontatie tussen de nummer 1 en nummer 2 van de competitie. Voor de stand zal het niet veel uitmaken: Den Bosch staat vier punten voor op SCHC. De echte waarde van het duel ligt in het mentale gedeelte. De winnaar zal met het beste gevoel uitzien naar de play-offs en het eventuele nieuwe treffen daarin.

Den Bosch – SCHC

Een confrontatie tussen de nummer 1 (Den Bosch) en runner-up SCHC. Den Bosch verzekerde zich al van de play-offs, dat Stichtsche dat ook gaat doen is slechts een kwestie van tijd. Mocht de ploeg uit Bilthoven winnen van Den Bosch, dan zijn de play-offs al in de pocket. Natuurlijk zijn alle punten belangrijk, en bepaalt de ranking binnen de top 4 wie wie treft in het toetje van de competitie. Maar dit is ook vooral een duel waarin de ploegen elkaar alvast een mentaal tikje kunnen geven.

Den Bosch is dit seizoen nog ongeslagen, en daar zal Stichtsche zondag verandering in willen gaan brengen. Statistisch is Den Bosch in het voordeel: de ploeg verloor slechts één van haar dertien reguliere thuisduels in de Hoofdklasse tegen SCHC (9 keer winst, 3 keer gelijk). Het is zondag een treffen tussen de top 2 in de ranglijst en ook een treffen tussen de top 2 van strafcornerkoninginnen. Maartje Paumen is vooralsnog topscorer in de competitie en kwam toe 18 keer tot scoren. SCHC’s Caia van Maasakker volgt haar op de voet met zestien goals.

Stichtsche is on fire dit seizoen. Als iemand Den Bosch in deze fase kan stoppen, dan zouden het de dames uit Bilthoven zijn. Wij zetten in op winst voor Stichtsche. 

Arbiters: Fanneke Alkemade en Karen Dollé

 • Den Bosch - SCHC (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – SCHC (D)  Ophalen van gegevens

Amsterdam – hdm

Net als Stichtsche heeft ook Amsterdam zondag de kans zich al te plaatsen voor de play-offs. Dan moeten de Amsterdammers winnen van hdm én Laren moet verliezen. Winst op hdm is, als we de statistieken erbij pakken, waarschijnlijk. Amsterdam is al 28 duels op rij ongeslagen tegen hdm (26 keer winst, 2 keer gelijkspel). hdm moet teruggraven in het geheugen naar 1995: toen won de Haagse formatie voor het laatst van de hoofdstedelingen in de Hoofdklasse (3-2). Voor hdm zijn de play-offs zo goed als buiten bereik (acht punten achterstand) en voor play-outs hoeft de ploeg niet te vrezen. De Haagse dames kunnen dus vrij van druk spelen.

Amsterdam moet topspits Kelly Jonker missen en de net teruggekeerde Judith Zeevenhoven is ook opnieuw geblesseerd. Wij zeggen: een nipte overwinning voor Amsterdam, dat voorin scorend vermogen mist. 

Arbiters: Lisette Baljon en Lisette Feuth

 • Amsterdam - hdm (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Amsterdam – hdm (D)  Ophalen van gegevens

Groningen – Pinoké

Het is erop of eronder voor Pinoké. Als Groningen nog als concurrent te betitelen is (de Noorderlingen staan tien punten voor) dan is het nu of nooit. De statistieken, al zijn ze van een tijd geleden, zijn in het voordeel van de Steekneuzen. Groningen won slechts één van haar zeven Hoofdklasse-duels tegen Pinoké (drie keer gelijk, drie keer verloren). Het heenduel eindigde in 0-0, wat hekkensluiter Pinoké 1 van de in totaal behaalde 3 punten opleverde. De Steekneuzen hebben wel de pech dat de wedstrijd op Groningse grond wordt gespeeld: Groningen behaalde negen van haar dertien punten dit seizoen in eigen huis.

Eens moet het toch gebeuren voor Pinoké. Wellicht dat het een vroegtijdige trainerswissel, net als bij de mannen, een positieve verandering teweeg brengt. Het Hans Oostindie-effect.

Arbiters: Eldert Michels en Ferdy Walvoort

 • Groningen - Pinoké (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Groningen – Pinoké (D)  Ophalen van gegevens

 

Kampong – Bloemendaal

Kampong won haar laatste drie Hoofdklasse-duels met Bloemendaal sinds de 1-3 thuisnederlaag op 22 maart 2015. De laatste keer dat de Domstedelingen meer competitieduels op rij wonnen tegen Bloemendaal was tussen 1994 en 1998 (8 duels).  In eigen huis won Kampong negen van haar laatste tien duels met Bloemendaal, met als uitzondering die 1-3 nederlaag in 2015.

Kampong kan haar vijfde overwinning in de laatste zes duels boeken, net zoveel als in de eerste twaalf speelrondes dit seizoen. Karlijn van der Linden scoorde één keer in elk van Kampongs laatste vier duels, nadat ze drie keer scoorde in de eerste dertien duels van het seizoen. Bloemendaal kan voor het eerst sinds oktober-november 2003 niet scoren in vijf duels op rij (toen reeks van zes).

Wij achten Kampong op dit moment in eigen huis sterker van Bloemendaal. De Utrechters moeten ook wel, er staat hen nog een moeilijk reeks hierna te wachten. 

Arbiters: Caroline Brunekreef en Lizelotte Wolter

 • Kampong - Bloemendaal (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Bloemendaal (D)  Ophalen van gegevens

Laren – Hurley

Laren verloor slechts één van haar dertien thuiswedstrijden tegen Hurley in de Hoofdklasse (W10-G2), 0-1 op 13 oktober 2010. Dat was ook de enige keer dat Laren niet scoorde in eigen huis tegen Hurley.  Er vielen slechts zes goals in de laatste vier ontmoetingen tussen deze teams, waarbij geen enkel team vaker dan één keer scoorde (Laren vier duels, Hurley twee duels). In het laatste duel waarin er meer dan twee goals gemaakt werden vielen er zes doelpunten (Hurley – Laren 3-3 op 26 oktober 2014).  Alleen Den Bosch (3) en Amsterdam (4) kregen minder tegentreffers in eigen huis dit seizoen dan Laren (5).

Hurley won geen van haar laatste acht wedstrijden (G4-V4) sinds de 1-0 zege op Groningen op 30 oktober. Hurley speelde gelijk in haar laatste twee uitduels (bij hdm en Amsterdam) en kan voor het eerst sinds maart-april 2015 ongeslagen blijven in drie uitduels op rij – het derde duel in die reeks was een 1-1 gelijkspel bij Laren.

Beide ploegen hebben dit seizoen moeite met scoren en gezien ze samen ook een geschiedenis delen waarin ze elkaar weinig goals gunnen, zetten wij in op een 1-1.

Arbiters: Allart van den Berg en Maarten Kruijff

 • Laren - Hurley (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – Hurley (D)  Ophalen van gegevens

Oranje-Rood – MOP

MOP won het eerste duel tussen deze teams in Vught eerder dit seizoen met 2-1 door goals van Rosalie de Beer en Floor Hogers. Donja Zwinkels scoorde voor de bezoekers. Oranje-Rood kan de eerste tegenstander worden waartegen MOP haar beide duels dit seizoen wint. Vorig seizoen won MOP met 2-3 op bezoek bij Oranje-Zwart in Eindhoven (18 oktober). Dat is de meeste recente uitoverwinning van MOP in de Hoofdklasse.

Oranje-Rood kan voor het eerst dit seizoen drie Hoofdklasse-duels op rij winnen. Voorganger Oranje-Zwart won voor het laatst in maart 2015 minimaal drie wedstrijden op rij (vier). Oranje-Rood scoorde zes keer in haar laatste thuisduel tegen Groningen (6-1), één meer dan in haar vier thuisduels voorafgaand aan deze overwinning. Yibbi Jansen scoorde al acht keer na de winterstop, het meeste van alle speelsters.

MOP pakte pas één punt in uitduels dit seizoen (0-0 bij Hurley op 13 november) en scoorde slechts één keer buitenshuis, in haar eerste uitduel van het seizoen bij hdm (3-1 nederlaag, goal Floor van Dongen).

MOP zal een lading zelfvertrouwen hebben gekregen van de remise en het vertoonde spel tegen Laren. Oranje-Rood zit er echter ook lekker in na de winter en maakt nog kans op die vierde plek. Dan moet er wel gewonnen worden van MOP. Gezien de reputatie van de Vughtse ploeg buitenshuis, geven wij OR de beste kansen.

Arbiters: Sophie Bockelmann en Marten Attema

 • Oranje-Rood - MOP (D)

  Deze poll is gesloten.

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Oranje-Rood – MOP (D)  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...