Vooruitblik HK (d): Wie eindigt op plaats 1, 2, 3 en 4?

Wie er in de play-offs staan, wie in de play-outs, wie direct degradeert: het is allemaal al duidelijk vóór de laatste speelronde in de Hoofdklasse Dames zondag. Maar toch: de posities in de top 4 kunnen nog veranderen naar aanleiding van zondag: blijft Amsterdam koploper, of kan Den Bosch nog langszij komen? En eindigt Laren of SCHC op de 3e plaats? De definitieve stand op de ranglijst is bepalend voor wie tegen wie speelt in de play-offs (nummer 1 tegen nummer 4, nummer 2 tegen nummer 3).

Pinoké – SCHC

SCHC is al een tijd verzekerd van de play-offs, Pinoké weet sinds vorige wedstrijd dat het de play-outs niet meer kan ontlopen. Dat verschil blijkt ook uit de onderlinge resultaten: Stichtsche is, uit en thuis, al 11 keer op rij ongeslagen tegen de Steekneuzen. SCHC lijkt de goede vorm weer hervonden te hebben: Oranje Zwart, hoger geplaatst dan Pinoké, werd afgelopen zondag met 7-1 verslagen. Maar, Pinoké kan beter kijken naar de wedstrijd daarvoor: toen verloor SCHC, voor het eerst in de historie in de Hoofdklasse, van MOP. Ook de heenwedstrijd geeft de burger van Pinoké moed: die eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Oranje Zwart – Laren

37 wedstrijden, zo lang is de reeks onderlinge duels waarin Laren ongeslagen is tegen Oranje Zwart. 29 Keer ging de ploeg uit het Gooi er met de overwinning vandoor, 8 keer eindigde de onderlinge krachtmeting in een gelijkspel. Eerder dit seizoen won Laren echter thuis maar nipt van OZ: het werd 3-2 na doelpunten van Sierou Frankema, Vicky van den Broek en Lieke van Wijk. Jill Boom en Freeke Moes scoorden voor OZ. Als Laren wint eindigen de dames met exact dezelfde resultaten als vorig seizoen: 14x winst, 6x gelijkspel, 2x verlies.

MOP – Hurley

In de heenwedstrijd kwam MOP uit bij Hurley al snel op een voorsprong: Colette de Beaumont scoorde in de 4e minuut. Hurley boog de stand echter, via 2 doelpunten van Tess van Ramshorst, om naar 2-1. De 2 ploegen ontmoeten elkaar zondag voor de 16e keer in de Hoofdklasse. MOP wist tot nu toe 2 duels te winnen, Hurley kwam 9 keer als winnaar uit de strijd (4 keer gelijk). Hurley staat momenteel 6e en kan Kampong nog passeren. Een 5e plaats zou een evenaring zijn van de beste eindklassering van de ploeg, in 2013/2014.

Amsterdam – Bloemendaal

Amsterdam verloor al sinds 1994 niet meer van Bloemendaal in de hoofdklasse. Op 6 november 1994 werd het 0-1 in het Amsterdamse Bos, na een goal van Marcia de Goede. De kans is dan ook groot dat Amsterdam haar eerste plaats op de ranglijst niet meer weg gaat geven. De heenwedstrijd voorspelt voor Bloemendaal in ieder geval niet veel goeds: die ging met 0-7 verloren op ’t Kopje. In de laatste 5 wedstrijden tussen deze ploegen, allemaal gewonnen door Amsterdam, scoorde Amsterdam in totaal 25 goals, tegenover 3 goals van Bloemendaal.

Kampong – Den Bosch

Kampong won in 2016 nog niet op eigen veld, en dit is de laatste kans dit seizoen om daar verandering in te brengen. Dat wordt echter nog een zware dobber: Den Bosch is ongeslagen in haar laatste 29 wedstrijden tegen Kampong in de reguliere Hoofdklasse (26 keer winst, 3 keer gelijkspel). Bovendien verloor Den Bosch nog geen enkele uitwedstrijd dit seizoen. De laatste keer dat een ploeg in de Hoofdklasse Dames gedurende het gehele seizoen ongeslagen bleef in uitwedstrijden was in 2011/2012: toen won Laren uit 10 keer en speelde het 1 keer gelijk.

Push – hdm

Eerder dit seizoen won hdm met 3-0 van Push, na goals van Fay van der Elst, Pien van Nes en Laura Keibel. Voor Push betekent dit voorlopig de laatste wedstrijd in de Hoofdklasse. Na de 15-0 nederlaag van vorige week tegen Den Bosch heeft de ploeg uit Breda niet alleen het record verbroken van meeste tegengoals in een wedstrijd in de Hoofdklasse Dames, ze kregen over het gehele seizoen ook een recordaantal aan tegendoelpunten: 107 om precies te zijn. Komen er daar zondag nog een aantal bij? Of sluit Push af met een stunt?


Wat vind jij? Praat mee...