Vooruitblik HK (D): Topper Den Bosch – Amsterdam

Na de derde speelronde op vrijdag staat zondag in de Hoofdklasse Dames de vierde speelronde op het programma. Dé wedstrijd is de topper Den Bosch – Amsterdam. Beide clubs kwamen elkaar al vaak tegen en streden afgelopen mei nog om het landkampioenschap.

SCHC – Oranje-Rood

SCHC behaalde dit seizoen zeven punten uit drie duels. Vorig seizoen eindigde het duel tussen SCHC en Oranje-Rood in een 2-1 thuiszege voor SCHC. De bezoekers leidden vijf minuten voor tijd nog met 0-1, maar door treffers van Kyra Fortuin en Ginella Zerbo trok Stichtsche aan het langste eind. SCHC is ongeslagen in haar laatste 22 Hoofdklasse-duels met tegenstanders uit Eindhoven, sinds een 1-0 nederlaag bij Oranje-Zwart op 18 mei 2003. Tina Bachmann ontmoet het team dat zij deze zomer verliet voor Oranje-Rood. De Duitse stond twee seizoenen aan het roer bij SCHC en leidde de club in beide seizoenen naar de play-offs.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  SCHC – Oranje-Rood  Ophalen van gegevens

Bloemendaal – Hurley

Bloemendaal won één van haar laatste tien Hoofdklasse-duels met Hurley. Op 5 maart 2017 werd het 1-2 in Amstelveen. De laatste drie Hoofdklasse-doelpunten van Bloemendaal tegen Hurley werden allemaal gemaakt door Melle Spruijt. Carmel Bosch maakte afgelopen zomer de overstap van Hurley naar Bloemendaal. Diana Beemster, de keepster van Bloemendaal, heeft een Hoofdklasse-verleden bij Hurley. Jorge Nolte ontmoet het team waarmee hij in 2014 promoveerde naar de Hoofdklasse. In 2016 werd hij bij Bloemendaal opgevolgd door Teun de Nooijer en vertrok hij naar Hurley.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Hurley  Ophalen van gegevens

Den Bosch – Amsterdam

Den Bosch en Amsterdam streden afgelopen mei in de finale om het landskampioenschap. Den Bosch was in twee duels de sterkste. Het werd 3-2 aan de Oosterplas en 1-4 in het Wagener Stadion. Den Bosch gaat dit seizoen op jacht naar haar twintigste landstitel. Met de negentiende die Den Bosch eerder dit jaar veroverde evenaarde de ploeg het record van Amsterdam. Bij elf van haar negentien landstitels won Den Bosch de finale van de play-offs van Amsterdam, inclusief in elk van de voorgaande drie seizoenen. Amsterdam won in de reguliere competitie 21 keer van Den Bosch. Geen enkele andere tegenstander van de Bosschenaren lukte dat vaker dan dertien keer. Vorig seizoen won Den Bosch in de reguliere competitie thuis met 3-1 van Amsterdam. Voor de thuisploeg scoorde Maartje Krekelaar twee keer. Amsterdam won op 15 november 2015 voor het laatst aan de Oosterplas. Het werd toen 0-2 door doelpunten van Charlotte Vega en Ilse Kappelle.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Den Bosch – Amsterdam (D)  Ophalen van gegevens

Pinoké – Groningen

Deze teams ontmoetten elkaar voor het laatst in het seizoen 2016/2017. Toen was Groningen promovendus, nu is dat Pinoké. In dat seizoen eindigden beide ontmoetingen in een gelijkspel. Het bleef 0-0 in het Amsterdamse Bos en het werd 1-1 op de Harener Holt. Groningen won slechts één van haar acht duels met Pinoké in de Dames Hoofdklasse. Op 7 april 1990 werd het in Amstelveen 0-1 door een doelpunt van Angela Veeger. Pinoké won op 8 november 2006 voor het laatst in eigen huis van Groningen (5-1). Voor de thuisploeg scoorden toen Sanne van Nouhuys en Lieve van Kessel elk twee keer. Groningen verloor vorig seizoen één van haar vier duels met promovendi. Op 15 oktober 2017 werd thuis met 0-3 van Nijmegen verloren.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Groningen  Ophalen van gegevens

Laren – hdm

Vorig seizoen werden beide ontmoetingen tussen deze twee clubs een overwinning voor de bezoekende ploeg. Het werd 0-1 in Laren en 0-3 in Den Haag. Van de laatste vijftien duels tussen deze teams in Laren won de Gooise formatie er twaalf en verloor er drie, inclusief de thuisnederlaag van vorig seizoen. Laren won in de reguliere competitie 28 van haar 48 Hoofdklasse-duels met hdm. Alleen van Pinoké (31), Oranje-Rood (3) en Kampong (29) won Laren vaker. Mila Muyselaar speelde in de Hoofdklasse zes seizoenen voor hdm. Afgelopen zomer maakte zij de overstap naar Laren.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Laren – hdm  Ophalen van gegevens

Kampong – Huizen

Kampong won vorig seizoen beide ontmoetingen met Huizen, de eerste twee competitieduels ooit tussen beide clubs. Op 18 maart 2018 eindigde dit duel aan de Laan van Maarschalkerweerd in 2-1. Met een gelijkmaker beantwoordde Amber Folmer nog de openingstreffer van Sophie Bray, maar uiteindelijk had Karlijn van der Linden drie minuten voor tijd het laatste woord. De heenwedstrijd in Huizen werd vorig seizoen op 29 september 2017 met 0-4 gewonnen door Kampong. Namens de bezoekers was Lisette Korink twee keer trefzeker. Vorig seizoen maakte Sophie Bray namens Kampong in beide duels met Huizen de openingstreffer. De Engelse spits vertrok deze zomer terug naar haar thuisland.

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Huizen  Ophalen van gegevens


Wat vind jij? Praat mee...